Jeep Compass 4xe: Η τεχνολογία Plug-in Hybrid με τη ματιά της Jeep

Κοινοποίησε το άρθρο

Τα Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Melfi (Ιταλία) της FCA. Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Plant Academy συνέβαλε στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, καθιστώντας το Melfi μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων στον κόσμο.

Παράλληλα η εξέλιξη των νέων μοντέλων σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιήθηκε στις πολικές θερμοκρασίας του κέντρου δοκιμών Arjeplog της Σουηδίας. Οι δοκιμές συμπεριελάμβαναν και ένα ταξίδι 3.800χλμ. από το Τορίνο στο Arjeplog όπου εξετάστηκαν όλες οι συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός στην καθημερινή χρήση.
Η νέα τεχνολογία ενισχύει σημαντικά τις εκτός δρόμου δυνατότητες των SUV της Jeep, ενώ παράλληλα κάνει πιο εύκολες και πρακτικές τις καθημερινές μετακινήσεις. Πλέον τα μοντέλα SUV δεν νιώθουν σαν στο σπίτι τους μόνο στη λάσπη, τους βράχους και τα χιόνια, αλλά και στα κέντρα των πόλεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

Τόσο το Jeep Renegade 4xe, όσο και το Compass 4xe εφοδιάζονται με έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων και ένα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 11,4kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί εν κινήσει ή μέσω πρίζας σε οικιακό (μέσω των easyWallbox / Connectd Wallbox), ή δημόσιο δίκτυο φόρτισης. Η αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 50χλμ.

Ο αποδοτικός βενζινοκινητήρας έχει ισχύ 130 ή 180 ίππους και σε συνδυασμό με τους 60 ίππους του ηλεκτρικού κινητήρα η συνολική απόδοση φτάνει τους 190 (έκδοση Limited) ή του 240 ίππους (εκδόσεις S και Trailhawk). Σε επίπεδο ροπής ο κινητήρας εσωτερικής καύσης προσφέρει 270 Nm και ο ηλεκτροκινητήρας 250 Nm. Τα παραπάνω δεδομένα εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα να διαρκεί περίπου 7,5’’ και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130χλμ./ώρα (αμιγώς ηλεκτρική κίνηση) και τα 200χλμ./ώρα (υβριδική κίνηση).

Πλήρης γκάμα εκδόσεων και προηγμένων συστημάτων ασφάλειας

Η γκάμα των Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe περιλαμβάνει τρείς εκδόσεις εξοπλισμού (Limited, S και Trailhawk). Όλες έχουν δυνατότητα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και ισχύ από 190 έως 240 ίππους. Σε όλες τις εκδόσεις ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι υπερπλήρης, ενώ διατίθενται και πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης.

Ειδικότερα όσον αφορά στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα νέα 4xe, εφοδιάζονται με τις πλέον σύγχρονες επιλογές που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων ενεργά συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων ορίων ταχύτητας και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Διάταξη και λειτουργία του συστήματος Jeep 4xe

Το Plug-in Hybrid σύστημα των Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες και μια συστοιχία συσσωρευτών χωρητικότητας 11,4 kWh που συνδυάζονται με τον Turbo βενζινοκινητήρα των 1,3 λίτρων και το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική προσφέρει δύο αυτοκίνητα σε ένα. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό με τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και ένα συμβατικό με τον βενζινοκινητήρα να κινεί τους εμπρός τροχούς.