FORD Kuga 2023 : Αλλαγή επιπέδου – Τιμές (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Το νέο FORD Kuga έρχεται με διαφορετικό, πιο δυναμικό σχεδιασμό, προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και αναβαθμισμένα συστήματα κίνησης

 

Το νέο Kuga ξεχωρίζει για τη νέα εμπρός όψη του, με τη σχεδίαση της μάσκας να πλαισιώνεται από μια μπάρα φώτων LED. Η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος και καταλήγει στους νέους full LED προβολείς του. Το μπλε οβάλ σήμα της FORD βρίσκεται πλέον στο κέντρο της μάσκας, ενώ χαρακτηριστικό του είναι ακόμα το φουσκωμένο καπό και οι έντονες ακμές του.

Η νέα σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων που θυμίζει ανεστραμμένο μπαστούνι του χόκεϊ συμπληρώνει τη συνολική αισθητική των προβολέων. Η χαρακτηριστική…πινελιά στο πίσω μέρος του νέου Kuga είναι ένα προστατευτικό στοιχείο χαμηλά στον προφυλακτήρα στο χρώμα του πάγου. Ο νέος διαχύτης αέρα και η απουσία λαβής για την πίσω πόρτα ολοκληρώνουν την απέριττη εμφάνιση του πίσω μέρους.

Οι εκδόσεις του νέου Kuga θα έχουν πλέον μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ τους πλέον. Υπάρχει και μια καινούργια έκδοση, η Active. Η οποία ξεχωρίζει από την πιο έντονη μάσκα, με τα φαρδιά κάθετα στοιχεία της σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα,αλλά και την κάτω γρίλια και την ποδιά.

Διαθέτει ακόμα μοναδικά σχέδια ζαντών αλουμινίου 18 και 19 ιντσών με βαμμένο φινίρισμα. Η έκδοση Active X του νέου Kuga προσθέτει την επιλογή μαύρου φινιρίσματος για τα καλύμματα των καθρεπτών και την οροφή, καθώς και μοναδικές διακοσμήσεις στα μαρσπιέ.

Στο εσωτερικό, το Kuga Active διακρίνεται από το λογότυπο Active στις επενδύσεις των καθισμάτων και τα πατάκια, ενώ ο πίνακας οργάνων και οι επενδύσεις των θυρών έχουν φινίρισμα από βουρτσισμένο σκούρο ξύλο με ματ φινίρισμα. Η έκδοση Active X διαθέτει επίσης επενδύσεις Sensico και neo-suede στα καθίσματα άνεσης που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και μπορούν να ρυθμίζονται σε 18 κατευθύνσεις.

Οι νέες εκδόσεις του Kuga Active Hybrid και EcoBoost έχουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χλστ. εμπρός και 5 χλστ. πίσω, για κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ το πρόσθετο drive mode με την ονομασία Trail, μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το αυτοκίνητο σε μαλακές επιφάνειες όπως η άμμος ή η λάσπη.

Αρκετά διαφορετικά στοιχεία, με επενδύσεις χρωμίου έχει η πιο…κομψή έκδοση Kuga Titanium. Πιο…δυναμική είναι η έκδοση ST-Line Χ, με τη μεγαλύτερη μάσκα σε στιλ «καρχαρία», την κάτω αεροτομή στον προφυλακτήρα, τις πλαϊνές ποδιές, το κάτω στοιχείο του διαχύτη αέρα και τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Η ανανεωμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων του Kuga περιλαμβάνει το νέο Desert Island Blue και το…πολυτελές Bursting Green, μαζί με τα Agate Black, Solar Silver, Frozen White και Lucid Red. Υπάρχουν και πέντε νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου.

Στο λιτό εσωτερικό με τους λιγότερους φυσικούς διακόπτες, ο πίνακας οργάνων όσο και οι επενδύσεις των θυρών κοσμούνται πλέον με ένα μεγαλύτερο διακοσμητικό στοιχείο με μοναδικό φινίρισμα για κάθε έκδοση, ενώ αναλόγως διαφοροποιούνται οι επενδύσεις των καθισμάτων και οι ραφές.

Η πρακτικότητα παραμένει βασικό χαρακτηριστικό και του νέου Kuga. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται σε μια διαδρομή 140 χλστ. και να προσφέρουν πάνω από 1 μέτρο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών ή έως και 553 λίτρα στο χώρο αποσκευών.

Η τεχνολογία SYNC 4 τελευταίας γενιάς είναι στάνταρ και περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά. Όπως είναι για παράδειγμα πλοήγηση συνδεδεμένη στο cloud και συνδεδεμένο φωνητικό έλεγχο με κατανόηση φυσικής γλώσσας. Τα οποία υποστηρίζονται από μια κεντρική οθόνη 13,2 ιντσών με οριζόντιο προσανατολισμό.

Η ασύρματη ενσωμάτωση Apple CarPlay και Android Auto παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα smartphone, ενώ η συνδεσιμότητα 5G FordPass υποστηρίζει τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων και τις ενημερώσεις λογισμικού που αναβαθμίζουν το όχημα με την πάροδο του χρόνου.

Τόσο το νέο Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Hybrid AWD (FHEV) έχουν τώρα έναν μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο. Σε επίπεδο επιδόσεων, το Kuga Plug-In Hybrid έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα – σχεδόν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερα από πριν – ενώ όπως και το Hybrid AWD, έχει την καλύτερη στην κατηγορία του ικανότητα ρυμούλκησης που είναι αυξημένη πάνω από 30%, φτάνοντας τα 2.100 κιλά.

Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων, σε συνεργασία με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 243 ίππους. Οι εκπομπές CO2 είναι 20-28 γραμ./χλμ. και η κατανάλωση καυσίμου 0,9-1,2 λτ./100 χλμ. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία φτάνει ως τα 69 χιλιόμετρα.

Το νέο Kuga Hybrid διαθέτει και ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης FHEV με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive.

Η αυτονομία του Kuga Hybrid φτάνει έως και τα 900 χλμ. με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου. Το υβριδικό σύστημα είναι σε θέση να εξασφαλίσει έως 64% αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη.
Υπάρχει βέβαια και ο βενζινοκινητήρας 1.5 EcoBoost με 150 ίππους.

Εκτός από τα συστήματα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, το Kuga διαθέτει και πολυάριθμα νέα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το νέο μοντέλο, το οποίο σύμφωνα με τους ανθρώπους της FORD, είναι το καλύτερο Kuga όλων των εποχών, κατασκευάζεται στην Ισπανία, στο εργοστάσιο της Βαλένθια.

Οι τιμές του στην Ελλάδα ξεκινούν από 33.799 ευρώ για το Kuga Titanium 1.5 των 150 ίππων. Το FHEV 2.5 των 180 ίππων ξεκινά από 37.837 ευρώ και το ST-Line 2.5 PHEV των 243 ίππων από 51.442 ευρώ. Από 39.870 ευρώ αρχίζουν οι τιμές των Active 2.5.

Οι παραγγελίες του νέου FORD Kuga ήδη ξεκίνησαν, με τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων σε πελάτες που αφορούν τα μοντέλα PHEV και FHEV να αναμένονται τον Απρίλιο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...