Το επερχόμενο Baby SUV της Jeep και η στρατηγική σημασία του για την Stellantis

Κοινοποίησε το άρθρο

Η αμερικανική εταιρεία ελπίζει σε μια νέα έκρηξη στις ταξινομήσεις της στην Ευρώπη, χάρη στο επερχόμενο μοντέλο και όχι μόνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Το Jeep Baby SUV είναι το επόμενο μοντέλο που θα εισέλθει στη γκάμα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.  Το όχημα θα λανσαριστεί το 2023 και θα ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy στην Πολωνία την ίδια χρονιά.  Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο μιας πρώην μάρκας Fiat Chrysler Automobiles που θα χρησιμοποιεί την πρώην πλατφόρμα CMP της PSA Groupe.  Το όχημα θα είναι επίσης σχεδόν σίγουρα το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα λανσαριστεί από τον Αμερικανό κατασκευαστή στην αγορά το 2024.

Jeep baby SUV: Η αμερικανική μάρκα είναι έτοιμη για μια νέα άνθηση πωλήσεων

Το Jeep Baby SUV είναι ένα ιδιαίτερα πολυαναμενόμενο μοντέλο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και γενικότερα του ομίλου Stellantis καθώς εκτιμάται πως με την έλευση του στην αγορά της Ευρώπης, θα υπάρξει μια νέα έκρηξη ταξινομήσεων, που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την εξειδικευμένη μάρκα SUV της Stellantis.

Αν και τα πράγματα πάνε πολύ καλά για την αμερικανική εταιρεία, η Stellantis σκοπεύει να βελτιώσει περαιτέρω την κατάσταση για τη μάρκα της προκειμένου να την μετατρέψει στην πιο εμπορική μάρκα του ομίλου.

Η φιλοδοξία είναι να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει ήδη ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και η οποία στοχεύει τελικά στη δημιουργία ενός brandname που χάρη στα μοντέλα της έχει παγκόσμια σημασία.

Από αυτή την άποψη, το Jeep baby SUV, του οποίου το όνομα παραμένει άγνωστο αυτή τη στιγμή, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ως μοντέλο εισόδου στη γκάμα του αμερικανικού οίκου.  Εδώ σας δείχνουμε ένα νέο render που προσπαθεί να υποθέσει ποια μπορεί να είναι η εμφάνιση αυτού του μοντέλου που γνωρίζουμε ήδη πως θα δούμε προς τα τέλη του επόμενου έτους, τουλάχιστον στην πρωτότυπη έκδοση.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι αυτό το Jeep Baby SUV δεν θα είναι η μόνη κίνηση που θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός κατασκευαστής τα επόμενα χρόνια. Από αυτή την άποψη, αυξάνεται η προσδοκία για το βιομηχανικό σχέδιο της Stellantis που θα ρίξει φως στο πως θα διαμορφωθεί η γκάμα του αμερικανικού κατασκευαστή. Ουσιαστικά, ορισμένες σημαντικές κινήσεις για την Ευρώπη πιθανολογείται πως θα προέλθουν και από άλλα τμήματα της αγοράς.

Αυτό προφανώς αφορά τον αναπόφευκτο εξηλεκτρισμό της γκάμας που με τα χρόνια θα γίνεται όλο και πιο μαζικός και τελικά θα επηρεάσει όλα τα μοντέλα της γκάμας του βορειοαμερικανού κατασκευαστή.  Το σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια θα έρθουν μερικά καλά νέα για τα Jeep.

Ο Carlos Tavares εκτιμούσε ήδη τη μάρκα ακόμη και πριν από τη συγχώνευση Stellantis και κατέστησε σαφές ότι ήθελε να επικεντρωθεί έντονα σε αυτή για να κάνει τον όμιλό του ακόμη ισχυρότερο στην αγορά την επόμενη δεκαετία.  Οι φιλοδοξίες υπάρχουν, τα χρήματα δεν λείπουν οπότε φαίνεται ότι τα πράγματα τα επόμενα χρόνια μπορούν να πάνε τέλεια.  Το Jeep baby SUV θα είναι επομένως ένα είδος ορεκτικού αυτού που θα επακολουθήσει για την Jeep στο μέλλον.