MINI Countryman SE ALL4 για «καθαρές» αποδράσεις

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Το ηλεκτρικό MINI Countryman SE ALL4 είναι ένα παντός εδάφους όχημα, που του αρέσουν οι περιπέτειες αλλά απεχθάνεται τις εκπομπές ρύπων.

 

Με την ηλεκτροκίνηση να μπαίνει σταδιακά στη ζωή μας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεφύγει πλέον από τα στενά αστικά όρια. Γιατί μπορεί τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να προορίζονταν αποκλειστικά για τις πόλεις, τώρα όμως καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Σπορ μοντέλα, επαγγελματικά, ακόμα αυτοκίνητα με εκτός δρόμου διαθέσεις, όλα πλέον μπαίνουν στην…πρίζα.

Ένα από αυτά είναι και το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman SE ALL4. Όπλα του στις…περιπέτειες είναι η τετρακίνηση ALL4, οι εκτεταμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδήγησης, η μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2 και η ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει έως και τα 433 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Η μινιμαλιστική και σύγχρονη σχεδίασή του, διακρίνεται από καθαρές επιφάνειες, ενώ ξεχωρίζουν οι φαρδύτεροι θόλοι των τροχών.
Αυτήν τη στιγμή, είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ΜΙΝΙ, με μήκος 4.433 χιλ. πλάτος 1.843 και ύψος 1.656 χιλ. Στο ευρύχωρο εσωτερικό οι επιβάτες έχουν μεγαλύτερη άνεση, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αυξηθεί σε πλάτος κατά 2,5 εκατοστά στην περιοχή των ώμων.

Αξιοπρόσεκτες είναι και οι αποθηκευτικές δυνατότητες, με τη χωρητικότητα να φτάνει έως και τα 1.450 λίτρα. Ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα.

Το πρώτο MINI “Made in Germany”, μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες μιας οικογένειας, εντός και εκτός πόλης, παράλληλα όμως είναι και εκφραστής της φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας.
Για την αμιγώς ηλεκτρική τετρακίνηση φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 230 kW, δηλαδή 313 ίππους και ροπή 494 Nm.

Εξασφαλίζουν επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία των 66,45 kWh, με ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) έως και 130 kW, χρειάζεται 30 λεπτά για την πλήρωσή της από το 10% στο 80%.
Οι ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού ΜΙΝΙ, μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία φόρτισης ανά πάσα στιγμή, μέσω διάφορων ρυθμίσεων και να τις προβάλλουν μέσω του MINI app.
Μπορούν να ρυθμίσουν ώστε η φόρτιση να ολοκληρωθεί την καθορισμένη ώρα αναχώρησης και, μέχρι τότε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Για πρώτη φορά, το νέο MINI Countryman SE ALL4 μπορεί να φορτιστεί με το σύστημα Plug & Charge που αναγνωρίζει δημόσιους σταθμούς φόρτισης χωρίς πρόσθετη εξουσιοδότηση και ξεκινά αυτόματα τη διαδικασία φόρτισης στους κατάλληλους σταθμούς.

Πολυάριθμα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης που υποστηρίζουν τον οδηγό εν κινήσει. Με το Driving Assistant Professional, το Countryman SE ALL4 προσφέρει για πρώτη φορά μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2 σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο.

Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να αφήνει το τιμόνι σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα, αρκεί να παρακολουθεί συνεχώς την κυκλοφορία και να παραμένει σε ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση εάν χρειαστεί.
Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να εντοπίζει τα κενά στην κυκλοφορία που είναι απαραίτητα για την αλλαγή λωρίδας προς την έξοδο. Στη συνέχεια ρυθμίζει τη βέλτιστη ταχύτητα για υποβοηθούμενες αλλαγές λωρίδας.

Στο εσωτερικό πάντως ξεχωρίζει η στρογγυλή οθόνη OLED. Το κεντρικό όργανο με διάμετρο 240 χιλ. και η γυάλινη επιφάνεια ελέγχει ταυτόχρονα το infotainment και τα συστήματα υποβοήθησης. Με το νέο MINI Operating System 9, η διαχείριση όλων των λειτουργιών του οχήματος μπορεί να γίνεται διαισθητικά μέσω αφής ή φωνητικού βοηθού.

Οι πιο σημαντικές λειτουργίες οδήγησης είναι άμεσα προσβάσιμες μέσω της επανασχεδιασμένης μπάρας διακοπτών. Έτσι, καθώς καταργείται η ανάγκη για επιλογέα ταχυτήτων, δημιουργείται πρακτικός αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα. Για παράδειγμα, τα smartphones μπορούν να αποθηκεύονται σε έναν άνετο χώρο και ταυτόχρονα να φορτίζονται μέσω ασύρματης φόρτισης.

Για τη…διάθεση στο εσωτερικό φροντίζουν και τα MINI Experience Modes. Τα οποία, εκτός από συγκεκριμένα γραφικά στοιχεία στην οθόνη OLED, προσφέρουν και ειδικά γραφικά φωτισμού σε διαφορετικά χρώματα και μοτίβα. Επιπλέον, τα MINI Driving Sounds στο αμιγώς ηλεκτρικό MINI δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η πανοραμική γυάλινη οροφή βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα αυτοκίνητο που, αν και μπαίνει στην…πρίζα, μας προτρέπει να αποδράσουμε και να απολαύσουμε τη φύση. Μακριά από τους…ρύπους των πόλεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...