FORD Tourneo Connect τώρα και Plug-In Hybrid

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Με ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης εφοδιάζεται τώρα το, πολλαπλών δραστηριοτήτων FORD Tourneo Connect

 

 

Ακολουθώντας την τάση της εποχής και τα μεγαλύτερα ή επαγγελματικών προδιαγραφών οχήματα αποκτούν σταδιακά ηλεκτρικές, αλλά και υβριδικές εκδόσεις. Όπως το Tourneo Connect.

Το δημοφιλές όχημα πολλαπλών χρήσεων της FORD, με τη νέα έκδοση Plug-In Hybrid (PHEV) μπορεί να διανύει, κινούμενο μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, μέχρι και 110 χιλιόμετρα. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο για την οικονομία καυσίμου, αλλά και γιατί οι μηδενικές εκπομπές ρύπων, είναι πλέον περιζήτητες. Γιατί σε πολλές πόλεις της Ευρώπης δημιουργούνται συνεχώς νέες ζώνες χαμηλών εκπομπών.

Το καινοτόμο νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης του Tourneo Connect PHEV αποδίδει συνδυαστικά 150 ίππους και ροπή 350 Nm ενσωματώνοντας έναν βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost, μια μπαταρία υψηλής τάσης, έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων.

Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης σε δημόσιους φορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ έως και 50 kW, ενώ η επαναφόρτισή της με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) στο σπίτι είναι εφικτή με ισχύ έως και 11 kW.

Ο τρόπος χρήσης της ισχύος της μπαταρίας μπορεί να βελτιώνεται με την επιλογή διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης. Τα οποία είναι:

EV Now: για οδήγηση με χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα
EV Auto: για ισορροπημένη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης
EV Later: για οδήγηση μόνο με τον βενζινοκινητήρα, ώστε να εξοικονομείται όλη η ενέργεια της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση
EV Reserve: για εξοικονόμηση ενός επιπέδου ενέργειας της μπαταρίας που καθορίζεται από τον οδηγό για μετέπειτα χρήση

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο 5-θέσιο Tourneo Connect PHEV και το 7-θέσιο Grand Tourneo Connect PHEV. Το οποίο διαθέτει μεγαλύτερο μήκος αμαξώματος και στάνταρ μια τρίτη σειρά καθισμάτων με δύο θέσεις.

Η ευρύχωρη και ευέλικτη καμπίνα του μοντέλου παραμένει ανεπηρέαστη από το νέο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Με την αφαίρεση των δύο πίσω σειρών καθισμάτων, προκύπτει ένας χώρος φόρτωσης έως και 3,1 m3 στο Grand Tourneo Connect PHEV και έως 2,6 m3 στο Tourneo Connect PHEV.

Το εσωτερικό του Tourneo Connect PHEV διαθέτει ένα ψηφιακό cockpit με δύο οθόνες 10 ιντσών και συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC. Το οποίο είναι συμβατό με ασύρματο Android Auto και Apple Carplay.

Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο διαθέτει τα ίδια συστήματα υποβοήθησης οδηγού με τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα Tourneo Connect. Μεταξύ αυτών είναι τα Pro Trailer Backup Assist, Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Lane-Keeping System και Exit Warning.

Υπάρχει ακόμα, η διαισθητική εφαρμογή FordPass, η οποία μπορεί να δείξει την υπολειπόμενη ηλεκτρική αυτονομία, τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας και το χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της φόρτισής της.

Για μεγαλύτερη ευκολία, η εφαρμογή είναι σε θέση να ενεργοποιήσει και ειδοποιήσεις για τη συντήρηση του οχήματος, αλλά και το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών εξ αποστάσεων. Επίσης, μπορεί να εμφανίζει την τελευταία γνωστή ώρα και θέση στάθμευσης για να αποφεύγονται τυχόν πρόστιμα.

Το νέο FORD Tourneo Connect PHEV θα προσφέρεται στις τρεις γνωστές εκδόσεις. Την Trend με τον υψηλών προδιαγραφών στάνταρ εξοπλισμό της να περιλαμβάνει και ψηφιακό κόκπιτ και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Στην Titanium προστίθενται λεπτομέρειες χρωμίου, ράγες οροφής, φιμέ τζάμια και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Η Active με το «σκληροτράχηλο» στυλ SUV, έχει επιπλέον πανοραμική οροφή και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με κατεργασμένη όψη.

Με το νέο αυτό μοντέλο, η FORD ολοκληρώνει στην Ευρώπη τον εξηλεκτρισμό της νέας, οικογένειας επιβατικών οχημάτων Tourneo. Η οποία θα περιλαμβάνει ακόμα το συμπαγές 5-θέσιο E-Tourneo Courier, το 8-θέσιο E Tourneo Custom, καθώς και το 9-θέσιο Tourneo Custom Plug-In Hybrid.

Η έναρξη των παραγγελιών για το νέο FORD Tourneo Connect PHEV θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2024, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...