KIA Concept EV3: Ζώντας στην…πρίζα

Κοινοποίησε το άρθρο

Μετά το εντυπωσιακό EV9, η KIA αρχίζει σταδιακά να μας δείχνει τα σχέδιά της και για μικρότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Τα οποία δεν θα αργήσουν να μπουν στην…πρίζα.

 

Ένα από αυτά είναι και το πρωτότυπο EV3. Το οποίο αντιπροσωπεύει το όραμα της μάρκας για ένα ηλεκτρικό συμπαγές CUV. Το οποίο σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα συνδυάζει την πρακτικότητα με την απόλυτη χαρά της οδήγησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έχει την τεχνολογία, την πρακτικότητα αλλά και αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από EV9. Αλλά σε μια… συμπαγή και πιο προσιτή μορφή.
Μπορεί αυτές οι ιδιότητες να φαίνονται ασύμβατες σε κάποιους, η παροχή όμως πρωτοποριακών σχεδιαστικών λύσεων με τη σύντηξη, φαινομενικά αντιθετικών πηγών, βρίσκεται στο επίκεντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Opposites United» της KIA.

Στην περίπτωση του Concept EV3, οι σχεδιαστές της KIA έχουν αντλήσει μεγάλο βαθμό έμπνευσης από τη σχεδιαστική φιλοσοφία “Joy for Reason”.

«Η χαρά μπορεί να θεωρηθεί ως η αντίθεση της λογικής. Η μία είναι μια θετική, συναισθηματική απόκριση και η άλλη προέρχεται από τη λογική. Ωστόσο, όταν συνδυάζονται και τα δύο, οι αντίθετες ιδιότητές τους συγχωνεύονται σε ένα ισχυρό και εξαιρετικά εντυπωσιακό σχέδιο», δήλωσε ο Karim Habib , Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Kia Global Design Center και συμπλήρωσε:

«Με το Concept EV3, η επιρροή “Joy for Reason” είναι εμφανής στις αντίθετες ιδιότητες ενός στιβαρού σώματος σε συνδυασμό με μια δυναμική σιλουέτα. Επιπλέον, η απροσδόκητη επεξεργασία των όγκων και των γραφικών ταυτίζονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα λογικό αλλά και συναισθηματικό σχέδιο.»

Η σχεδιαστική επεξεργασία της καμπίνας, με το παρμπρίζ πιεσμένο προς τα εμπρός και τη μακριά κεκλιμένη γραμμή οροφής, δημιουργεί μια μοναδική σιλουέτα.

Η αρχιτεκτονική των τετράγωνων θόλων των τροχών, κομμένα με ασύμμετρες γωνίες, έχει ως αποτέλεσμα μια…απροσδόκητη λογική, σίγουρα πάντως εντυπωσιακή. Αυτή η επιλογή, έρχεται σε αντίθεση με το παρμπρίζ και την κολόνα C, που συνδέουν τις επιφάνειες και δίνουν στην οροφή την εντύπωση ότι…αιωρείται.

Στο εσωτερικό, το Concept EV3 συνδυάζει την πρακτικότητα με τη φουτουριστική ατμόσφαιρα. Η καμπίνα υπόσχεται ευχάριστα ταξίδια, ενώ παρέχει άφθονο χώρο στους επιβάτες, για να παραμείνουν ακόμα και όταν φτάσουν στον προορισμό τους.
Διαθέτει απαλό, ατμοσφαιρικό φωτισμό, ενώ οι «καθαρές» γραμμές διακρίνουν το σχεδιασμό του ταμπλό.

Ο εργονομικός σχεδιασμός των καθισμάτων και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σύμφωνα με το στόχο της ΚΙΑ για την επίτευξη βιωσιμότητας σε κλίμακα, συνδυάζονται με μίνι τραπέζια που περιστρέφονται σε μήκος, θέση και γωνία.

Σε συνδυασμό με την κίνηση των καθισμάτων, τα τραπέζια υποστηρίζουν τέσσερις λειτουργίες βελτίωσης. Focus, Social, Refreshing και Storage. Το πίσω κάθισμα, είναι εξίσου ευέλικτο και μπορεί να αναδιπλωθεί εύκολα προς τα πάνω, επιτρέποντας την αποθήκευση ογκωδών αποσκευών. Όπως, σκούτερ και ποδήλατα. Τα οποία, όταν ο το EV3 πάρει την τελική του μορφή και βγει στην παραγωγή, φυσικά θα είναι ηλεκτρικά.

Άλλωστε, είναι φανερό ότι είτε το θέλουμε, είτε όχι, τα επόμενα χρόνια θα είμαστε στην…πρίζα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...