Ford και Google ενώνουν της δυνάμεις τους

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Ford και η Google ανακοίνωσαν μία μοναδική στρατηγική συνεργασία για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού της Ford και τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας συνδεδεμένου οχήματος.

Η Ford ονόμασε επίσης το Google Cloud ως προτιμώμενο πάροχο υπηρεσιών cloud προκειμένου να αξιοποιήσει την παγκοσμίου κλάσης τεχνολογία της Google στη χρήση δεδομένων, στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML).

Στο πλαίσιο της νέας, εξαετούς συνεργασίας – και αρχής γενομένης από το 2023 – εκατομμύρια μελλοντικά οχήματα Ford και Lincoln σε όλες τις κατηγορίες τιμής θα εφοδιάζονται με λειτουργικό σύστημα Android, με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες.

Για την επιτάχυνση της καινοτομίας, η Ford και η Google ιδρύουν μία νέα ομάδα συνεργασίας με την ονομασία Team Upshift. Αξιοποιώντας τα ταλέντα και τους πόρους των δύο εταιρειών, η Team Upshift θα διευρύνει τον ορίζοντα μετασχηματισμού της Ford, θα «ξεκλειδώσει» ευκαιρίες για προσωποποιημένες εμπειρίες χρήστη και ανάπτυξης υπηρεσιών που βασίζονται σε δεδομένα.

Μεταξύ των projects θα είναι η ανάπτυξη νέων εμπειριών πελατών κατά την αγορά ενός οχήματος, η δημιουργία νέων υπηρεσιών βασισμένων σε δεδομένα για τους κατόχους οχημάτων, και πολλά ακόμα.

«Καθώς η Ford συνεχίζει τον πιο ριζικό μετασχηματισμό στην ιστορία της με εξηλεκτρισμό, συνδεσιμότητα και αυτόνομα οχήματα, η συνεργασία Google και Ford δημιουργεί μία υπερδύναμη καινοτομίας, ικανή να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία στους πελάτες μας και να εκσυγχρονίσει την επιχειρηματική μας δραστηριότητα» δήλωσε ο Jim Farley, President & CEO της Ford.

«Από την πρώτη, κινούμενη γραμμή παραγωγής μέχρι τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, η Ford αποτελεί παράδειγμα καινοτομίας για την αυτοκινητοβιομηχανία επί σχεδόν 120 χρόνια» δήλωσε ο Sundar Pichai, CEO της Google & Alphabet.

«Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε στην εφαρμογή των καλύτερων εργαλείων AI και ανάλυσης δεδομένων και ψηφιακών τεχνολογιών (compute & cloud platforms) της Google, το οποίο θα βοηθήσει στο μετασχηματισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ford και στη δημιουργία κορυφαίων τεχνολογιών ασφάλειας και συνδεσιμότητας για τα αυτοκίνητα της μάρκας.»

Ως προτιμώμενος πάροχος υπηρεσιών cloud και ξεκινώντας από φέτος, η Google θα βοηθήσει τη Ford να αξιοποιήσει τεχνολογίες AI, ML και ανάλυσης δεδομένων του Google Cloud για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κατασκευαστή αυτοκινήτων, τον εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων και τη λειτουργία τεχνολογιών συνδεδεμένου οχήματος με το έμπιστο, ασφαλές και αξιόπιστο cloud της Google.