FIAT Panda και…παντού στο μέλλον (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Η FIAT αποκάλυψε τα μελλοντικά της μοντέλα, εμπνευσμένα από τα Panda, τα οποία θα μοιράζονται μια κοινή παγκόσμια πλατφόρμα και θα μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες

 

Όλο και περισσότερες εταιρείες εμπνέονται από διάσημα μοντέλα τους, των περασμένων χρόνων, για να στηρίξουν επάνω τους τα μελλοντικά τους δημιουργήματα. Ειδικά τα ηλεκτρικά.

Έτσι και η FIAT, πήρε έμπνευση από το για περισσότερα από σαράντα χρόνια επιτυχημένο Panda και δημιούργησε μια σειρά από πρωτότυπα. Τα οποία μας προετοιμάζουν για τα επόμενα μοντέλα της.

Το πρώτο προϊόν αυτής της νέας οικογένειας θα αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, ακολουθούμενο από το λανσάρισμα ενός νέου οχήματος κάθε χρόνο μέχρι το 2027.

Χάρη στον Όμιλο Stellantis, η FIAT έχει πρόσβαση σε μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα, στην οποία έχει προσθέσει…ιταλικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή μια συνταγή που συνδυάζει ομορφιά και απλές λύσεις.

Τα νέα αυτοκίνητα θα μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία. Με κύρια χαρακτηριστικά τους τη λειτουργικότητα, τη διάθεση για διασκέδαση και τη σύγχρονη τεχνολογία. Όπου και αν δημιουργηθούν αρχικά τα νέα μοντέλα, θα μπορούν στη συνέχεια να παραχθούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να προσεγγίσουν πελάτες από διάφορα μέρη του κόσμου.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα επιτρέψει επίσης στα επόμενα μοντέλα της FIAT να εξοπλιστούν με όλους τους τύπους κινητήρων. Κάθε ένα από τα νέα μοντέλα θα είναι μια μοναδική και πρωτότυπη ερμηνεία του περιεκτικού, προσιτού και έξυπνου πνεύματος. Θα είναι οχήματα με αρθρωτούς εσωτερικούς χώρους, μοναδική εμφάνιση και τολμηρές σχεδιαστικές επιλογές.

Το 80% των εξαρτημάτων όλων των μοντέλων θα είναι κοινό, με αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος κατασκευής, άρα και τις προσιτές τελικές τιμές.
Όπως γίνεται αντιληπτό η συγκεκριμένη γκάμα θα έχει μοντέλα για όλες τις ανάγκες.

Το αυτοκίνητο πόλης City Car θα είναι μεγαλύτερο από το σημερινό Panda. Ο σχεδιασμός του…Mega-Panda», εμπνεύστηκε από την έδρα της μάρκας. Το εμβληματικό κτίριο Lingotto στο Τορίνο με τη διάσημη πίστα δοκιμών στον τελευταίο όροφο. Οι σχεδιαστές της FIAT εμπνεύστηκαν από ορισμένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Lingotto. Όπως η δομική… ελαφρότητα, η βελτιστοποίηση των χώρων και η φωτεινότητα.

Εν τω μεταξύ, το οβάλ σχήμα της πίστας “La Pista 500” στην οροφή του κτιρίου, άφησε το στίγμα του σε ορισμένες από τις πτυχές του εσωτερικού του νέου μοντέλου. Από το ταμπλό μέχρι την οθόνη και τα καθίσματα.

Χαρακτηριστικά του θα είναι η υψηλή θέση οδήγησης και η στιβαρή σχεδίαση. Καθιστώντας το ένα ιδανικό αυτοκίνητο πόλης, που ταυτόχρονα, προσφέρει ευρυχωρία και ευελιξία για οικογενειακά ταξίδια και διακοπές.

Το Pick-up είναι ένα όχημα που η FIAT είναι βέβαιη, ότι μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία που είχε το Strada στη Νότια Αμερική, παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη και στην Ευρώπη.

Το μελλοντικό…ημιφορτηγό θα συνδυάζει τη διασκέδαση και τη λειτουργικότητα. Θα είναι κάτι μεταξύ LCV και SUV. Σε μέγεθος κατάλληλο για αστικά περιβάλλοντα, αλλά και για υπαίθριες δραστηριότητες.

Στην ίδια αρθρωτή πλατφόρμα θα κατασκευαστεί και ένα Fastback μοντέλο. Με σπορ χαρακτηριστικά, αφού η FIAT πιστεύει ότι μπορεί να βελτιώσει τη βιώσιμη δέσμευσή της, χωρίς να εγκαταλείψει τις επιδόσεις. Ο ιδιαίτερα αεροδυναμικός σχεδιασμός υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά και ιδιαίτερα νεανικά, για SUV, στοιχεία.

Το τέταρτο concept είναι ένα ευρύχωρο οικογενειακό SUV. Ένα…Giga-Panda, το οποίο θα δίνει έμφαση έμφασης στις ανάγκες των οικογενειακών μεταφορών. Η ασφάλεια, η ευελιξία η ευρυχωρία η στιβαρότητα θα είναι τα χαρακτηριστικά του.

Το τελευταίο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε είναι το απόλυτο όχημα “do-it-all”. Aποτίει φόρο τιμής στη «λειτουργικότητα» του Panda από τη δεκαετία του ’80, υπενθυμίζοντας την ευελιξία ενός αυτοκινήτου που δημιουργήθηκε για την πόλη με τα χαρακτηριστικά ενός SUV. Αλλά και τη δυνατότητα να αποτελέσει έναν έμπιστο… σύντροφο, σε αποδράσεις στη φύση.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...