MERCEDES-BENZ B-Class 2023: Αέρας ανανέωσης – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Η MERCEDES-BENZ B-Class facelift ανανεώθηκε σε σημεία που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Έγινε όμως πιο δυναμική, με σύγχρονες τεχνολογίες και τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων.

Ακολουθώντας την ίδια…συνταγή διακριτικής ανανέωσης που εφάρμοσε πρόσφατα στην A-Class, η MERCEDES-BENZ «φρεσκάρισε» και την B-Class. Ένα αυτοκίνητο, που με τις…πολυμορφικές του δυνατότητες, μπορεί να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερα απαιτητικές οικογενειακές ανάγκες.

Εξωτερικά, ο εκσυγχρονισμός εντοπίζεται στο μπροστινό τμήμα. Εκεί υπάρχουν ο σπορ προφυλακτήρας και η νέα επένδυση ψυγείου, αλλά και οι νέας σχεδίασης, προαιρετικοί προβολείς τεχνολογίας LED. Οι…σπορτίφ διαθέσεις τονίζονται από τους εξωτερικά επίπεδους τροχούς, σε πέντε επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες.
Στο πίσω τμήμα, κάποιος παρατηρητικός θα προσέξει τα νέα φώτα δύο τμημάτων, που διαθέτουν τεχνολογία LED και υπογραμμίζουν το επιβλητικά φαρδύ πίσω τμήμα. Υποστηρικτικά λειτουργούν και οι αεροτομές που προσαρμόζονται πλευρικά στο πίσω παρμπρίζ βελτιώνοντας την αεροδυναμική. Η νέα B-Class διατίθεται σε δέκα διαφορετικά ακρυλικά/μεταλλικά και ειδικά χρώματα βαφής.

Στο πρακτικό και ευρύχωρο εσωτερικό, τα…μάτια πέφτουν στις δύο οθόνες των 10,25 ιντσών, που δημιουργούν την αίσθηση μίας ευρείας οθόνης που μοιάζει να αιωρείται στον χώρο. Διακρίνονται ακόμα τρεις χαρακτηριστικοί στρογγυλοί αεραγωγοί, που θυμίζουν αεροστρόβιλους, η εξελιγμένη κεντρική κονσόλα με την εμφάνιση Black Panel, ενώ το νέας γενιάς τιμόνι είναι επενδυμένο με δέρμα νάπα. Για αυτούς που…κρυώνουν εύκολα τα χέρια τους, στην έκδοση εξοπλισμού AMG θα διατίθεται, προαιρετικά και θερμαινόμενο τιμόνι.

Αναβαθμισμένα είναι και τα εργονομικά καθίσματα, με τις επενδύσεις Artico και τα τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια. Η έκδοση εξοπλισμού Progressive, διατίθεται πλέον στο βασικό εξοπλισμό, σε χρώματα μαύρο, μαύρο/macchiato και τον νέο συνδυασμό μαύρο/sage grey. Σε αυτή την περίπτωση, τα καθίσματα μπορούν επίσης να αναβαθμιστούν με δερμάτινη επένδυση σε μαύρο ή bahia brown. Η κεντρική επιφάνεια των καθισμάτων πάντως, επενδύεται με υφάσματα φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά. Άλλωστε η MERCEDES-BENZ έχει στόχο να προσφέρει από το 2039 έναν στόλο οχημάτων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας και σε ολόκληρο το κύκλο της ζωής τους. Στόχος της είναι επίσης, να μειώσει έως το τέλος της δεκαετίας τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO₂ ανά επιβατικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο το κύκλο ζωής σε σύγκριση με το 2020.

Σημαντικά αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός με την έκδοση Progressive, σε συνδυασμό με το πακέτο Advanced, να αποτελούν πλέον το σημείο εκκίνησης για τη νέα B-Class. Η κάμερα οπισθοπορείας, οι μεγάλες οθόνες πολυμέσων, τα πακέτα στάθμευσης και καθρεπτών, το πακέτο USB, το τιμόνι σε δέρμα νάπα, τα κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, οι προβολείς τεχνολογίας LED, οι ζάντες ελαφρού κράματος 17’’, καθώς και το πίσω καπό Easy Pack, αποτελούν πλέον στοιχεία του βασικού εξοπλισμού.
Τα συστήματα Infotainment, είναι ανασχεδιασμένα με περισσότερες δυνατότητες, ενώ βελτιωμένο είναι και το σύστημα τηλεματικής.

Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για την ταυτοποίηση και την εξουσιοδότηση του οδηγού. Φυσικά υπάρχει η συνδεσιμότητα με smartphone μέσω Apple Carplay ή Android Auto Wireless, αλλά και η φωνητική υποβοήθηση “Hey Mercedes” η οποία εξηγεί τις λειτουργίες του οχήματος. Η νέα B-Class έχει και αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας όπως η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας με το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης.

Εξηλεκτρισμένοι, όπως αναμενόταν, είναι και οι βενζινοκινητήρες, έχοντας επιπλέον 48 volt στο ηλεκτρικό κύκλωμα του οχήματος και αυξημένη ισχύ κατά 10 kW. Το σύστημα RSG ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και, έτσι, τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα των12 volt, καθώς και την μπαταρία των 48 volt. Η ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αξιοποιείται κατά την επιτάχυνση, για να υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Τα υβριδικά plug-in μοντέλα της ανανεωμένης B-Class εξοπλίζονται με βελτιωμένη μπαταρία υψηλής τάσης. Η οποία, εκτός από την κανονική φόρτιση με 3,7 kW, μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα φόρτισης με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά. Πιο ισχυρός, κατά 5 kW, είναι και ο ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει πλέον 80 kW.

ΤΙΜΕΣ

Ο πλουσιότερος εξοπλισμός και η γενικότερη αναβάθμιση, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι τιμές της νέας MERCEDES-BENZ B-Class. Η Β 200 των 1.332 κ.εκ. με τους 163 ίππους ξεκινά από 43.500 ευρώ, η Β 220 4Matic των 190 ίππων από 50.900, ενώ η Β 250 4Matic των 224 ίππων αρχίζει από 55.100 ευρώ. Στα 57.100 ευρώ είναι η τιμή εκκίνησης της PΗeV, Β 250 e των 218 ίππων, ενώ από 53.900 ( B 200) ευρώ ξεκινούν οι τιμές των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...

VOLVO Cars με…βιοαέριο

Το πρώτο της κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο στην Κίνα δημιουργεί η VOLVO Cars χρησιμοποιώντας το βιοαέριο       Η αναζήτηση εναλλακτικών, πιο «καθαρών» πηγών ενέργειας συνεχίζεται, με αποτέλεσμα,...

Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2024

Με τη συμμετοχή 80 αυτοκινήτων, που είχαν προορισμό τις Σπέτσες, διοργανώθηκε, για άλλη μια φορά το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ φέρνοντας εικόνες από άλλες εποχές,...

Ε65 : Στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (video)

Δύο σημαντικά τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65 παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τις ταχύτερες μετακινήσεις σε προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας     Με την παράδοση στην κυκλοφορία του...

OPEL Grandland 2024 : Η επόμενη ημέρα (video)

Με το νέο Grandland ολοκληρώνεται ο εξηλεκτρισμός της OPEL, ενώ παράλληλα εμφανίζονται πολλά από τα «φουτουριστικά» στοιχεία που θα έχουν πλέον τα μοντέλα της...