LAMBORGHINI Huracan Sterrato για χωμάτινες περιπέτειες (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Huracán Sterrato είναι το πρώτο μοντέλο της LAMBORGHINI το οποίο υπόσχεται οδηγική απόλαυση ακόμη και μακριά από την άσφαλτο!

Η LAMBORGHINI πάντα ήταν μια τολμηρή, ίσως και αντισυμβατική φίρμα.
Τώρα, διατηρώντας τις αρχές της σχετικά με τα σπορ αυτοκίνητα, παρουσιάζει ένα μάλλον απροσδόκητο μοντέλο.
Γιατί ποιος θα σκεφτόταν να πάρει μια LAMBORGHINI και να την πάει στα…χώματα; Με την Huracán Sterrato όμως μπορεί να τολμήσει, χωρίς φόβο.
Το νέο μοντέλο προσφέρει βελτιστοποιημένη δυναμική οδήγησης για τέλειο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες. Από τον αυτοκινητόδρομο έως τους χωματόδρομους.
Σε σύγκριση με τη Huracán EVO, η Sterrato διαθέτει μια αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος LDVI (Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics). Εκτός από τις επιλογές Strada και Sport, υπάρχει πλέον και η λειτουργία Rally, η οποία είναι ιδανική για συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.
«Με την Sterrato, συνδυάσαμε μοναδικά την οδηγική εμπειρία ενός αληθινού σούπερ σπορ αυτοκινήτου και τη διασκέδαση της οδήγησης ενός αυτοκινήτου ράλι», λέει ο Rouven Mohr, Chief Technical Officer της LAMBORGHINI.

H διάθεση για περιπέτεια φαίνεται από την πρώτη ματιά. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 44 χιλ. σε σύγκριση με τη Huracán EVO για να διασφαλιστεί μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης, όπως και το πλάτος των μετατροχίων εμπρός (+30 χιλ.) και πίσω (+34 χιλ.).
Υπάρχουν ακόμα διάφορα προστατευτικά του αμαξώματος, ενισχυμένα μαρσπιέ και θόλοι των τροχών. Η κλασική εισαγωγή αέρα που βρίσκεται στο πίσω καπό όχι μόνο ενισχύει το σπορ πνεύμα του μοντέλου, αλλά βοηθά επίσης στον εφοδιασμό του κινητήρα με καθαρό αέρα όταν βρεθεί σε χωμάτινες επιφάνειες.
Η Huracán Sterrato διαθέτει κινητήρα V10 5,2 λίτρων με μέγιστη ισχύ 610 ίππους και 560 Nm ροπής (στις 6.500 σ.α.λ.). Συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση. Επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 260 χλμ./ώρα.
Η…χωμάτινη LAMBORGHINI είναι εξοπλισμένη με ζάντες 19″ εξοπλισμένες αποκλειστικά με ειδικά κατασκευασμένα ελαστικά Bridgestone τεχνολογίας run-flat, διαστάσεων 235/40 R19 εμπρός και 285/40 R19 πίσω.

Στο εσωτερικό ο οδηγός αισθάνεται σαν… πιλότος αφού η θέση είναι τοποθετημένη στο κέντρο. Τα όργανα διαθέτουν ψηφιακό κλισιόμετρο με ένδειξη pitch and roll, πυξίδα, δείκτη γεωγραφικών συντεταγμένων και ένδειξη γωνίας τιμονιού. Μεταξύ άλλων, η υπηρεσία Lamborghini Connect περιλαμβάνει ενσωμάτωση με το Amazon Alexa, για προσαρμογή των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου όπως κλιματισμό και φωτισμό, καθώς και έλεγχο της πλοήγησης, των τηλεφωνικών κλήσεων και της ψυχαγωγίας με μια απλή φωνητική εντολή.
Για την Huracán Sterrato υπάρχουν επιλογές για 350 εξωτερικά χρώματα και πάνω από 60 χρώματα για το δέρμα και το εσωτερικό που έχει επένδυση από Alcantara.
Η παραγωγή της περιορισμένης έκδοσης των 1.499 μονάδων θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2023.

H παρουσίαση της LAMBORGHINI Huracán Sterrato έγινε στο Μαϊάμι.