MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover

 

 

 

Η MINI επιστρέφει στη φιλοσοφία του Sir Alec Issigonis, του δημιουργού του αρχικού κλασικού μοντέλου και παρουσιάζει ένα μικρό, για τα μέχρι τώρα δεδομένα της, πολυτελές μοντέλο.

Έχοντας συνηθίσει τα ΜΙΝΙ των τελευταίων χρόνων να γίνονται…maxi, το Aceman είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που συνδυάζει compact εξωτερικές διαστάσεις, με τον μέγιστο δυνατό χώρο για τους επιβάτες. Πρόκειται παράλληλα για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI, στοιχείο στο οποίο βασίστηκε και η αρχιτεκτονική του.

Το νέο αυτό crossover, έχει μήκος 4,07 μέτρα, πλάτος 1,75 μ. και ύψος 1,50 μ. Τοποθετείται δηλαδή, ανάμεσα στο Cooper και το Countryman. Διαθέτει πέντε θέσεις και έναν ευέλικτο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 300 λίτρων. Τιμή που μπορεί να αυξηθεί στα 1.005 λίτρα χάρη στις πολυάριθμες δυνατότητες προσαρμογής του.

Η σχεδιαστική του φιλοσοφία “Charismatic Simplicity”, είναι σύγχρονη, μάλλον μινιμαλιστική και σίγουρα νεανική. Ειδικά το αεροδυναμικά διαμορφωμένο μπροστινό τμήμα, δείχνει σαφέστατα ότι πρόκειται για ΜΙΝΙ, αλλά με νέα στοιχεία που τονίζουν τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Οι προβολείς LED, οι ενσωματωμένες χειρολαβές των θυρών που δεν προεξέχουν, τα κομψά χρώματα του αμαξώματος, οι ράγες οροφής, οι τονισμένοι τροχοί σε διαστάσεις από 17″ έως 19″ και τα στοιχεία προστασίας κάτω από το μπροστινό, το πίσω και τα πλαϊνά μέρη του οχήματος συμπληρώνουν τη νεανική εικόνα.

Ακόμα πιο…απέριττο είναι το εσωτερικό του Aceman. Με το εργονομικό τιμόνι, την κεντρική οθόνη OLED διαμέτρου 240 χιλ. και την αναδιαμορφωμένη μπάρα διακοπτών, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του MINI.

Το καινοτόμο Operating System 9 επιτρέπει τον διαισθητικό χειρισμό όλων των λειτουργιών οδήγησης μέσω αφής ή φωνής. Με παρόμοιο τρόπο, με ένα smartphone, ελέγχεται και η κεντρική μονάδα αλληλεπίδρασης Interaction Unit.

Στη…θέση του βρίσκεται και ο φωνητικός συνοδηγός. Μπορεί να ενεργοποιηθεί λέγοντας “Hey MINI!” Εναλλακτικά, το κουμπί push-to-talk στο τιμόνι είναι επίσης διαθέσιμο για το σκοπό αυτό.
Η αλληλεπίδραση μέσω φωνής απεικονίζεται στην κυκλική οθόνη OLED μέσω μιας κινούμενης εικόνας γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar.

Η επικοινωνία με τον εικονικό συνταξιδιώτη – είτε πρόκειται για ένα εικονίδιο MINI είτε για τον χαρακτήρα “Spike” – είναι ιδιαίτερα εύκολη και διαισθητική. Η πλοήγηση, η τηλεφωνία, η ψυχαγωγία και πολλές ακόμα λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται απλά και άνετα με την εκφώνηση της σχετικής εντολής.

Φυσικά υπάρχουν και τα Experience Modes. Μεταξύ των άλλων διαθέσιμων λειτουργιών είναι οι επιλογές Go-Kart Mode, Vivid Mode, Core Mode, Green Mode, Timeless Mode, Balance Mode και Trail Mode, με κάθε μια να εστιάζει στην οθόνη σε μια «εφαρμογή λειτουργίας» που ταιριάζει με την ατμόσφαιρα.

Για την ασφάλεια φροντίζουν πολυάριθμα, σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία συνεργάζονται με δώδεκα αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες Surround View.

Το MINI Aceman θα διατίθεται αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Αρχικά θα λανσαριστεί ως Aceman E με ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων. Με συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 14,9 – 14,1 kWh/100χλμ. φυσικά μηδενικές εκπομπές CO2 και αυτονομία από 294 έως 310 χιλιόμετρα.

Ισχυρότερο θα είναι το MINI Aceman SE των 218 ίππων με ροπή 330 Nm και αυτονομία 382 – 407 χιλιόμετρα. Με επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα χλμ./ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία του Aceman μπορεί να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα με ισχύ έως 11 kW. Η γρήγορη φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι δυνατή στο Aceman E με ισχύ έως 75 kW και στο Aceman SE με έως και 95 kW. Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, η φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Το MINI Aceman διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Τις Essential, Classic, Favoured και την σπορ JCW.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FERRARI 12 Cilindri : Αεροπορία εδάφους -Τιμή (video)

Η FERRARI 12 Cilindri είναι ένα μοντέλο που μας δείχνει ότι η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να γίνεται χωρίς να ξεφεύγει από το αρχικό...

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...