Χρόνια Πολλά Panda! Το Ιταλικό best seller γίνεται 40 ετών

Κοινοποίησε το άρθρο

Η ιστορία του Fiat Panda είναι ένα ξεφύλλισμα ενός άλμπουμ τεσσάρων δεκαετιών που περιλαμβάνει τις αναμνήσεις ενός αυτοκινήτου που εξελίχθηκε, αλλά παράμεινε πάντα πιστό στη φιλοσοφία του. Το μυστικό της επιτυχίας της συνταγής της Fiat για τα αυτοκίνητα πόλης, κρύβεται στο γεγονός ότι προσαρμοζόταν πάντα στις ανάγκες των καταναλωτών.

Από την αποκάλυψη του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1980, το Panda, απέκτησε το προσωνύμιο “Magix Box” (Μαγικό Κουτί) όντας γεμάτο έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Ζάγκρεμπ, την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας     Το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας είναι ο τέταρτος αγώνας του WRC για το 2024...

MAZDA CX-80 : Big in Japan (video)

Το ολοκαίνουργιο CX-80 είναι πλέον η νέα ναυαρχίδα της MAZDA στην Ευρώπη, αφού πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής...

HYUNDAI i30 2024: Διακριτική αναβάθμιση

Διακριτική σχεδιαστική ανανέωση και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νέο HYUNDAI i30     Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του HYUNDAI i30 συνεχίζεται, κάτι που σημαίνει...

Η Fiat, ξεκινά από τους κινητήρες και τις τεχνολογικές καινοτομίες του Panda, για να ξετυλίξει το κουβάρι 40 ετών επιτυχιών του μοντέλου μέσα από μια σειρά τριών videos που εστιάζουν στους Κινητήρες, το Στιλ και τις Έξυπνες Λύσεις.

Ο κ. Luca Napolitano, Επικεφαλής των Fiat & Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ, μαζί με τρεις ξεχωριστούς καλεσμένους γυρίζουν στο παρελθόν για να αποκαλύψουν τα μυστικά του Panda, αλλά και να ανακαλύψουν το παρόν και το μέλλον αυτού του διαχρονικού μοντέλου που πρόσφατα με τη νέα mild Hybrid του έκδοση δημιούργησε την πιο προσιτή υβριδική πρόταση στην αγορά αυτοκινήτου.

Στο πρώτο video που εστιάζει στους Κινητήρες, η κ. Maria Grazia Lisbona, Επικεφαλής Μηχανικός των Συστημάτων Κίνησης της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ, συνοδεύει τον κ. Napolitano στην ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών που σημάδεψαν τις τρεις γενιές του Panda.

Η πορεία του ταξιδιού ξεκινά από τους πρώτους κινητήρες των Panda 30 και 45, που βασίζονταν στα κινητήρια σύνολα των Fiat 126 και 127 και συνεχίζει στο αποκλειστικό σύστημα τετρακίνησης του μοντέλου που παρουσιάστηκε το 1983.

Ακολούθησε το 1986 η παρουσίαση της νέας γενιάς τετρακύλινδρων υδρόψυκτων κινητήρων Fire, ενώ παράλληλα την ίδια χρονιά -για πρώτη φορά στην κατηγορία- ένα αυτοκίνητο ήταν διαθέσιμο με κινητήρα diesel.