Δοκιμή MITSUBISHI Colt 1.0 Turbo: Ευχάριστη έκπληξη

Κοινοποίησε το άρθρο

Οδηγούμε το νέο, γαλλικών προδιαγραφών MITSUBISHI Colt των 91 ίππων. Το οποίο αποδεικνύεται ένα ολοκληρωμένο σούπερμίνι, που στόχο έχει την ικανοποίηση του οδηγού.

 

 

Του Ηλία Ματζαβά

Το MITSUBISHI Colt είναι ένα αυτοκίνητο με σημαντική παρουσία στους ελληνικούς δρόμους. Τα μοντέλα όμως που βλέπαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά. Άλλωστε, η…επανεκκίνηση της MITSUBISHI στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη, έχει πλέον γαλλικές επιρροές.

Προϊόν της «Συμμαχίας» της MITSUBISHI με τη RENAULT, το νέο Colt, δεν το κρύβει ότι έχει συγγένεια, πρώτου βαθμού, με το Clio.

Αναλυτική παρουσίαση του νέου MITSUBISHI Colt, έχετε ήδη διαβάσει στο gonews.gr.

 

Γνωρίζοντας από κοντά το νέο Colt, αρχικά σε κερδίζει με το κομψό στυλ και τις πολλές καμπύλες του αμαξώματος. Στη συνέχεια, διακρίνεις τη γνώριμη, από το Clio, σιλουέτα του, η οποία όμως ξεχωρίζει.

Κυρίως στη μάσκα. Όπου υπάρχουν τα «έξυπνα» φώτα LED και το σήμα της MITSUBISHI. Αλλά και στο πίσω μέρος. Με την ευανάγνωστη αναγραφή της μάρκας.

Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι τις ημέρες της συνύρπαξής μας, το Colt, δεν πέρασε από πουθενά απαρατήρητο. Και ας μην ήταν κάποιο ασυνήθιστο σχεδιαστικά μοντέλο. Με τα περισσότερα βλέμματα να είναι θαυμασμού, αλλά και περιέργειας.

Έχοντας κερδίσει το «στοίχημα» της εξωτερικής εμφάνισης, το Colt είναι ελκυστικό και στο εσωτερικό του. Στο οποίο η είσοδος γίνεται εύκολα και με… στυλ. Δηλαδή χωρίς κλειδί, αλλά με την κάρτα της λειτουργίας keyless.

Η πρώτη θετική εντύπωση έρχεται από τα καθίσματα που σε «αγκαλιάζουν». Με τον οδηγό να βρίσκει πανεύκολα την ιδανική θέση οδήγησης. Στη συνέχεια, η ποιότητα κατασκευής σε ξαφνιάζει. Και αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι σε κάποιο ακριβότερο αυτοκίνητο.

Το…μάτι βέβαια πέφτει στην κάθετη οθόνη των 9,3 ιντσών. Η οποία έχει ευδιάκριτες ενδείξεις και ευχάριστα γραφικά. Προβάλει τις λειτουργίες του συστήματος infotainment, αλλά και τα προφίλ οδήγησης. Ψηφιακός είναι και ο, άμεσα ορατός από τον οδηγό, πίνακας οργάνων.

Πιο σημαντική όμως είναι η εργονομία των διακοπτών. Με τους σημαντικότερους, όπως αυτούς του κλιματισμού, να είναι περιστροφικοί. Αλλά και κοντά στο λεβιέ ταχυτήτων. Κάνοντας έτσι ευκολότερη τη ζωή του οδηγού. Ο οποίος, σε αντίθεση με άλλα σύγχρονα μοντέλα, δεν θα χρειαστεί να ανατρέξει στο…manual για να ανακαλύψει χρήσιμες λειτουργίες.

Δεν λείπουν βέβαια οι και οι απαραίτητες πλέον δυνατότητες συνδεσιμότητας. Όπως τα Apple CarPlay και Android Auto. Αφού…συνδεθείς, αν το συνηθίζεις, στη συνέχεια βρίσκεις την κατάλληλη μουσική στο ηχοσύστημα της BOSE με το ισχυρό subwoofer!

Μετά, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πατήσεις το μπουτόν της εκκίνησης. Το οποίο ενεργοποιεί τον τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 999 κυβικών εκατοστών. Που στο αυτοκίνητο της δοκιμής μας απέδιδε 91 ίππους.

Βέβαια χρειάστηκε να το…ψάξουμε λίγο παραπάνω για να σιγουρευτούμε. Γιατί η αίσθηση που δίνει, είναι για περισσότερα «άλογα».

Η ροπή των 160 Nm, η ζωντάνια του, ακόμα και στις χαμηλές στροφές και η προθυμία του, δείχνουν ότι πρόκειται για ένα ιδανικό, για το Colt, σύνολο. Σε προδιαθέτει μάλιστα, αν το θελήσεις, να κινηθείς και σε γρήγορους ρυθμούς.

Αν και οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, το Colt επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρας σε 12,2 δευτερόλεπτα. Με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά χωρίς η κατανάλωση να ξεπερνά τα 6 λτ./100 χλμ.

Σημαντική βέβαια είναι και η συμβολή του μηχανικού κιβωτίου των 6 σχέσεων. Το οποίο έχει εξαιρετική αίσθηση, όπως άλλωστε και το «ελαφρύ» τιμόνι. Με το οποίο απολαμβάνεις τους ελιγμούς. Ιδιαίτερα στις αστικές μετακινήσεις. Αποτελεσματικά είναι και τα φρένα. Χωρίς να…κουράζονται.

Στο δρόμο πάντως το νέο MITSUBISHI Colt, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευχάριστο. Ίσως και απολαυστικό. Με στιβαρή αίσθηση, χωρίς απότομες αντιδράσεις και ενοχλητικές κλίσεις στις στροφές.

Εκτός από ασφαλή συμπεριφορά, η «γαλλική» ανάρτηση εξασφαλίζει και εξαιρετική άνεση. Απορροφώντας ιδανικά τις πολυάριθμες ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων. Με την ποιότητα κύλισης να συμπληρώνει την εικόνα.

Στην…υπηρεσία του οδηγού βέβαια, βρίσκονται και τα αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης. Που επεμβαίνουν, διακριτικά και αποτελεσματικά όταν χρειαστεί.

Ιδιαίτερα χρήσιμα πάντως στις νυχτερινές περιπλανήσεις, είναι και τα «έξυπνα» φώτα LED. Τα οποία, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς, προσφέρουν μια ιδιαίτερα ενισχυμένη και ξεκούραστη ορατότητα.

Αν και το νέο Colt δείχνει ξεκάθαρα προσανατολισμένο προς την ευχαρίστηση του οδηγού, δεν αφήνει παραπονεμένους και τους υπόλοιπους επιβάτες. Οι οποίοι θα βολευτούν άνετα στο εσωτερικό του. Ειδικά αν είναι τέσσερις.

Παράλληλα, σε ένα ταξίδι θα μπορούν να πάρουν και τις απαραίτητες αποσκευές. Αφού τα 391 λίτρα του πορτμπαγκάζ θα τους καλύψουν. Όταν βέβαια αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα φτάνει στα 1.069 λίτρα.

Άλλωστε το νέο Colt είναι ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο, οικογενειακό σούπερμίνι. Που δεν του λείπει τίποτα. Που χωρίς να διαφοροποιείται, καταφέρνει να ξεχωρίζει. Που καταφέρνει να κρατά χαμογελαστό τον οδηγό. Κάτι που σημαίνει ότι για να το εκτιμήσεις, πρέπει να το οδηγήσεις.

 

Οι τιμές του MITSUBISHI Colt 1.0 Τurbo 91 PS, ξεκινούν από 20.550 ευρώ στην έκδοση Invite Plus. Η Intense Plus έχει 22.450 ευρώ και η κορυφαία Instyle, 24.950 ευρώ.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δοκιμή MITSUBISHI Colt 1.0 Turbo: Ευχάριστη έκπληξη

Οδηγούμε το νέο, γαλλικών προδιαγραφών MITSUBISHI Colt των 91 ίππων. Το οποίο αποδεικνύεται ένα ολοκληρωμένο σούπερμίνι, που στόχο έχει την ικανοποίηση του οδηγού.     Του Ηλία...

NISSAN: Προσιτή τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης (video)

Η NISSAN ετοιμάζεται να προσφέρει προσιτή τεχνολογία ενσωματωμένης αμφίδρομης φόρτισης, σε επιλεγμένα ηλεκτρικά οχήματα από το 2026.     H NISSAN στο δρόμο της προς τον εξηλεκτρισμό,...

OPEL Mokka με νέα, μειωμένη τιμή

Σε μια εποχή που τα πάντα ακριβαίνουν, το OPEL Mokka όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά προσφέρεται με πιο δελεαστικές τιμές πλέον.     Το OPEL Mokka αναμφίβολα είναι...

SKODA Elroq: Έρχεται στην Ελλάδα – Τιμές

Η SKODA επισπεύδει τον εξηλεκτρισμό της με το νέο Elroq. Ένα συμπαγές SUV, το οποίο υπόσχεται ότι μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, καλύπτοντας...

AITO: Ήρθε «οδικώς» στην Ευρώπη. Πότε έρχεται στην Ελλάδα

H κινεζική AITO, η οποία ανήκει στον όμιλο SERES, αναμένεται και στην Ελλάδα με «έξυπνα» και πολυτελή SUV να περιλαμβάνει η γκάμα της.   Με αυξανόμενους...

Νέες επιδοτήσεις για τα «Πράσινα Ταξί» και τη δράση “e-Astypalea”

Πληρώνονται αυτές τις ημέρες οι νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», αλλά και οι ωφελούμενοι της δράσης “e-Astypalea”.   Οι επιδοτήσεις και γενικότερα, τα κίνητρα για...

6ο Ράλι Regularity Monte Vostitsa

Με τη συμμετοχή 31 πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα έγινε στα γραφικά χωριά της Αιγιαλείας ο 6ος αγώνας Regularity, Monte Vostitsa.   Οι συμμετέχοντες στο 6ο...

FORD Puma με 8 χρόνια εγγύηση και δελεαστική τιμή

Η απόκτηση του νέου FORD Puma Puma, γίνεται πλέον ακόμα πιο δελεαστική, αφού προσφέρεται με προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα, πιο προσιτή τιμή, αλλά και την...