MERCEDES-BENZ CLE Coupe : «Έξυπνη» ανανέωση- Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

 

H CLE Coupe ανανεώθηκε, έχοντας σημαντικές αισθητικές διαφοροποιήσεις, περισσότερη…νοημοσύνη, αλλά και διαδραστικότητα, συνδυάζοντας ιδανικά τα σπορ χαρακτηριστικά με την πολυτέλεια

 

Η διαδικασία ανανέωσης της γκάμας της MERCEDES-BENZ συνεχίζεται, με τη νέα CLE Coupe να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Το σπορ, δίθυρο μοντέλο της γερμανικής φίρμας ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας. Την οποία ονομάζουν «Αισθαντική Καθαρότητα». Ίσως γιατί χαρακτηρίζεται από ρευστές επιφάνειες με συνεχείς μεταβάσεις.

Τα δυναμικά της χαρακτηριστικά τονίζονται από το χαμηλωμένο αμάξωμα (1.428 χιλ.) το μακρύ μεταξόνιο (2.865 χιλ.) και τους κοντούς προβόλους (888 χιλ. μπροστά και 1.097χιλ. πίσω).

Φυσικά παραμένει το…παραδοσιακό μακρύ καπό του κινητήρα, το οποίο διακοσμούν δύο ενσωματωμένα power dome, το έντονα κεκλιμένο μπροστινό παρμπρίζ και η μεγάλη, καμπύλη οροφή. Ο χώρος των επιβατών, είναι μετατοπισμένος αρκετά προς τα πίσω και καταλήγει στο επίπεδο πίσω παρμπρίζ.

Όπως συνηθίζεται στα coupe, η μάσκα ψυγείου διαθέτει μία μόνο γρίλια σε γυαλιστερό μαύρο, με διακοσμητικό στοιχείο χρωμίου και κεντρικό αστέρι. Η CLE Coupe διαθέτει προβολείς LED High Performance με νέα σχεδίαση τριπλού πυρσού για τα φώτα πορείας ημέρας, τα φώτα θέσης και τα φλας. Τα φώτα πορείας ημέρας έχουν ελλειπτικό σχήμα ενώ η βάση του προβολέα διαθέτει γαλάζιο φωτισμό.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν φώτα LED δύο τμημάτων, με νέα περιγράμματα και τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα. Προαιρετικά, διατίθεται ένα φωτεινό θέαμα για την υποδοχή και τον αποχαιρετισμό των επιβατών.

Η εξωτερική εικόνα συμπληρώνεται από ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό και 19 ιντσών στις AMG Line. Η μεγάλη ποικιλία από ζάντες αλουμινίου 18 έως 20 ιντσών και τα δέκα διαφορετικά χρώματα βαφής προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Το εσωτερικό της CLE Coupe, συνδυάζει σπορ και πολυτέλεια, έχοντας παράλληλα άνετους χώρους, αλλά και έμφαση στην ικανοποίηση του οδηγού.

Την προσοχή προσελκύουν η ανεξάρτητη, πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών (21,3 εκ.) και η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών (30,2 εκ.) σε κατακόρυφη διάταξη. Η οποία είναι στραμμένη κατά έξι μοίρες προς το κάθισμα του οδηγού. Για τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας φροντίζει ο φωτισμός σε τα 64 χρώματα.

Φωτεινές, διακοσμητικές λωρίδες υπάρχουν στο ταμπλό των οργάνων, στις ποτηροθήκες, στη μονάδα χειρισμού οροφής, στις χειρολαβές των θυρών, στη μονάδα ρύθμισης καθίσματος και τον μπροστινό χώρο ποδιών.

Με τον προαιρετικό ατμοσφαιρικό φωτισμό plus, οι φωτεινές λωρίδες επεκτείνονται φτάνοντας και σε άλλα σημεία. Από τις πόρτες και την βάση των παραθύρων, μέχρι το χώρο των πίσω επιβατών. Mercedes «λαμπιόνια» παντού δηλαδή…

Για να αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία η παραμονή στο εσωτερικό της CLE, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο ηχοσύστημα. Το προαιρετικό 3D surround Burmester®, διαθέτει δύο ηχεία, στα καθίσματα, στο ύψος των προσκέφαλων. Δημιουργώντας έτσι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία ήχου με Dolby Atmos κοντά στα αυτιά των επιβατών. Συνολικά το ηχοσύστημα περιλαμβάνει 17 ηχεία.

Η CLE Coupe διαθέτει πολλές από τις ψηφιακές καινοτομίες της E-Class. Το σύστημα infotainment MBUX, η φωνητική υποβοήθηση MBUX, το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, η κεντρική οθόνη και η προαιρετική οθόνη Head-up display, μοιράζονται έναν ισχυρό κεντρικό υπολογιστή οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο δικτύωσης αυξάνεται η απόδοση, καθώς τα δεδομένα μεταδίδονται ταχύτερα. Ανάλογα με τη χώρα, χρησιμοποιείται μια μονάδα επικοινωνίας με τεχνολογία μετάδοσης 5G.

Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας πάντως είναι άκρως διαδραστικό . Ένα νέο επίπεδο συμβατότητας με Android επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από ξένους παρόχους. Μεταξύ άλλων είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές, TikTok, Webex, Zoom, Pocket Casts, η πλατφόρμα ροής ήχου και βίντεο Audials, το παιχνίδι Angry Birds και το πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi. Επιπλέον, περιλαμβάνεται προαιρετικά η πύλη ψυχαγωγίας ZYNC.

Οι ιδιοκτήτες του νέου μοντέλου, θα μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ απευθείας στη CLE Coupe και να το συγχρονίσουν με τα υπάρχοντα δεδομένα προφίλ στον λογαριασμό τους Mercedes me. Με τη σάρωση ενός κώδικα QR μέσω της εφαρμογής Mercedes me app, το όχημα συνδέεται αυτόματα στον λογαριασμό Mercedes me. Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας έως επτά διαφορετικών προφίλ με συνολικά 800 περίπου παραμέτρους.

Αυτοματοποιημένες είναι και οι λειτουργίες άνεσης, οι οποίες ρυθμίζονται με βάση τις προσωπικές ανάγκες του καθενός χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ). Αυτό σημαίνει, ότι το όχημα μαθαίνει ποια συστήματα ανέσεων χρησιμοποιεί επανειλημμένα ο οδηγός σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και συνθήκες, ώστε να τα θέτει αυτόματα σε λειτουργία.

Οι εφαρμογές για πλοήγηση, ραδιόφωνο και τηλέφωνο προτείνουν ήδη συγκεκριμένες ενέργειες, όπως έναν αριθμό τηλεφώνου ή κάποιον προορισμό που χρησιμοποιείται τακτικά μια συγκεκριμένη ώρα. Ενώ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, προτείνονται αυτόματα περισσότερες από 20 άλλες λειτουργίες. Από το Energizing Comfort έως υπενθυμίσεις γενεθλίων.

Όλα αυτά τα ψηφιακά…καλούδια, τα οποία αποτελούν πλέον προτεραιότητα για όλο και περισσότερους υποψήφιους αγοραστές, αφήνουν σε δεύτερο…πλάνο, χαρακτηριστικά αναμφίβολα πιο σημαντικά.

Όπως την ανάρτηση. Η οποία έχει ρυθμιστεί για οδηγική άνεση σε μεγάλες αποστάσεις. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες εκδόσεις ανάρτησης. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει την ανάρτηση άνεσης με δυνατότητα χαμηλώματος. Συνδυάζει άνεση και σπορ αμεσότητα. Τα χαρακτηριστικά κύλισης, η απόσβεση και η σταθεροποίηση προσαρμόζονται συνεχώς και αυτόματα στις συνθήκες του οδοστρώματος.

Προαιρετικά διατίθεται μια σπορ ανάρτηση με σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης. Προσφέρει σκληρότερη ανάρτηση και απόσβεση, καθώς και σπορ άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης για αμεσότητα και ευελιξία. Η σπορ ρύθμιση της ανάρτησης είναι αισθητή κατά τη γρήγορη οδήγηση σε στροφές ή τους γρήγορους ελιγμούς αποφυγής καθώς μειώνονται οι στρέψεις του αμαξώματος.

Κορυφαία επιλογή βέβαια είναι η ανάρτηση Dynamic Body Control με συνεχώς μεταβαλλόμενη απόσβεση στον μπροστινό και πίσω άξονα. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί τον διακόπτη Dynamic Select, για να επιλέγει ανάμεσα σε άνετη ή σπορ, σφιχτή ρύθμιση.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι και το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα. Σε συνδυασμό με τη σχετικά πιο άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης στον μπροστινό άξονα, η CLE Coupe υπόσχεται εξαιρετική ευελιξία, αλλά και σταθερότητα ταυτόχρονα.

Η γωνία διεύθυνσης στον πίσω άξονα είναι έως 2,5 μοίρες. Ως αποτέλεσμα, ο κύκλος στροφής μειώνεται κατά 50 εκατοστά. Στα μοντέλα με τετρακίνηση 4MATIC είναι 11,2 αντί για 11,7 μέτρα. Στις εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς, ο κύκλος στροφής μειώνεται από 11,2 σε 10,7 μέτρα.

Σε ταχύτητες κάτω από 60 χλμ/ώρα, οι πίσω τροχοί στρέφονται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς. Έτσι, ανάλογα με την περίπτωση, το μεταξόνιο ουσιαστικά «κονταίνει» και το αυτοκίνητο γίνεται πιο ευκίνητο και ευέλικτο.

Σε ταχύτητες πάνω από 60 χλμ/ώρα, οι πίσω τροχοί στρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς τροχούς. Έτσι, προκύπτει ουσιαστικά μακρύτερο μεταξόνιο με πλεονεκτήματα όπως η αυξημένη ευστάθεια και η ασφάλεια κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες.

Πολυάριθμα φυσικά είναι και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ άλλων υπάρχουν το σύστημα εφίστασης προσοχής Attention Assist, με την ενεργή υποβοήθηση πέδησης, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, την υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας και το πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας.

Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Parktronic έχει βελτιωθεί και προαιρετικά διαθέτει κάμερα 360 μοιρών. Διαθέσιμο για τη CLE Coupe είναι επίσης το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με μνήμη (SAE Επιπέδου 2). Μπορεί να θυμάται συγκεκριμένες διαδικασίες στάθμευσης, όπως για παράδειγμα πώς να μπαίνει και να βγαίνει από το γκαράζ του σπιτιού σας.

Ο οδηγός κάθεται στο τιμόνι και εκτελεί τη διαδικασία στάθμευσης μία φορά και, στην συνέχεια, μπορεί να ενεργοποιεί εύκολα την αυτόματη στάθμευση από την κεντρική οθόνη όταν το όχημα βρίσκεται στη θέση εκκίνησης που έχει μάθει. Πλέον, ο οδηγός απλά παρακολουθεί τη διαδικασία στάθμευσης. Εάν ανιχνευθούν εμπόδια, το αυτοκίνητο σταματά μέχρι αυτά να απομακρυνθούν.

Μπορεί μάλιστα να απομνημονεύσει διαδικασίες στάθμευσης για έως και πέντε διαφορετικές θέσεις, ενώ μπορεί να… μαθαίνει πώς να παρκάρει και να ξεπαρκάρει από κάθε θέση, με μέγιστο όριο απόστασης τα 100 μέτρα.

Η MERCEDES-BENZ CLE Coupe, έρχεται στην Ελλάδα με τιμές που ξεκινούν από 64.630 ευρώ για τη CLE 200 με το δίλιτρο κινητήρα των 227 ίππων. Από 67.150 ευρώ ξεκινούν οι τιμές της τετρακίνητης CLE 200 4Matic και από 70.200 ευρώ της CLE 300 4Matic των 280 ίππων.

Η CLE 450 4Matic με τον τρίλιτρο κινητήρα των 300 ίππων κοστίζει 88.300 ευρώ, ενώ η κορυφαία AMG CLE 53 4Matic των 350 ίππων φτάνει στα 100.450 ευρώ. Υπάρχει βέβαια και η πιο…οικονομική επιλογή της πετρελαιοκίνητης CLE 220d, οι τιμές της οποίας ξεκινούν από 66.750 ευρώ.

 

MERCEDES-BENZ E-Class 2023: Ψηφιακή αλλαγή – Τιμές

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Η Ολυμπιακή Φλόγα «τρέχει» με ΤΟΥΟΤΑ (video)

Η TOYOTA Hellas είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών...

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Ζάγκρεμπ, την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας     Το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας είναι ο τέταρτος αγώνας του WRC για το 2024...

MAZDA CX-80 : Big in Japan (video)

Το ολοκαίνουργιο CX-80 είναι πλέον η νέα ναυαρχίδα της MAZDA στην Ευρώπη, αφού πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής...

HYUNDAI i30 2024: Διακριτική αναβάθμιση

Διακριτική σχεδιαστική ανανέωση και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νέο HYUNDAI i30     Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του HYUNDAI i30 συνεχίζεται, κάτι που σημαίνει...

NISSAN Qashqai 2024 : Συνεχίζει τον…πρωταθλητισμό (video)

Με σημαντική αισθητική ανανέωση και πολυάριθμες τεχνολογικές αναβαθμίσεις έρχεται το νέο NISSAN Qashqai     Με τα crossovers να αποτελούν πλέον την επιλογή των περισσότερων αγοραστών, όλο...