KIA PBV : Ένα βήμα πέρα από την κινητικότητα (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Αρθρωτά οχήματα που από επαγγελματικά θα μετατρέπονται εύκολα σε αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου θα προσφέρει η τεχνολογία PBV της KIA

 

Η ραγδαία εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πλέον ξεπεράσει και τα…όρια της επιστημονικής φαντασίας. Και με αυτά που αποκαλύπτονται καθημερινά, τίποτα πλέον δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Ένα ακόμα δείγμα από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον, είναι η τεχνολογία Platform Beyond Vehicle (PBV) της KIA. Πρόκειται για μια ακόμα…επανάσταση στον κλάδο της κινητικότητας.

Τα PBV της κορεάτικης φίρμας αποτελούν μια συνολική λύση κινητικότητας που συνδυάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με προηγμένες λύσεις λογισμικού. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα ανοίξουν καινούργιους ορίζοντες σε νέες επιχειρήσεις, αλλά και νέους…τρόπους ζωής. Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι διαφορετικό από την παραδοσιακή έννοια του αυτοκινήτου.

Στην πρώτη φάση θα παρουσιαστεί το KIA PV5. Ένα ευέλικτο όχημα, ιδανικό για σημαντικούς τομείς, όπως οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το οποίο διαθέτει δυνατότητα εξατομίκευσης για ποικίλες ανάγκες των πελατών.
Η συνδεσιμότητα δεδομένων μεταξύ των οχημάτων και εξωτερικών δεδομένων, όπως πληροφορίες διαδρομής ή παράδοσης, θα επιτρέψει την άνετη λειτουργία ενός στόλου που καθορίζεται από το λογισμικό. Αυτό θα συνεπάγεται μικρότερους χρόνους διακοπής λειτουργίας και αυξημένη αποδοτικότητα.

Αρχικά θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις Basic, Van, High Roof και Chassis Cab. Στο μέλλον, η KIA σχεδιάζει να παρουσιάσει και ένα μοντέλο Robotaxi, το οποίο εξελίσσει συνεχώς το HYUNDAI Group.

Στη δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί η ειδική σειρά μοντέλων PBV, τα οποία θα εξελιχθούν σε πλατφόρμες κινητικότητας βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη. Θα χρησιμοποιούν δεδομένα για να αλληλεπιδρούν με τους χρήστες και να διασφαλίζουν ότι τα οχήματα είναι πάντα ενημερωμένα. Μια ολοκληρωμένη λύση PBV θα παρέχει μια προσαρμοσμένη, απρόσκοπτη εμπειρία σε όλες τις συσκευές και το λογισμικό. Έτσι θα αναδειχθούν νέες μορφές επιχειρήσεων που συνδέονται με τη ρομποτική και άλλες μελλοντικές τεχνολογίες.

Σε αυτήν τη φάση θα παρουσιαστούν αρχικά δύο μοντέλα. Το PV7, το μεγαλύτερο μέλος της γκάμας θα χαρακτηρίζεται από αυξημένο χώρο στο εσωτερικό, μεγαλύτερη αυτονομία και βελτιωμένες λειτουργίες.

 

Το PV1, το μικρότερο της γκάμας θα προορίζεται για ευέλικτες και μικρών αποστάσεων μεταφορές logistics, χρησιμοποιώντας μονάδες οδήγησης για την ελαχιστοποίηση της ακτίνας στροφής ακόμη και σε στενούς χώρους.

Στην τρίτη φάση, τα PBV της KIA θα εξελιχθούν σε προσαρμόσιμες, εξατομικευμένες λύσεις κινητικότητας με την ενσωμάτωση στο αντίστοιχο οικοσύστημα του μέλλοντος. Tα συνδεδεμένα αυτόνομα οχήματα θα διαχειρίζονται ως μέρος ενός ενιαίου λειτουργικού συστήματος έξυπνης πόλης. Με την ανάδειξη ενός υπερ-συνδεδεμένου κόσμου όπου οι άνθρωποι, τα PBV και οι κοινωνικές υποδομές θα συνδέονται απρόσκοπτα.

Έτσι θα διανοιχτούν νέοι τρόποι ζωής δημιουργώντας ένα ισχυρό οικοσύστημα με βάση τις μελλοντικές τεχνολογίες του Ομίλου Hyundai Motor Group για την αυτόνομη οδήγηση, την προηγμένη εναέρια κινητικότητα, τη ρομποτική και το ενεργειακό δίκτυο.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτών των οχημάτων θα είναι η τεχνολογία Easy Swap. Μια ποικιλία από εναλλάξιμα αμαξώματα θα μπορούν να συνδεθούν με το βασικό όχημα μέσω μιας υβριδικής τεχνολογίας ηλεκτρομαγνητικής και μηχανικής ζεύξης. Μετατρέποντας έτσι το PBV σε ταξί κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε φορτηγό διανομής τη νύχτα και σε προσωπικό όχημα αναψυχής τα Σαββατοκύριακα!

Είτε ο σκοπός του οχήματος είναι η μεταφορά ανθρώπων, είτε η διακίνηση αγαθών, είτε η κάλυψη αναγκών εφοδιαστικής ή προσωπικής κινητικότητας, κάθε PBV θα μοιράζεται μια σταθερή ποιότητα σχεδιασμού. Δεν θα υπάρχουν περιττές διακοσμήσεις, με κάθε χαρακτηριστικό να έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί μια χρήσιμη λειτουργία που διευκολύνει τη ζωή των χρηστών του οχήματος.

Σε κάθε όχημα, οι μεγάλες πόρτες θα ανοίγουν για να αποκαλύψουν ένα εξαιρετικά άνετο άνοιγμα χωρίς κολόνες, που θα παρέχει εύκολη είσοδο και έξοδο.

Στο εσωτερικό, το εκτεταμένο μεταξόνιο και η ηλεκτρική πλατφόρμα θα εξασφαλίζουν μεγάλους, επίπεδους ανοιχτούς χώρους που θα προσφέρουν σχεδόν ατελείωτες δυνατότητες αποθήκευσης και χρήσης.

Ξεχωριστή θα είναι και η εμπειρία του οδηγού. Το κόκπιτ θα παρέχει επιφάνεια που θα μοιάζει με γραφείο, ενώ το τιμόνι θα μπορεί να αναδιπλωθεί για να χρησιμεύσει ως φωτιστικό!

Η κατασκευή των παραπάνω θα γίνει με έμφαση στη…βιωσιμότητα. Θα υπάρχει εκτεταμένη χρήση υλικών, όπως το βιολογικό πλαστικό, το πλαστικό PCM (Post Consumer Material), το βιολογικό χρώμα, το ανακυκλωμένο ύφασμα PET, η επένδυση και τα νήματα, καθώς και ο αφρός bio-PU. Τα οποία θα περιορίζουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σήμερα και αύριο, αλλά και θα προσφέρουν μια νέα, μοναδική οπτική.

Παράλληλα, η KIA θα βελτιώσει και τα συστήματα φόρτισης. Τα οποία θα προσφέρουν μειωμένους χρόνους. Η κορεάτικη φίρμα στοχεύει στην παροχή μιας συνολικής ενεργειακής λύσης με τη χρήση προηγμένων υποδομών φόρτισης, επιτρέποντας την τροφοδοσία κινητών συσκευών και εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης με ενεργειακές μπαταρίες υψηλής πυκνότητας.

Η στρατηγική PBV της KIA θα διευκολύνει περαιτέρω τους κλιματικούς στόχους της μάρκας, επιτρέποντας στα οχήματα να διανέμουν υπεύθυνα παραγόμενο υδρογόνο και ηλεκτρική ενέργεια απευθείας στις υποδομές.
Αυτό θα μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τις παραδοσιακές μονάδες παραγωγής ενέργειας και τα ορυκτά καύσιμα. Παράλληλα, θα εξασφαλίζει επίσης μια οικονομικά αποδοτική και αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την πόλη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΚΙΑ έχει πλέον…ξεφύγει. Άλλωστε ήδη μας έχει δείξει τις δυνατότητές της με τα EV6 και EV9. Και στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίος πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας μέχρι το 2030 μέσω της κυκλοφορίας επόμενων οχημάτων, όπως το EV3 και το EV4.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...