Νέα Γενιά Hyundai i20: Το πιο ολοκληρωμένο στην κατηγορία

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο i20 αποτελεί την 3η γενιά του επιτυχημένου μοντέλου της Hyundai, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2008. Το δημοφιλές μοντέλο της Hyundai είναι συνώνυμο της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της πρακτικότητας, ενώ πέρα από αυτούς τους βασικούς πυλώνες του χαρακτήρα του εισάγει ένα εντελώς νέο και δυναμικό στυλ.

 

Η διάθεση του νέου i20 στην Ελληνική αγορά έχει ήδη ξεκινήσει με τιμή εκκίνησης 12.990€ και ιδιαιτέρως πλούσιες εξοπλιστικά εκδόσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

JEEP Willys Dispatcher : Ο θρύλος στην…πρίζα (video)

  Το θρυλικό JEEP Willys αναβιώνει με στοιχεία από το παρελθόν και δηλώνει έτοιμο να σκαρφαλώσει στα βουνά, έχοντας πλέον εξηλεκτρισμένη κινητήρια δύναμη   Το σκληροτράχηλο Willys...

PEUGEOT 9X8 2024 : Μπαίνει στη μάχη με αξιώσεις (video)

  Αποκαλύφθηκε το PEUGEOT 9X8 προδιαγραφών 2024, το οποίο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA     Το εντυπωσιακό PEUGEOT 9X8, ανανεώθηκε και ετοιμάζεται να...

KIA K4 : Η επιστροφή των σεντάν

To K4 είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που μας αποκαλύπτει πως θα είναι τα μελλοντικά σεντάν της ΚΙΑ     Σε μια εποχή που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμπλουτίζουν...

Το ολοκαίνουριο i20 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai στην Ευρώπη που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Sensuous Sportiness», η οποία χαρακτηρίζεται από την αρμονία μεταξύ τεσσάρων θεμελιωδών στοιχείων: των αναλογιών – βασισμένων στη χρυσή αναλογία “φ” – της αρχιτεκτονικής, του στυλ και της τεχνολογίας. Αυτή η σχεδιαστική κατεύθυνση διατηρεί την υψηλή πρακτικότητα αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί συναισθηματική αξία, με εντυπωσιακά κομψή εμφάνιση.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, οι νέες αναλογίες του i20 είναι πιο δυναμικές: Με μεγαλύτερο πλάτος (+30mm), αυξημένο μήκος (+5mm) και χαμηλότερη οροφή (-24mm), το νέο Hyundai i20 έχει εντυπωσιακή παρουσία που ενισχύεται από τους Full LED προβολείς και τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16’’ και 17”.

Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων απολαμβάνουν ακόμη πιο άνετους χώρους, χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο (+10mm), το αυξημένο πλάτος και το χαμηλό τούνελ μετάδοσης. Η πολύ καλή ορατότητα του προκατόχου βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, χάρη στη χαμηλότερη γραμμή βάσης των παραθύρων και το μικρό παράθυρο μετά τις πίσω πόρτες.

Ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε κατά 26 λίτρα, προσφέροντας συνολικά 352 λίτρα για τις αποσκευές των επιβατών – χώρος κορυφαίος για την κατηγορία και μάλιστα ισοδύναμος με πολλά B-SUV της αγοράς. Νέος έξυπνος τρόπος επιτόπιας αποθήκευσης της εταζέρας για περίπτωση μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων, αλλά και το χαμηλότερο κατά 24mm ύψος φόρτωσης, εκτοξεύουν την ευχρηστία και την πρακτικότητα του νέου Hyundai i20.

  

Τεχνολογίες αιχμής σε άνεση και συνδεσιμότητα

Η εντυπωσιακών διαστάσεων πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 10.25’’, με κομψή και λειτουργική απεικόνιση των Driving Modes, όπως και η κεντρική οθόνη αφής 8” δεσπόζουν στο high-tech εσωτερικό που θυμίζει γλυπτό. Η οθόνη αφής προσφέρει λειτουργίες split-screen για ταυτόχρονες απεικονίσεις, ενώ κατά τους ελιγμούς όπισθεν προβάλλει δυναμικές γραμμές καθοδήγησης στην κάμερα οπισθοπορίας.

Ειδική θύρα ταχυφόρτισης USB προσφέρει ξενοιασιά στις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ πλέον τα Apple CarPlay και Android Auto λειτουργούν ασύρματα, επιτρέποντας στους πελάτες να αντικατοπτρίζουν γρήγορα τις λειτουργίες των iOS και Android smartphones τους στην 8’’ οθόνη.

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός LED στο εσωτερικό του νέου Hyundai i20 δίνει έναν ξεκούραστο και ποιοτικό χαρακτήρα στο εσωτερικό. Για ακόμα μεγαλύτερη ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο, το ολοκαίνουργιο i20 γίνεται το πρώτο μοντέλο της Hyundai στην Ευρώπη που διαθέτει ένα premium σύστημα ήχου Bose®. Οκτώ ηχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός subwoofer, τοποθετούνται στρατηγικά σε όλο το όχημα για μια εμπειρία ακρόασης υψηλής ποιότητας.

 Hyundai SmartStream: Χαμηλότερη κατανάλωση, υβριδική καινοτομία.

Προσφέροντας δύο κινητήρες με τρεις επιλογές κιβωτίων, το ολοκαίνουριο i20 ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες και παρέχει μια ακόμα πιο αποτελεσματική οδήγηση. Με καινοτομίες Hyundai SmartStream και με 4% ελαφρύτερο αμάξωμα, επιτυγχάνει πολύ ανταγωνιστικές τιμές εκπομπών CO2 έως και 15%.

Ο βασικός τετρακύλινδρος MPi 1,2λτ με απόδοση 84 ίππους, είναι 10% αποδοτικότερος, ενώ στην κορυφή της γκάμας υπάρχει ο απολαυστικός Turbo-GDi 1.0 ισχύος 100 ή 120 ίππων. Για πρώτη φορά, συνδυάζεται Τurbo βενζινοκινητήρας με 48V Hybrid σύστημα –προαιρετικά στην έκδοση 100ps, στάνταρ σε αυτή των 120ps – συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2.

Το 48V Hybrid σύστημα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT) ή με ένα πρόσφατα εξελιγμένο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, το Intelligent Manual Transmission (iMT).

Καινοτομία στο μηχανικό κιβώτιο: Intelligent Manual Transmission

Το καινούριο ευφυές 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο Intelligent Manual Transmission (iMT) διαθέτει ηλεκτρονικό πεντάλ συμπλέκτη (e-clutch) με δύο σπουδαία πρακτικά οφέλη για ακόμη πιο άνετη και οικονομική οδήγηση:

  • Αποφεύγεται το κατά λάθος σβήσιμο του κινητήρα κατά την εκκίνηση
  • Αποσυνδέεται ο κινητήρας από το κιβώτιο μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το

πεντάλ του γκαζιού, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να εισέλθει σε λειτουργία ρολαρίσματος

(coasting) και να εξοικονομεί καύσιμο.