Kia XCeed: Πετυχημένο mix SUV και hatchback

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Kia XCeed είναι το νέο crossover (CUV) της Kia Motors, το οποίο συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με το σπορ αμάξωμα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback.

 

Αποτελώντας μια σπορ εναλλακτική πρόταση στα παραδοσιακά SUV, το νέο CUV προσφέρει συγκρίσιμους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το Kia XCeed ενθουσιάζει τους οδηγούς με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και την άνετη και σίγουρη οδική του συμπεριφορά, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα πιο ευρύ οπτικό πεδίο του δρόμου σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback.

Η πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του XCeed το καθιστά ένα από τα πιο  high tech μοντέλα της κατηγορίας των CUV. Ταυτόχρονα χάρη σε μια γκάμα σύγχρονων και εξελιγμένων κινητήρων turbo είναι και ένα από τα πιο οικονομικά.

Ο κ. Emilio Herrera, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe, σχολιάζει: «Το Kia XCeed καλύπτει τη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα αυτοκινήτων που προσφέρουν περισσότερες συγκινήσεις και δυναμισμό σε σχέση με ένα SUV, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και οδήγησης. Ταυτόχρονα όμως οι συγκεκριμένοι πελάτες δεν θέλουν να χάσουν την πρακτικότητα που τους προσφέρει ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Το νέο CUV ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτές, με ένα ξεχωριστό και μοντέρνο σχεδιασμό και με ένα αμάξωμα με άνετους και πολύπλευρους χώρους. Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα τόσο των hatchback όσο και των SUV, το Kia XCeed προσφέρει κάτι φρέσκο και διαφορετικό για τους Ευρωπαίους καταναλωτές».

Ο E.Herrera προσθέτει: «Αυτή η τελευταία προσθήκη στη γκάμα της Kia οδηγεί την οικογένεια μοντέλων του Ceed σε μια τολμηρή, νέα κατεύθυνση, η οποία αποκαλύπτει το όραμα και τη φιλοδοξία της Kia για την κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών μοντέλων. Η κατηγορία C είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της ευρωπαϊκής αγοράς και χάρη στον αυξανόμενο αριθμό των τύπων των αμαξωμάτων θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος τα επόμενα χρόνια. Η διευρυμένη γκάμα των Ceed προσφέρει στους αγοραστές περισσότερες επιλογές στη συγκεκριμένη κατηγορία από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή.

Το crossover της Kia XCeed θα κατασκευάζεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της μάρκας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας παράλληλα με το πεντάθυρο hatchback Ceed, το Ceed Sportswagon και το πεντάθυρο Shooting Brake ProCeed. Οι πωλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ και το νεότερο μέλος της οικογένειας Ceed θα διαθέτει στάνταρ την κορυφαία εγγύηση των 7 ετών, 150.000 χιλιομέτρων της Kia.