Πώς η Kia κατακτά την Ευρώπη χρόνο με τον χρόνο…

Κοινοποίησε το άρθρο
kia xceed

Το 2020 η Kia σημείωσε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς που έχει πετύχει ποτέ στην Ευρώπη εμφανίζοντας ταυτόχρονα και μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), το μερίδιο αγοράς της Kia στην Ευρώπη αυξήθηκε από το 3,2% στο 3,5% κατά τη διάρκεια του περσινού έτους.

Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 17%, στις 416.715 μονάδες, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ωστόσο, η μάρκα έχει επηρεαστεί σημαντικά λιγότερο από τις υπόλοιπες μάρκες αφού όλη η αγορά μειώθηκε κατά 24,3% από έτος σε έτος. Έτσι, το μερίδιο αγοράς της Kia διαμορφώθηκε στο 3,5% που είναι το υψηλότερο όλων των εποχών.

Επίσης, τα τελευταία αποτελέσματα των πωλήσεων υπογραμμίζουν την αυξανόμενη απήχηση της γκάμας των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Kia σε μια μετασχηματιζόμενη ευρωπαϊκή αγορά.

Τα υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν μια σημαντική εξέλιξη για την Kia, αφού παρά την ευρύτερη επιβράδυνση της αγοράς τα εξηλεκτρισμένα Kia αναλογούν στο 25,5% του συνόλου των πωλήσεων για το 2020 στην Ευρώπη -περισσότερα από 1 στα 4 αυτοκίνητα που πούλησε η μάρκα.