Ζαν Πολ Μπελμοντό: Αυτά είναι τα μυθικά αυτοκίνητα από τις ταινίες του

Κοινοποίησε το άρθρο
Ζαν Πολ Μπελμοντό

Ο «σκληρός» του γαλλικού κινηματογράφου, Ζαν Πολ Μπελμοντό, ήταν λάτρης του αυτοκινήτου, πρωταγωνιστώντας σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές στο τιμόνι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου 

 Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό πέθανε χτες σε ηλικία 88 ετών.  Κατά τη διάρκεια της αξέχαστης κινηματογραφικής του καριέρας, ο “Bébel” είχε οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα χαρίζοντας μας εντυπωσιακά ακροβατικά στο τιμόνι.

Ο  “Bébel” , λάτρης του αυτοκινήτου …

Ο Jean-Paul Belmondo ήταν πάντα ένας πραγματικός λάτρης του αυτοκινήτου.  «Το αυτοκίνητο με γοήτευε πάντα. Όταν μπορούσα να αγοράσω ωραία αυτοκίνητα, τα αγόραζα», είχε πει στο περιοδικό Car Life.  Το γκαράζ του διαθέτει επίσης συλλογή από πολλά εντυπωσιακά αυτοκίνητα: Aston Martin DB5, Ferrari California και 250 GT Tour de France, Maserati Ghibli, Dino 246, AC Bristol, Lotus Elan, Mini Cooper …

Στην ίδια συνέντευξη, ο γιος του Paul θυμάται «Οδηγούσε πραγματικά πολύ γρήγορα στο δρόμο, αλλά καλά.  Με την αδελφή μου, μας πήγαινε μέσα στο δάσος Βενσέν για να κάνει τεράστιες απότομες στροφές σπινιάροντας και με χειρόφρενο. Μέχρι την ημέρα όπου, συνέβη το παράδοξο. Το Mini είχε ζεσταθεί τόσο πολύ που κάηκε επιτόπου».

 … και εξαιρετικός κασκαντέρ!

Από το Matra MS630 (Ho!) Στην Lotus Seven (Μπάτσος ή αλήτης) και στο Peugeot 404 (Ο τρελός Πιερό) ή του Ford Mustang (Ο περιθωριακός), ο Jean-Paul Belmondo οδήγησε πολλά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας με εντυπωσιακές σκηνές στο τιμόνι.

Το αγαπημένο του;  Το Fiat Uno στο «Ο πολυγαμικός» με το οποίο πέταξε πέντε μέτρα πάνω από το έδαφος.  «Ξέρεις, ανεβαίνοντας τις σκάλες ανάποδα με 60 χλμ / ώρα, είναι απλώς θέμα συνήθειας» εκμυστηρεύτηκε το 2013.

Άλλα αυτοκίνητα που οδήγησε ο «σκληρός» του γαλλικού κινηματογράφου ήταν η Chrysler 75 Roadster «Ο τυχοδιώκτης του Ρίο», Citroën DS «Ο εγκέφαλος», Fiat Ritmo «Μπάτσος ή αλήτης», Fiat 124 Special T στην κλασική κινηματογραφική καταδίωξη στους δρόμους του Πειραιά για τις ανάγκες της ταινίας «Οι διαρρήκτες» και Mercedes 540K «Ο άσσος των άσσων».

Ας δούμε μερικές σκηνές με αυτοκίνητα από τις ταινίες του ως ύστατο φόρο τιμής.