Aprilia SXR 50 : Για αστικές μετακινήσεις

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Aprilia είναι ο πρώτος κατασκευαστής που έχει εισάγει -από τη δεκαετία του ’90- την ιδέα του σπορ σκούτερ, με το εμβληματικό Aprilia SR 50. Το εργοστάσιο από το Noale, συνεχίζει να εξερευνά νέους ορίζοντες στην κατηγορία μικρού κυβισμού, παρουσιάζοντας το νέο Aprilia SXR 50.

Το Aprilia SXR 50 φέρνει μια νέα τάση στην κατηγορία σκούτερ 50 κ.εκ., η οποία πλέον, εκτός από τους νεαρούς αναβάτες, απευθύνεται και σε ένα πολύ ευρύτερο, ετερόκλητο κοινό.

Πράγματι, το Aprilia SXR 50 είναι το πρώτο σκούτερ μικρού κυβισμού που προσφέρει άνεση, λειτουργικότητα και εξοπλισμό που συναντάται στα κορυφαίων προδιαγραφών σκούτερ, διατηρώντας αναλλοίωτη την παραδοσιακή ευκολία χρήσης, την ευελιξία και τη μοναδική εμφάνιση των σπορ σκούτερ της Aprilia.

Ευέλικτο και με μικρό κόστος χρήσης, το SXR 50 είναι το ιδανικό μέσο μετακίνησης που καλύπτει πλήρως, τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες στο αστικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας άνεση, ευχρηστία και πρακτικότητα, στα επίπεδα ενός σκούτερ μεγαλύτερης κατηγορίας.

Το SXR 50 είναι εφοδιασμένο με σύγχρονο 1-κύλινδρο, 4-χρονο κινητήρα 50 κ.εκ., ο οποίος καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 5 και χαρακτηρίζεται από την αθόρυβη λειτουργία και την ζωηρή του απόδοση στο αστικό περιβάλλον, όπου οι στάσεις και οι εκκινήσεις σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας οχημάτων, είναι συνεχείς. Ο κινητήρας είναι εξαιρετικά οικονομικός σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου.

Η σχεδίαση του Aprilia SXR 50 είναι μοντέρνα και πολύ ξεχωριστή: στο εμπρός μέρος κυριαρχούν η μεγάλη ποδιά με τον προβολέα LED στο κέντρο της. Ο διπλός προβολέας χωρίζεται στο κέντρο από ένα τρίτο στοιχείο που παραπέμπει στον τριπλό προβολέα των σπορ μοτοσυκλετών Aprilia.

Η εμπρός συστάδα φώτων περιλαμβάνει ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED και φλας. Το ανασηκωμένο τιμόνι και ο ανεμοθώρακας έχουν ενσωματωθεί στην ποδιά και προσφέρουν στο όχημα, την εμφάνιση ενός μεγάλου σκούτερ GT, καθώς και άνετη και πολύ καλά προστατευμένη από τον αέρα, θέση οδήγησης.

Μόλις καθίσει στη σέλα, ο αναβάτης αισθάνεται αμέσως, ότι έχει τα πάντα στον έλεγχό του. Ο μεγάλος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD είναι ευανάγνωστος και περιλαμβάνει ψηφιακό ταχύμετρο και στροφόμετρο, ολικό και μερικό χιλιομετρητή, θερμοκρασία περιβάλλοντος, ψηφιακό ρολόι, ένδειξη στάθμης καυσίμου και πληθώρα πληροφοριών που σχετίζονται με την οδήγηση, οι οποίες μπορούν να επιλεγούν με τη χρήση του κουμπιού MODE που υπάρχει στο δεξί χειριστήριο: μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα, στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, μέση κατανάλωση καυσίμου, κατάσταση και επίπεδο φόρτισης μπαταρίας.

Το σύστημα συνδεσιμότητας Aprilia MIA είναι διαθέσιμο στον προαιρετικό εξοπλισμό και επιτρέπει τη σύνδεση του οχήματος με smartphone μέσω Bluetooth, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ψηφιακά όργανα. Αυτή η προσθήκη είναι εντελώς νέα στην κατηγορία σκούτερ 50 κ.εκ. και υπογραμμίζει την κορυφαία ποιότητα, του τεχνολογικού εξοπλισμού του νέου   Aprilia SXR 50.