Νέο MITSUBISHI ASX: Ήρθε στην Ελλάδα – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Η νέα γενιά του ASX είναι ένα ευρωπαϊκό μοντέλο της κατηγορίας B-SUV, με το οποίο η MITSUBISHI κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στην ελληνική και, όχι μόνο αγορά.

 

Είναι γεγονός ότι η MITSUBISHI Motors, αν και πάντα είχε εξαιρετικά μοντέλα, τα τελευταία χρόνια έχει…ξεχαστεί από ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού. Τώρα όμως φαίνεται ότι κάνει μια επανεκκίνηση. Γιατί η ευρωπαϊκή της γκάμα, η οποία αποτελείται από το Space Star και το Eclipse Cross PHEV, εμπλουτίζεται με το καινούργιο ASX. Αργότερα θα ακολουθήσει και το νέο Colt.

Το νέο ASX (Active Sports X-over) αντικαθιστά την προηγούμενη γενιά η οποία πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI.

Για τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου MITSUBISHI ASX, έχετε ήδη διαβάσει στο gonews.gr.

Στο εμπρός τμήμα, η μάσκα Dynamic Shield αναδεικνύει το εμβληματικό λογότυπο της μάρκας, με τα τρία διαμάντια. Αυτή η σχεδιαστική φιλοσοφία συνεχίζεται στο πλαϊνό και πίσω μέρος σε συνδυασμό με το νέο λογότυπο ASX και το λεκτικό σήμα της φίρμας στην πίσω πόρτα.

Στο ίδιο πνεύμα είναι σχεδιασμένο και το εσωτερικό, το οποίο διαθέτει πλήρη συνδεσιμότητα και δυνατότητα πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, το νέο ASX ενσωματώνει Apple CarPlay και Android Auto, Smartphone-link Display Audio (SDA) σε οθόνη 7 ή 9,3 ιντσών σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη αντίστοιχα, ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display) και ηχοσύστημα BOSE Premium στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού.

Το νέο MITSUBISHI διαθέτει πολυάριθμα συστήματα ασφάλειας. Όπως, Forward Collision Mitigation με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist), αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), cruise control, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera).

Η προσθήκη της τεχνολογίας MI-PILOT, που ελέγχει την επιτάχυνση, την πέδηση και το σύστημα διεύθυνσης μειώνει την κούραση του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ή στην κίνηση της πόλης.

Και για τους πελάτες που επιθυμούν να βάλουν την προσωπική τους σφραγίδα στο αυτοκίνητο, εκτός από τις απλές χρωματικές επιλογές, η νέα γενιά του ASX προσφέρει μία εκτενή γκάμα αξεσουάρ. Όπως πλαϊνά σκαλοπάτια ή μπαγκαζιέρες οροφής.

Το νέο ASX διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές. Στα μεταλλικά χρώματα Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue, Steel Grey και στο απλό Charcoal Blue. Στις εκδόσεις Intense Plus και Instyle, η οροφή παραγγέλνεται και στην μεταλλική απόχρωση Onyx Black.

Και στο εσωτερικό υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ανάλογα με την έκδοση. Η βασική διαθέτει έναν αναλογικό πίνακα οργάνων με ενσωματωμένη οθόνη 4,2”, η μεσαία έναν ψηφιακό 7” με δυνατότητα διαμόρφωσης και η κορυφαία μια πλήρως εξατομικευμένη ψηφιακή οθόνη Digital Driver Display 10”, η οποία αναπαράγει και τις οδηγίες πλοήγησης.

Οι παραπάνω εκδόσεις περιλαμβάνουν ενσωματωμένη τρισδιάστατη πλοήγηση και πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης, από προφίλ χρήστη και widgets μέχρι λειτουργίες οδήγησης μέσω του συστήματος Multi-Sense.

Έμφαση έχει δοθεί και στον εξοπλισμό ασφάλειας, ο οποίος περιλαμβάνει εμπρός και πλευρικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, δύο αερόσακους τύπου κουρτίνας σε κάθε πλευρά, ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου, προσκέφαλα προστασίας αυχένα (anti-whiplash) και σημεία πρόσδεσης παιδικών καθισμάτων ISOFIX.

Με το καπό, τον εμπρός προφυλακτήρα, τους προβολείς και την κάτω περιοχή του παρμπρίζ να είναι ειδικά διαμορφωμένα για να μειώνουν την πιθανότητα τραυματισμών, η προστασία των πεζών ενισχύεται περαιτέρω χάρη στο σύστημα Forward Collision Mitigation system (FCM). Ένα αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ραντάρ που ανιχνεύει τον δρόμο μπροστά για να μεγιστοποιεί την ασφάλεια.

Η τεχνολογία FCM αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης σειράς συστημάτων Ενεργητικής Ασφάλειας. Το πακέτο των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που διατίθενται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα περιλαμβάνει: Forward Collision Mitigation με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist), αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), cruise control, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera).

Στις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού, τα συστήματα ασφαλείας εμπλουτίζονται σημαντικά με την προσθήκη λειτουργιών όπως Blind Spot Warning, Lane Centering Assist, Overspeed Prevention, Adaptive Cruise Control (με Stop & Go), και Automatic High Beam.

Στα κορυφαία, αυτόματα μοντέλα ASX, οι εκδόσεις HEV και PHEV διαθέτουν το σύστημα MI-PILOT (Mitsubishi Intelligent – PILOT), το οποίο συνδυάζει Adaptive Cruise Control (ACC) και Lane Centering Assist (LCA).

Η λειτουργία του MI-PILOT βασίζεται σε κάμερες και ραντάρ. Μέσω αυτών, ελέγχει την επιτάχυνση, την πέδηση και το σύστημα διεύθυνσης. Το σύστημα δεν είναι παρεμβατικό και βασίζεται πάντα στον οδηγό προκειμένου να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο όταν είναι απαραίτητο.

Όλες οι κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με μια ρύθμιση του πλαισίου που δίνει προτεραιότητα στην οδηγική συμπεριφορά και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού μέσω των τριών διαθέσιμων driving modes.

Η βασική έκδοση έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 MPI-T, με 91 ίππους σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η πιο ισχυρή έκδοση 1.3 DI-T περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων με άμεσο ψεκασμό και σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα αποδίδει 140 ίππους.

Το νέο ASX πάντως είναι το πρώτο μοντέλο της MITSUBISHI Motors στην Ευρώπη με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης (HEV). Συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6 με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Αποδίδει 143 ίππους, έχοντας 104 γραμ./χλμ. CO2, ενώ η μέση κατανάλωση υπολογίζεται στα 4,6 λτ./100 χλμ.

Οι ηλεκτροκίνητες προτάσεις συμπληρώνονται από την plug-in υβριδική έκδοση. Το σύστημα PHEV αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6 σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 10,5 kWh. Αποδίδει 160 ίππους, ενώ μπορεί να διανύσει έως και 62 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε συνθήκες πόλης. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε 3 ώρες. Βάσει του επίσημου κύκλου WLTP, εκπέμπει μόλις 30 γραμ./χλμ. CO2 και καταναλώνει 1,3 λτ./100 χλμ.

Οι τιμές ξεκινούν από 27.730 ευρώ για την έκδοση 1.0-T 6MT Inform, από 30.870 ευρώ για το ASX MHEV 1.3-T 6MT Iivite Plus και από 36.890 ευρώ για το ΗEV 1.6 AT Invite Plus. Οι τιμές του κορυφαίου ASX PHEV ξεκινούν από 45.830 ευρώ.

Τις τιμές όλων εκδόσεων του ASX αλλά και των υπόλοιπων μοντέλων της MITSUBISHI, μπορείτε να δείτε εδώ.

Το νέο ASX, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, συνοδεύεται από:

Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 χλμ.
Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 χλμ.
Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160.000 χλμ.
Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...