Η KIA από τις πρώτες προτιμήσεις των Ευρωπαίων αγοραστών

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Kia Motors σημείωσε τις μεγαλύτερες ταξινομήσεις εξαμήνου   στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Ο όγκος των ευρωπαϊκών πωλήσεων της μάρκας αυξήθηκε κατά 1,6% (268.305 μονάδες ) σε σχέση με το περσινό πρώτο εξάμηνο ενώ την ίδια περίοδο αυξήθηκε και το μερίδιο αγοράς της Kia, από το 3,0% στο 3,2%.

 

Ο Emilio Herrera, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe, σχολιάζει: “Μια σειρά από νέα και εξελιγμένα μοντέλα, μας οδήγησαν σε νέα ύψη πωλήσεων το 2019, δείχνοντας ότι η στρατηγική μας για την ανάπτυξη προϊόντων και δραστηριοτήτων λειτουργεί στη σωστή κατεύθυνση. Τώρα προσφέρουμε περισσότερες επιλογές σε πιο πολλές κατηγορίες από οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή, κάτι που επιτεύχθηκε με την άφιξη της εκτεταμένης οικογένειας μοντέλων Ceed και μιας σειράς υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων καθώς και εκδόσεων υψηλής απόδοσης. Οι πελάτες μας θα έχουν ακόμα περισσότερες επιλογές στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2019, χάρη στην άφιξη του νέου Kia XCeed urban crossover και των νέων υβριδικών και plug-in υβριδικών μοντέλων”.

 

Η επιτυχία του Ceed 

Η τρίτη γενιά του Kia Ceed πωλείται ως πεντάθυρο hatchback και Ceed Sportswagon από τα μέσα του 2018, ενώ η γκάμα αυξήθηκε περαιτέρω στις αρχές του 2019. Το νέο πεντάθυρο shooting brake ProCeed, καθώς και οι σπορ εκδόσεις GT του Ceed και του ProCeed, οδήγησαν σε μια ετήσια αύξηση των συνολικών πωλήσεων της οικογένειας Ceed της τάξης του 40,6%. Το ProCeed είναι μια σημαντική επιτυχία, με μέχρι στιγμής πωλήσεις 9.589 μονάδων – σε σύγκριση με τις μόλις 1.131 μονάδες της δεύτερης γενιάς pro_cee’d το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Οι πωλήσεις της οικογένειας Ceed αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, καθώς το νέο Kia XCeed urban crossover θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο. Οι νέες υβριδικές εκδόσεις της γκάμας του Ceed θα είναι επίσης διαθέσιμες για παραγγελία στην Ευρώπη προς το τέλος του έτους.

 

Αυξανόμενη ζήτηση για υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα 

Με μία γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων που είναι από τις πλέον ολοκληρωμένες που είναι διαθέσιμες σήμερα, οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Kia παρουσίασαν μια αυξανόμενη ζήτηση μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2019. Οι πωλήσεις του Niro – διατίθεται ως υβριδικό, plug-in υβριδικό και πλήρως ηλεκτρικό όχημα – αυξήθηκαν κατά 40,1% στις 31.133 μονάδες.

Οι συνολικές πωλήσεις εξαμήνου των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Kia αυξήθηκαν από τις 27.671 μονάδες στις 38.173 μονάδες (+ 38.0%), συμπεριλαμβανομένου του απερχόμενου Soul  και του νέου e-Soul, καθώς και των Optima Plug-in Hybrid (Sedan και Sportswagon) και του Sportage EcoDynamics + 48V Hybrid.

 

Δημοφιλή κόμπακτ μοντέλα 

Η Kia είδε να αυξάνεται η ζήτηση και των δύο καινούργιων κόμπακτ μοντέλων της, του  Picanto και του Stonic. Μετά την άφιξη το 2018 των εκδόσεων του GT-Line και X-Line οι ετήσιες πωλήσεις του Picanto αυξήθηκαν κατά 13,9% στις 42.200 μονάδες, με αποτέλεσμα να είναι το τρίτο bestseller της Kia πίσω από τα Ceed and Sportage (64.118 μονάδες). Οι πωλήσεις του Kia Stonic, του τέταρτου πιο δημοφιλούς μοντέλου της μάρκας, αυξήθηκαν επίσης κατά 9,4% στις 33.852 μονάδες.