Βρέθηκε σπάνια Alfa Romeo Giulietta SZ

Κοινοποίησε το άρθρο

Είναι καιρός να ψάξουμε όλοι καλά τους αχυρώνες, τις αποθήκες και τα υπόγεια των παππούδων, θείων φίλων και γνωστών αφού η ανακάλυψη ξεχασμένων σπάνιων κλασικών αυτοκινήτων απλά δεν λέει να σταματήσει. Πρόσφατο εύρημα είναι ίσως η πιο όμορφη Alfa Romeo όλων των εποχών, η Giulietta SZ του 1962 είναι μια από τις συνολικά 217  που κατασκευάστηκαν και βρέθηκε ξεχασμένη σε ένα υπόγειο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η ιστορία της πανέμορφης Alfa Romeo Giulietta SZ βαμμένης στο Blu Chiaro Metallizato είναι πως ανήκε σε έναν μηχανικό ο οποίος την πάρκαρε στο υπόγειο αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να την βγάλει καθώς χάλασε ο ανελκυστήρας. Η Alfa Romeo έμεινε στο υπόγειο για 35 χρόνια μέχρι που ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο  του 2018 μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη. Ο πλειστηριασμός έγινε από την ιταλική κυβέρνηση στην οποία και απέφερε 567.000 ευρώ.

Για την ιστορία να πούμε πως η Giulietta SZ (Sprint Zagato) θεωρείται ως η  Alfa ψηλών επιδόσεων, φτιαγμένη από αλουμίνιο, με πιο κοντό σασί από την Giulietta Spider, τζάμια από Perspex και απογυμνωμένο εσωτερικό για την απώλεια βάρους. Χάρη στο μαγικό χέρι του Zagato η ζυγαριά έδειχνε μόλις 785 κιλά που σε συνδυασμό με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1300 κ. εκ. απόδοσης 100 ίππων η  Giulietta SZ έφτανε τα 200 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο δείχνει πως  έχει πινακίδες οπότε η ερώτηση είναι αν πλήρωνε ο θανών ιδιοκτήτης  τα τέλη κυκλοφορίας ή αν πρέπει να ξεχρεώσει το κράτος τον εαυτό του με τα αποκτηθέν από τον πλειστηριασμό χρήματα.