MERCEDES-AMG PureSpeed: Μηχανή για…ευάερα όνειρα

Κοινοποίησε το άρθρο

Εμπνευσμένη από τα καθαρόαιμα αγωνιστικά μονοθέσια, ειδικά της Φόρμουλα-1, η MERCEDES-BENZ PureSpeed είναι ένα προκλητικό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο απευθύνεται σε λίγους.

 

 

Η MERCEDES-BENZ ξάφνιασε τους πάντες τον Μάιο του 2024 όταν στο Μονακό παρουσίασε την PureSpeed. Ένα αναμφίβολα ξεχωριστό διθέσιο αυτοκίνητο, που είναι εντελώς ανοιχτό. Γιατί δεν έχει ούτε οροφή, ούτε παρμπρίζ.

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της νέας, εξαιρετικά περιορισμένης σειράς MERCEDES-BENZ Mythos. Σχεδιαστικά και, όχι μόνο έχει πάντως πολλά κοινά στοιχεία με την MERCEDES-AMG One. Ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής που έχουν περάσει από την πίστα του Nurburgring.

Το ριζοσπαστικό δημιούργημα της Μercedes-AMG ξεκινά τώρα την τελευταία φάση στην εξέλιξη του. Τα πρωτότυπα του μοντέλου, το οποίο θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό, βρίσκονται ήδη στη φάση των τελικών δοκιμών.

Ξεκινούν από δρόμους διαφόρων ειδών στη Βόρεια Ιταλία πριν κατευθυνθούν νότια, στην πίστα δοκιμών υψηλών ταχυτήτων στο Nardò. Άλλωστε, το απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών του, περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, η ομάδα ανάπτυξης επικεντρώνεται σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών σε πραγματικές συνθήκες. Οι οποίες είναι απαραίτητες για τον έλεγχο της υψηλής ποιότητας του διθέσιου. Με στόχο να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και η αλληλεπίδραση όλων των συστημάτων και των εξαρτημάτων.

Φυσικά το ιδιαίτερο αμάξωμά του, αξιολογείται σε πολλές και διάφορες καταστάσεις όσον αφορά στη συμμόρφωση με αυστηρά πρότυπα ποιότητας. Επιπλέον, οι ειδικοί στην πίστα δοκιμών πραγματοποιούν δοκιμές και διενεργούν λεπτομερείς ρυθμίσεις υπό εξαιρετικά δυναμικές συνθήκες και σε υψηλές ταχύτητες.

Η συνολική δοκιμή των οχημάτων σε δημόσιους δρόμους διενεργείται μαζί με την Pininfarina. Εταιρεία εξειδικευμένη στην εξέλιξη αυτοκινήτων περιορισμένων αντιτύπων με την οποία συνεργάστηκε η Mercedes-AMG.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του ξεχωριστού αυτού διθέσιου είναι το σύστημα Halo. Γνωστό από τη Φόρμουλα-1, αντικαθιστά ουσιαστικά τη συμβατική κολόνα Α και προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

Τα δύο στηρίγματα πίσω από τα καθίσματα θυμίζουν και θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπως το 300 SLR. Με το οποίο ο Stirling Moss και ο Denis Jenkinson κέρδισαν το Mille Miglia το 1955 στην Ιταλία. Με με μέση ταχύτητα 157χλμ./ώρα που αποτελούσε ρεκόρ για εκείνη την εποχή.

Όπως και στη Φόρμουλα-1, το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σύστημα ασφάλειας στην PureSpeed αποτελείται από μια κυρτή ράβδο στερεωμένη στο αμάξωμα του οχήματος.

Δύο κράνη, τα οποία είναι και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα, παρέχουν πρόσθετη προστασία. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Η παραγωγή της MERCEDES-AMG PureSpeed δεν θα ξεπεράσει τις 250 μονάδες. Προορίζεται δηλαδή για λίγους και, κυρίως συλλέκτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

To FORD Explorer ήρθε στην Ελλάδα: Οδηγήστε το

Το νέο FORD Explorer βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσα test drive.     Το νέο Explorer, το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό...

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Σε…διακοπές η αγορά

Η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πάτησε...φρένο τον Αύγουστο. Με τις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών να παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τον αντίστοιχο...

DS SM Tribute: Η ιστορία ξαναγράφεται (video)

Η SM Tribute είναι μια σχεδιαστική άσκηση πάνω σε ένα ιστορικό μοντέλο της CITROEN. Το οποίο με τα σήματα της DS Automobiles πλέον, μας...

KG Mobility: Η εταιρεία που «επιστρέφει» στην Ελλάδα (video)

Η ΚGM είναι άλλη μια εταιρεία μπαίνει ή μάλλον...επιστρέφει στην ελληνική αγορά και μάλιστα δεν προέρχεται από την Κίνα.     Η KGM είναι μια εταιρεία που...

Άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν οι παραβάσεις των σχολικών λεωφορείων!

Περισσότερες από 200 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία βεβαιώθηκαν την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.   Τα σχολεία άνοιξαν και τα ανέμελα χαμόγελα των μαθητών γέμισαν...

Τα αυτοκίνητα του Evan Fournier

Με ένα KIA Sportage κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά ο Evan Fournier.   Η επιστροφή του Evan Fournier στην Ευρώπη, μετά από 12...

LEAPMOTOR: Έρχεται στην Ελλάδα

H Italian Motion φέρνει στην Ελλάδα τα μοντέλα της LEAPMOTOR, μιας εταιρείας στην οποία πλέον μέτοχος είναι και Όμιλος Stellantis.   H επέλαση στην Ευρώπη, των...

VIDEO: Ράλι Ακρόπολις 2024

Δείτε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το ιδιαίτερα σκληρό Ράλι Ακρόπολις του 2024.   Το Ράλι Ακρόπολις του 2024 πέρασε στην ιστορία, σαν ένας ακόμα αγώνας επιβίωσης. Οι...