«Kappa» και «Gamma» : Οι νέοι επαναστατικοί κινητήρες της Kia

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Kia θα κατασκευάζει σε 3 γραμμές παραγωγής μικρού κυβισμού κινητήρες βενζίνης, υψηλής απόδοσης, συμβατούς με υβριδικά συστήματα, ενώ σε μια τέταρτη το πρόσφατης «Smartstream» γενιάς κινητήρα ντίζελ 1,6 λίτρων. Πρόκειται για μια κίνηση της Kia προς τον εξηλεκτρισμό, σύμφωνα με την ευρύτερη τάση της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

JEEP Willys Dispatcher : Ο θρύλος στην…πρίζα (video)

  Το θρυλικό JEEP Willys αναβιώνει με στοιχεία από το παρελθόν και δηλώνει έτοιμο να σκαρφαλώσει στα βουνά, έχοντας πλέον εξηλεκτρισμένη κινητήρια δύναμη   Το σκληροτράχηλο Willys...

Oι νέοι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες 1,5 λίτρων «Kappa» και 1,6 λίτρων «Gamma» T-GDi (τούρμπο άμεσου ψεκασμού βενζίνης) θα αποτελέσουν την βάση για τον εξηλεκτρισμό και την μείωση των εκπομπών ρύπων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Και οι δύο νέοι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται το  υβριδικό 48V σύστημα ECODynamics + της Kia. Επιπλέον, ο «Gamma» κινητήρας 1.6 T-GDi έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται υβριδικές τεχνολογίες καθώς η μάρκα μελετά μια ευρύτερη γκάμα με νέες μελλοντικές εκδόσεις.

Υβριδική τεχνογνωσία – σχεδιασμένη στην Κορέα, κατασκευασμένη στην Ευρώπη

 Οι νέοι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εσωτερικά από το τμήμα Έρευνας και Τεχνολογίας της Kia στη Namyang της Κορέας. Οι ομάδες των ειδικών εξέλιξης συστημάτων ισχύος έχουν βελτιώσει την απόδοση των κινητήρων και την ροπή τους σε ένα ευρύτερο φάσμα των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων στροφών ανά λεπτό.  Επίσης, η ενσωμάτωση της υβριδικής τεχνολογίας της Kia ήταν η βάση για την εξέλιξη και των δύο κινητήρων.

Αυτοί οι νέας γενιάς κινητήρες αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Kia για μία πληρέστερη γκάμα κινητήριων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών, ηλεκτρικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης που να ικανοποιούν τις ανάγκες διαφορετικών προφίλ οδηγών.

Περισσότερη ισχύς και χαμηλότερες εκπομπές χάρη στις νέες τεχνολογίες «Smartstream»

 Ο νέος 1.5 T-GDi κινητήρας αντικαθιστά τον 1.4 T-GDi της Kia και θα τοποθετηθεί στο μέλλον σε διάφορα μοντέλα παραγωγής. Με ισχύ 160 ίππων, ​​ο νέος κινητήρας «Kappa» δεν είναι μόνο 14% πιο ισχυρός από τον προκάτοχό του που απέδιδε 140 ίππους. Επιπρόσθετα, έχει 4,5% περισσότερη ροπή (στα 253 Nm) και είναι έως και 7% πιο οικονομικός σε καύσιμα και εκπομπές καυσαερίων.

Ο νέος κινητήρας «Gamma» είναι μια αναβάθμιση του υπάρχοντος 1.6 T-GDi της Kia υιοθετώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες «Smartstream» της εταιρείας για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 8%, σε σύγκριση με το προηγούμενο σύνολο. Εν τω μεταξύ, η ισχύς έχει αυξηθεί από τους 177 στους 180 ίππους. Η μέγιστη ροπή παραμένει στα 265 Nm.

Και οι δύο νέοι κινητήρες διαθέτουν τις προηγμένες καινοτομίες «Smartstream» της Kia, που έχουν σχεδιαστεί για την μείωση των εκπομπών και τη βελτίωση των επιδόσεων στο δρόμο.

Αυτές οι καινοτομίες περιλαμβάνουν το σύστημα συνεχούς μεταβαλλόμενου χρονισμού των βαλβίδων (CVVD) και ένα σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων χαμηλής πίεσης (LP-EGR) για την βελτίωση της απόδοσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Το CVVD μεταβάλλει το χρονισμό βαλβίδων του κινητήρα για τη βελτίωση των επιδόσεων και της απόδοσης καυσίμου, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Το σύστημα LP-EGR είναι ενεργό στις χαμηλότερες σ.α.λ. του κινητήρα μειώνοντας την πρόωρη καύση ή τα «πειράκια». Παράλληλα, ο συνδυασμός CVVD και LP-EGR δημιουργεί μια σημαντική βελτίωση στην απόδοση καυσίμου.

Επίσης, οι κινητήρες διαθέτουν μπεκ ψεκασμού υψηλότερης πίεσης και φίλτρα σωματιδίων βενζίνης (GPF) για μειωμένες εκπομπές σωματιδίων. Εκτός από τη μείωση των εκπομπών, οι νέες τεχνολογίες βελτιώνουν την αποδοτικότητα των κινητήρων, με περισσότερη ισχύ και ροπή διαθέσιμη σε χαμηλότερες σ.α.λ..