Τα crossovers της Nissan ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο πωλήσεις

Nissan crossovers

Πρόσφατα η Nissan στην Μεγάλη Βρετανία πώλησε το εκατομμυριοστό crossover της  στο Ηνωμένο Βασίλειο, ούσα η  πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που πέτυχε αυτό το σημαντικό ορόσημο.

Οι σωρευτικές  πωλήσεις και των δύο γενεών των Qashqai, Juke, αλλά και της τρέχουσας γενιάς του  X-Trail , έδωσαν στην Nissan αυτή την σημαντική επιτυχία.

Από το 2007 που το Nissan Qashqai δημιούργησε την κατηγορία crossover και αντίστοιχα το Juke αυτή των  compact crossovers το 2010, η Nissan ηγείται των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το ένα εκατομμύριο crossovers της Nissan που πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 93% κατασκευάστηκε  στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Sunderland, στη Βορειοανατολική Αγγλία.

Nissan Qashqai (2021): Aποκαλύπτουμε λεπτομέρειες (video+photos)

Nissan crossoversΤο  Sunderland κατασκευάζει  crossovers για τη Nissan από το Δεκέμβριο του 2006, όταν η πρώτη γενιά του Qashqai βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Η παραγωγή του Juke ξεκίνησε το 2010, με τις δεύτερες γενιές του Qashqai και του Juke, να ακολουθούν  το 2014 και το 2019 αντίστοιχα.

Η Nissan αποκαλύπτει το νέο Pathfinfer του 2022

Η τρέχουσα γενιά του  X-Trail παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Kyushu της  Ιαπωνίας  από το 2014 και αντιπροσωπεύει το 7% των πωλήσεων ενός εκατομμυρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και οι δύο γενιές των Qashqai και Juke σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Qashqai είναι το  όχημα με τον περισσότερο όγκο παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο,  με πάνω από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί  στο Sunderland.

googlenews