Νέο Hyundai KONA : Στοχευμένη αναβάθμιση

Κοινοποίησε το άρθρο
Νέο Hyundai KONA

Νέο Hyundai KONA : Στοχευμένη αναβάθμιση. Το νέο Hyundai KONA διαθέτει μια σειρά βελτιώσεων που προέκυψαν από τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων πελατών.

Η ανανεωμένη εμφάνιση του εξασφαλίζει μια πιο δυναμική νέα εικόνα. Η καινούργια γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει σπορ και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές. Οι αναβαθμισμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και άνεσης προσφέρουν μια ακόμα καλύτερη οδηγική εμπειρία.

 

Το εντυπωσιακό, νέο εμπρός του μέρος ξεχωρίζει με τη σπορ εμφάνιση του.

Οι αναβαθμισμένοι προβολείς LED DRL παρέχουν μια ξεκάθαρη εικόνα του δρόμου μπροστά, ενώ πιο χαμηλά ο προφυλακτήρας συνδέεται ομαλά με τις προεκτάσεις των θόλων των φτερών.

Ο νέος πίσω προφυλακτήρας, ο οποίος ακολουθεί επίσης τη λογική προστασίας του εμπρός μέρους και των πλαϊνών, είναι και αυτός κατασκευασμένος από υλικό που δημιουργεί αντιθέσεις.

Επιπλέον, η τελευταία έκδοση του KΟΝΑ διαθέτει καινούργιας σχεδίασης ζάντες 17 και 18 ιντσών, καθώς και 16 ιντσών που μεταφέρονται από τον προκάτοχό του.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του, το νέο KΟΝΑ και σε σχέση με τον προκάτοχό του, είναι μεγαλύτερο κατά 40 mm στο μήκος γεγονός που του εξασφαλίζει μια πιο κομψή και δυναμική εμφάνιση.

Νέο Hyundai KONA

Αλλαγές στη σχεδίαση του εσωτερικού

Το εσωτερικό του νέου KΟΝΑ σχεδιάστηκε έτσι ώστε να διαθέτει μια πιο εξελιγμένη και σύγχρονη εικόνα σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Διαθέτει στιβαρή και σύγχρονη εμφάνιση που ταιριάζει στην τολμηρή εξωτερική του εικόνα και προσελκύει πελάτες οι οποίοι έχουν έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής.

Αυτό σε συνδυασμό με τη σημαντική τεχνολογική εξέλιξη εξασφαλίζει στο εσωτερικό ένα νέο επίπεδο αντιληπτής ποιότητας.

Η καινούρια κονσόλα έχει αποσυνδεθεί από τον πίνακα οργάνων για να τονίσει την οριζόντια διάταξη, ενώ το ταμπλό δείχνει φαρδύ και ανάλαφρο προκειμένου να δημιουργεί μια άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Αφουγκραζόμενοι τις επιθυμίες των πελάτων οι άνθρωποι της Hyundai έχουν προσθέσει, χάριν ευκολίας, ένα ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Νέο Hyundai KONA

Νέες εκδόσεις κινητήρων τόσο για σπορ όσο και για οικονομική οδήγηση

Η γκάμα κινητήρων του νέου KΟΝΑ θέτει νέα δεδομένα σε ότι αφορά την απόδοση και την οικονομία καυσίμου.

Στην κορυφή βρίσκεται ο αναβαθμισμένος κινητήρας 1.6 T-GDI τεχνολογίας Smartstream με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT) και ισχύ 198 PS.

Αυτός ο πανίσχυρος, δυναμικός συνδυασμός διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερεις τροχούς.

Για βέλτιστη οικονομία καυσίμου το νέο KONA εφοδιάζεται με 48V υβριδική τεχνολογία.

Αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται ως στάνταρ στον Smartstream πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων με τους 136 PS και διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο DCT επτά σχέσεων (7DCT) ή έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (6iMT) έξι σχέσεων, καθώς και προαιρετική τετρακίνηση.

Hyundai KONA

Ο βενζινοκινητήρας 1.0 T-GDI Smartstream CVVD με τους 120 PS μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με 48V υβριδική τεχνολογία και προαιρετικά το κιβώτιο 6iMT.

Με πρώτο πεδίο εφαρμογής τα νέα i30 και i20, ο έξυπνος συμπλέκτης iMT λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρονικά χωρίς μηχανικό σύνδεσμο.

Κατά την απελευθέρωση του πεντάλ του γκαζιού από τον οδηγό, το iMT αποδεσμεύει τον κινητήρα από το κιβώτιο, εξοικονομώντας καύσιμο καθώς ο κινητήρας μπορεί να σβήσει και το αυτοκίνητο να «ρολάρει».

Μόλις ο οδηγός πιέσει είτε το πεντάλ των φρένων είτε του γκαζιού ο κινητήρας παίρνει ξανά μπροστά στην ίδια ταχύτητα, χάρη στην ισχύ που παρέχει το Mild Hybrid Starter Generator.

Δίχως το σύστημα υβριδικής τεχνολογίας, ο κινητήρας 1.0 T-GDI Smartstream μπορεί να συνδυαστεί είτε με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

To KONA Facelift είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία συνεχώς μεταβαλλόμενου χρονισμού των βαλβίδων (CVVD) της Hyundai.

Το CVVD βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα και την οικονομία καυσίμου ενώ παράλληλα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Η τεχνολογία χρονισμού και ελέγχου των βαλβίδων ρυθμίζει τη διάρκεια του ανοίγματος και του κλεισίματος τους ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Αυτό είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να μεταβάλλει τη διάρκεια του ανοίγματος της βαλβίδας κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, ανάλογα με τις συνθήκες.

Νέο Hyundai KONAΣημαντικές βελτιώσεις για μεγαλύτερη άνεση

Το νέο KONA έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία σε σχέση με τον προκάτοχό του προκειμένου να προσφέρει ακόμη πιο άνετες μετακινήσεις.

Η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί εκ νέου προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και δίχως να επηρεασθεί στο ελάχιστο ο σπορ χαρακτήρας του KONA.

Πέρα από τα ελατήρια και τα αμορτισέρ, έχουν αλλάξει και οι αντιστρεπτικές ράβδοι για καλύτερα επίπεδα άνεσης και ηχομόνωσης. Τα πίσω bump-stops έχουν επίσης ρυθμιστεί για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και καλύτερο έλεγχο των πλευρικών κινήσεων του αμαξώματος.

Το Νέο Hyundai KONA διατίθεται και με αναβαθμισμένα ελαστικά σε όλα τα μεγέθη των τροχών με αποτέλεσμα την μικρότερη αντίσταση κύλισης και την αποδοτικότερη οδήγηση.

Τα ελαστικά των 18 ιντσών έχουν αναβαθμιστεί από Conti Sport Contact 5 σε Conti Premium Contact 6 για να βελτιώσουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας.

Έτσι, οι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2 και ταυτόχρονα μια ακόμη πιο ήσυχη καμπίνα.

Επιπλέον, πολλά μέρη του αυτοκινήτου έχουν αναβαθμιστεί για τον περαιτέρω περιορισμό του θορύβου, των κραδασμών και της τραχύτητας (NVH), βελτιώνοντας την άνεση στο εσωτερικό.

Το σύστημα διεύθυνσης είναι ρυθμισμένο ώστε να ταιριάζει με τη νέα ρύθμιση της ανάρτησης και τα νέα ελαστικά. Πλέον το νέο KONA προσφέρει μια πιο άνετη και επικοινωνιακή πληροφόρηση σε κάθε ταχύτητα. Αυτή η νέα ρύθμιση εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη γκάμα του KONA.

Η μόνη εξαίρεση είναι το KONA N Line σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.6 T-GDI και την τετρακίνηση, το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο set-up για να ταιριάζει με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.