MERCEDES-BENZ A-Class 2023: Διακριτική ανανέωση – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Σχεδιασμένη με…προσοχή στη λεπτομέρεια, με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και εξηλεκτρισμένους κινητήρες έρχεται η MERCEDES-BENZ A-Class facelift.

H A-Class, είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα στην κατηγορία της. Αυτός είναι και ο λόγος που η MERCEDES-BENZ δεν χρειάστηκε να κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές στην καινούργια της έκδοση.
Το γνώριμο αμάξωμα εξακολουθεί να διατίθεται ως hatchback και ως sedan, έχοντας πιο σπορτίφ και…μυώδες εξωτερικό.
Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχούν το κεκλιμένο προς τα εμπρός καπό και το «ρύγχος καρχαρία», η νέα επένδυση ψυγείου με μοτίβο αστεριών και οι επίπεδοι προβολείς με τεχνολογία LED. Τον σπορ χαρακτήρα τονίζουν οι εξωτερικά επίπεδοι τροχοί, σε τέσσερα επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες. Πίσω ξεχωρίζει ο νέος διαχύτης και τα φώτα LED του βασικού εξοπλισμού, ενώ υπάρχει μια πλούσια γκάμα εξωτερικών ακρυλικών και μεταλλικών χρωμάτων βαφής.

Στο…υψηλής τεχνολογία εσωτερικό το κορυφαίο χαρακτηριστικό είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη του βασικού εξοπλισμού, που βρίσκεται στο επίκεντρο με τη μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών και τη δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών που μοιάζουν να αιωρούνται. Το τιμόνι τελευταίας γενιάς, που επενδύεται με δέρμα νάπα και η εξελιγμένη κεντρική κονσόλα συμπληρώνουν τον σύγχρονο διάκοσμο. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα εξατομίκευσης με τρία διαφορετικά χρώματα εσωτερικού να είναι διαθέσιμα με την σχεδιαστική γραμμή progressive.

Γενικότερα, ο εξοπλισμός της είναι σημαντικά αναβαθμισμένος. Μεταξύ άλλων διαθέτει κάμερα οπισθοπορείας, το πακέτο USB, το τιμόνι σε δέρμα νάπα, το σύστημα πλοήγησης Premium, το κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, το πακέτο στάθμευσης και το πακέτο καθρεφτών ως μέρος του πακέτου advanced.
Συνολικά, η MERCEDES-BENZ απλοποίησε και πάλι τη λογική των πακέτων εξοπλισμού, ώστε να μην απαιτείται πολύς χρόνος για την επιλογή επιμέρους στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού.
Η νέα A-Class είναι πιο…ψηφιακή και πιο «έξυπνη». Άλλωστε η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση, μέσα, τηλέφωνο, διαχείριση οχήματος και λειτουργεί ως οθόνη αφής για τον χειρισμό της.

Το σύστημα τηλεματικής βελτιώθηκε, ενώ ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για την ταυτοποίηση και την εξουσιοδότηση του οδηγού. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με smartphone μέσω Apple Carplay ή Android Auto Wireless, ενώ για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας έχει προστεθεί άλλη μία θύρα USB-C και έχει αυξηθεί η ισχύς φόρτισης μέσω USB.

Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App η φωνητική υποβοήθηση Hey Mercedes αποκτά περισσότερες ικανότητες διαλόγου και μάθησης στη νέα A-Class. Για παράδειγμα, ορισμένες ενέργειες μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και χωρίς να πείτε «Hey Mercedes» για να ενεργοποιηθεί. Η φωνητική υποβοήθηση MBUX μπορεί, επίσης, να εξηγεί τις λειτουργίες του οχήματος και να σας βοηθά όταν, για παράδειγμα, αναζητάτε το κουτί πρώτων βοηθειών ή θέλετε να συνδέσετε το smartphone μέσω Bluetooth στο αυτοκίνητο.

Ανανέωση έγινε και στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας. Χαρακτηριστικό είναι το πακέτο στάθμευσης που υποστηρίζει τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις και προσφέρει, μεταξύ άλλων, μια προβολή 360 μοιρών με τρισδιάστατες εικόνες για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων της A-Class έχει εξηλεκτριστεί στο σύνολό της και περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα που διατίθενται αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ή 8 ταχυτήτων. Ως ήπια υβριδικά, είναι εξοπλισμένα με πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt που υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ.
Με βάση τον κινητήρα των 1.332 κ.εκ. η Α 250 αποδίδει 163 ίππους, ενώ επιπλέον 109 ίππους προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας της 250 e. Η 220 4Matic των 1.991 κ.εκ. έχει 190 ίππους και 224 η 250 4Matic. Η πετρελαιοκίνητη 220 αποδίδει 190 ίππους. Η γκάμα συμπληρώνεται από τις κορυφαίες AMG A35 4Matic των 306 ίππων και Α45 S 4Matic των 421 ίππων, με τις τιμές τους να ξεπερνούν τα 60.000 και 83.000 ευρώ αντίστοιχα.
Η πιο…προσιτή MERCEDES-BENZ A-Class, η Α200 hatchback, ξεκινά από 40.000 ευρώ και από 47.300 ευρώ η 220 4Matic. Τιμές, αναμφίβολα αυξημένες σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά η…ανανέωση κοστίζει.

Τις πρόσφατες τιμές όλων των μοντέλων της MERCEDES-BENZ, μπορείτε να δείτε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Ζάγκρεμπ, την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας     Το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας είναι ο τέταρτος αγώνας του WRC για το 2024...

MAZDA CX-80 : Big in Japan (video)

Το ολοκαίνουργιο CX-80 είναι πλέον η νέα ναυαρχίδα της MAZDA στην Ευρώπη, αφού πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής...

HYUNDAI i30 2024: Διακριτική αναβάθμιση

Διακριτική σχεδιαστική ανανέωση και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νέο HYUNDAI i30     Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του HYUNDAI i30 συνεχίζεται, κάτι που σημαίνει...

NISSAN Qashqai 2024 : Συνεχίζει τον…πρωταθλητισμό (video)

Με σημαντική αισθητική ανανέωση και πολυάριθμες τεχνολογικές αναβαθμίσεις έρχεται το νέο NISSAN Qashqai     Με τα crossovers να αποτελούν πλέον την επιλογή των περισσότερων αγοραστών, όλο...

Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 1ο τρίμηνο του 2024

Η ανοδική πορεία τη αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα συνεχίζεται. Αν και τον Μάρτιο σημειώθηκε μείωση των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών. Μικρομεσαία και SUV επιλέγουν οι...

Ράλι Στερεάς Ελλάδας 2024

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος ξεκίνησε από την...Στερεά Ελλάδα με τους Σωκράτη Τσολακίδη-Γιώργο Πολυζώη να φτάνουν τελικά στη νίκη και τα αυτοκίνητα της κατηγορίας...