Ένα αγριεμένο Nissan 370 για Time Attack

Κοινοποίησε το άρθρο

H έκθεση SEMA 2019 είναι πιθανότατα ένα από τα λίγα σημεία, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά το Nissan Global Time Attack TT 370Z. Οι δημιουργοί του “ακραίου” αγωνιστικού 370Z- Z1 Motorsports της Carrollton Ga., δούλεψαν από κοινού  με την ομάδα Nissan Motorsports, κατασκευάζοντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προκειμένου να αγωνιστούν  στο Time Attack 2020.

Ως μία από τις πιο ιδιαίτερες ειδικές κατασκευές ενός Ζ και έχοντας μια μακρά ιστορία σε μοντέλα της Nissan, κάθε πτυχή του αυτοκινήτου  έπρεπε να είναι λειτουργική και ανθεκτική, δίνοντας μεγάλη έμφαση και στη μείωση του βάρους.

Ο μετασχηματισμός ξεκίνησε με ένα απογυμνωμένο σασί 370Z, “απαλλαγμένο”  από περιττά, για την περίσταση, μέρη. Ένας πλήρης κλωβός προστέθηκε στο εσωτερικό για ασφάλεια και δομική ακαμψία, ενώ το εξωτερικό τροποποιήθηκε με ένα ειδικό αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός 3D splitter εμπρός, μιας μεγάλης αεροτομής πίσω, καθώς  και πλευρικών βοηθημάτων.

Ο εργοστασιακός κινητήρας 3,7 λίτρων DOHC V6 του 370Ζ, δέχθηκε τις απαραίτητες τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης στροβιλοσυμπιεστών Garrett GTX 3076, νέου συστήματος διαχείρισης καυσίμου, εξάτμισης της Z1 Motorsports, καθώς και πλήθους ηλεκτρονικών συστημάτων. Για την μετάδοση της κίνησης, φροντίζει το 6τάχυτο κιβώτιο GHT Precision, συνοδευόμενο από έναν ειδικής κατασκευής συμπλέκτη της Tilton και το διαφορικό NISMO GT-R Pro 1.5.

Ομοίως, η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης είναι εξ ολοκλήρου ειδικά κατασκευασμένα για τις  ανάγκες του Time Attack,  χρησιμοποιώντας αγωνιστικά εξαρτήματα της  NISMO. Για την πέδηση φροντίζει έναν ειδικής κατασκευής σύστημα της Brembo.  Οι ζάντες αλουμινίου 18×11 ιντσών RAYS Volk ZE40 Diamond Dark Gunmetal  με τα ελαστικά υψηλής απόδοσης Yokohama Advan A052 315 / 30R18,  συμπληρώνουν  ιδανικά το πακέτο.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ένα απλό αγωνιστικό κάθισμα OMP HR-C  Carbon Air Fia, προσφέρει στον οδηγό την ιδανική στήριξη όταν αντικρίζει τον  εξειδικευμένο πίνακα οργάνων. Ένα τιμόνι ταχείας απασφάλισης, με ζώνες και δίχτυα ασφαλείας της  NISMO, συμπληρώνουν την ασφάλεια στην καμπίνα.