Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά eVito Van, eSprinter Van και η EQV

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Mercedes-Benz, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, εστιάζει στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης eDrive@VANs με την οποία υιοθετεί μια νέα και ολοκληρωμένη προσέγγιση βασιζόμενη σε πέντε κεντρικούς πυλώνες: ολιστικό οικοσύστημα, εξειδικευμένες λύσεις ανά κλάδο, βιώσιμη ανάπτυξη, συνέργειες και διαμοιρασμό τεχνολογίας.

Χρησιμοποιούνται συστηματικά συνέργειες μεταξύ επιβατηγών και επαγγελματικών οχημάτων προκειμένου τα προσφερόμενα οχήματα να πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές της μάρκας, όσον αφορά στην εμπειρία των πελατών της. Και φυσικά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για συμβιβασμούς στην εργονομία, την ασφάλεια και την άνεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 10 αυτοκίνητα που επιλέγουν οι Έλληνες

Μικρομεσαία μοντέλα της κατηγορίας Β, αλλά και SUV βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά.     Η τάση της ελληνικής...

FORD Ranger PHEV: Οι επαγγελματίες στην…πρίζα (video)

Η FORD Pro μπαίνει σε...ηλεκτρικά μονοπάτια, αφού στην πλούσια γκάμα της προσθέτει και το plug-in υβριδικό Ranger.     Ο δρόμος του εξηλεκτρισμού, που έχουν επιλέξει όλες...

VOLVO Electric Days: Ηλεκτρικές προσφορές

H VOLVO αφιερώνει τρεις ημέρες στα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα, προσφέροντας μοναδικές προσφορές σε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.     Το VOLVO Electric Days είναι η γιορτή των ηλεκτρικών...

Με στρατηγικό στόχο τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της προϊοντικής γκάμας των Vans, αυτή τη στιγμή η προϊοντική παλέτα των ηλεκτρικών Vans της Mercedes-Benz περιλαμβάνει οχήματα τόσο επαγγελματικών όσο και επιβατικών εκδόσεων.

Το ευρύχωρο και λειτουργικού eVito Van, στη μεσαία κατηγορία και το πρωτοποριακό eSprinter Van στη μεγάλη κατηγορία αποτελούν τις δύο προτάσεις για τον εξηλεκτρισμό της μεταφοράς φορτίου. Παράλληλα, το εννιαθέσιο eVito Tourer και η πολυτελής EQV είναι οι ιδανικές προτάσεις μηδενικών ρύπων για την μεταφορά επιβατών.

Σε ό,τι αφορά στο συνολικό κόστος χρήσης, τα νέα ηλεκτρικά Vans τοποθετούνται στα ίδια – αν όχι και χαμηλότερα – επίπεδα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκδόσεις τους με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το σχετικά υψηλότερο κόστος κτήσης αντισταθμίζεται από το χαμηλότερο κόστος χρήσης καθώς και από τα κρατικά κίνητρα για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση που ήδη υφίστανται ή θα τεθούν σε εφαρμογή λίαν συντόμως (λ.χ. η απουσία Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης στα ηλεκτρικά οχήματα, η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος αλλά και τα φορολογικά οφέλη όπως οι υπεραποσβέσεις).

Άλλωστε οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών, των υποδομών αλλά και του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος υπόσχονται ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα έχουν ταχύτερη απόσβεση από τα συμβατικά οχήματα και θα προσφέρουν ξεκάθαρα εμπορικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

MercedesBenz eVans στην Ελλάδα

Η Mercedes-Benz Ελλάς και το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της είναι πλέον «στην πρίζα». Ήδη διαθέσιμα προς παραγγελία είναι το eVito Van, eSprinter Van και η EQV ενώ, πολύ σύντομα αναμένεται και το eVito Tourer.

Τιμές Λιανικής:

eVito Van Long: από €53.500, με χωρητικότητα μπαταρίας 35 kWh
eVito Van Extra Long: από €54.400, με χωρητικότητα μπαταρίας 35 kWh

eSprinter Van: από €66.900, με χωρητικότητα μπαταρίας 35 kWh
eSprinter Van: από €75.210, με χωρητικότητα μπαταρίας 47 kWh

EQV300 Long: από €91.900, με χωρητικότητα μπαταρίας 90 kWh

Στις τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%