Η Αττική καίγεται (και) επειδή οδηγείς στην ΛΕΑ. Σκέψου το…

Κοινοποίησε το άρθρο

Σήμερα έχει γίνει μεγάλο ζήτημα, ειδικά στα social media, το γεγονός ότι στην Εθνική Οδό στο ύψος της Κινέτας όπου πραγματικά μετράει πληγές, τα πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν κυριολεκτικά εγκλωβισμένα επειδή η ΛΕΑ είχε κατακλυστεί από οχήματα και έτσι αδυνατούσαν να κινηθούν και να βρεθούν γρήγορα στις εστίες της φωτιάς. Είναι άλλο ένα συμβάν που δυστυχώς αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα, ότι δηλαδή οι πολίτες αυτής της χώρας δεν έχουν καταλάβει την σπουδαιότητα του να είναι πάντα η ΛΕΑ στους δρόμους ελεύθερη, χωρίς τίποτα να υπάρχει σε αυτήν και ας μην χρησιμοποιηθεί ποτέ από κανέναν…

Την διαφημίζουν  στην τηλεόραση, διδάσκουν για αυτήν στην σχολή οδήγησης, την βλέπουμε στον αυτοκινητόδρομο αλλά ελάχιστοι αντιλαμβανόμαστε πραγματικά την αξία της.

Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης σώζει πραγματικά ζωές.  Ζωές μπορούν να σωθούν ακόμα και όταν δεν υπάρχει Λ.Ε.Α., αν δηλαδή  οι οδηγοί δημιουργήσουν από μόνοι τους ένα κενό οδηγώντας τα οχήματα δεξιά και αριστερά του δρόμου.  Το αντίστοιχο διαφημιστικό βιντεοκλίπ παραγωγής του θεματικού πάρκου με μινιατούρες Miniatur Wunderland στο Αμβούργο δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά που συμβαίνουν και δεν γνωρίζουμε όταν βρισκόμαστε μποτιλιαρισμένοι.

Φωτογραφία: topontiki.gr