Νέα Kawasaki Z1000 R Edition

Κοινοποίησε το άρθρο

Με τη μοναδική φιλοσοφία σχεδιασμού Sugomi και έχοντας τη φήμη ως μία από τις πιο ιδιαίτερες Supernaked μοτοσυκλέτες, το Kawasaki Z1000 συνοδεύεται για το 2017 από την εντυπωσιακή Έκδοση Z1000 R.

Συμβατή με τις προδιαγραφές Euro 4, χωρίς να θυσιάζει την ισχύ και τις επιδόσεις του προηγούμενου μοντέλου, η Z1000 R Edition πηγαίνει τον επιθετικό σχεδιασμό και τo επικεντρωμένο στον αναβάτη μηχανολογικό σύνολο του Z1000 σε άλλο επίπεδο.

Εξοπλισμένη με state-of-the-art συστήματα φρένων και αναρτήσεων, η R Edition διαθέτει επιβλητική εμφάνιση, με το σκοτεινό νέο χρωματισμό Metallic Spark Black / Metallic Graphite Gray και ένα special πακέτο γραφικών, με κίτρινες-πράσινες λεπτομέρειες και ανάγλυφο λογότυπο “Z” στη σέλα.

Η εξαιρετική δύναμη πέδησης του Ζ1000 ενισχύεται ακόμη περισσότερο με το αναβαθμισμένο σύστημα φρένων, το οποίο περιλαμβάνει δίσκους Brembo 310mm με εγκάρσια αυλάκια για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας, τις κορυφαίες monobloc δαγκάνες M50 της Brembo (που συναντάμε και στη Ninja H2R) και μεταλλικά σωληνάκια υψηλής πίεσης.

Το νέο αμορτισέρ S46DR1S της Ohlins ρυθμίζεται εύκολα με τη βοήθεια ενός χειριστηρίου ρύθμισης προφόρτισης. Σε συνδυασμό με τις αναθεωρημένες ρυθμίσεις του πιρουνιού και το τροποποιημένο μοχλικό της πίσω ανάρτησης, ο χειρισμός της Z1000 R Edition είναι πιο ελαφρύς και πιο φυσικός.

Όσον αφορά το κομμάτι των ηλεκτρονικών, οι αναθεωρημένες ρυθμίσεις της ECU προσφέρουν πιο ομαλή παροχή ισχύος, ενώ ο πίνακας οργάνων διαθέτει επιπλέον Ένδειξη Σχέσης Ταχύτητας και ρυθμιζόμενο shift light, το οποίο ανάβει στο στροφόμετρο, όταν φτάσει στο καθορισμένο από τον αναβάτη όριο στροφών για αλλαγή ταχύτητας.

Η νέα Z1000 R Edition θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των streetfighters, συνδυάζοντας την επιθετική, “ωμή” αίσθηση μιας γυμνής μοτοσυκλέτας, με εξελιγμένες τεχνολογικές εφαρμογές.

{gallery}moto/kawasaki/z1000R{/gallery}