Γιατί η Nissan δεν θέλει τις οθόνες τάμπλετ ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Η οριζόντια “κυματοειδής” απεικόνιση στην καμπίνα του Ariya Concept, είναι ειδικά προσαρμοσμένη για το ανθρώπινο μάτι
Υπάρχει μια τάση σε πολλά νέα αυτοκίνητα να εξοπλίζονται με μια ογκώδη οθόνη – tablet, στο κέντρο του ταμπλό. Αν και αυτές οι υπερβολικά μεγάλες οθόνες μπορεί να τραβήξουν την προσοχή των επισκεπτών σε εκθέσεις αυτοκινήτων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που εργάζονται για τη δημιουργία των οχημάτων επόμενης γενιάς, έχουν στο μυαλό τους και άλλα πράγματα που πρέπει να εξετάσουν, καθώς προσπαθούν να εξισορροπήσουν τον σχεδιασμό, με την τεχνολογία και τη χρησιμότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

Η Nissan επέλεξε μια διαφορετική πορεία κατά την ανάπτυξη της οθόνης του Nissan Ariya Concept, δίνοντας προτεραιότητα στο σχεδιασμό, οραματιζόμενη τις τελευταίες τάσεις. Αντί ενός tablet, το ηλεκτρικό crossover έχει μια καμπυλοειδή διπλή οθόνη που θυμίζει κύμα. Προφέρει την αίσθηση του “ορίζοντα” σε όλο το αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με το διάκοσμο από τις πόρτες,  μέχρι το πίσω μέρος της καμπίνας.

Η διάταξη αντικατοπτρίζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα του “Διαχρονικού Ιαπωνικού Φουτουρισμού” της Nissan, που εκφράζεται επίσης και από την  μοναδική εμπρόσθια μάσκα – “ασπίδα” του Ariya Concept.

Εκτός από τη καλύτερη απεικόνιση των πληροφοριών, για το ανθρώπινο μάτι, η συγκεκριμένη διάταξη το κάνει από μια ασφαλέστερη θέση, στο ύψος του ορίζοντα, πιο κοντά στην οπτική επαφή με τον δρόμο. Η ταύτιση της απεικόνισης στον αισθητικό ορίζοντα της καμπίνας, γίνεται αυτομάτως απρόσκοπτο κομμάτι του ταμπλό. Η ομάδα σχεδιασμού της Nissan αποκαλεί αυτό ως  engawa, που σημαίνει τον αόριστο χώρο ανάμεσα στο σημείο όπου βρίσκεστε και το σημείο στο οποίο πηγαίνετε.

Η οθόνη του Nissan Ariya Concept απεικονίζει τις οδηγικές πληροφορίες σε μια θέση παρόμοια με αυτή του πίνακα οργάνων ενός παραδοσιακού αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα εμφανίζει, στην κεντρική οθόνη,  πληροφορίες ψυχαγωγίας, στοιχεία ελέγχου λειτουργιών άνεσης, καθώς και την  κατάσταση του συστήματος. Και τα δύο μέρη  είναι αρμονικά τοποθετημένα σε ένα κομψό πάνελ, που “ρέει” απρόσκοπτα μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.

Παρόλο που υπάρχουν δύο οθόνες, οι πληροφορίες μπορούν να μετακινηθούν ή να αλλάξουν θέση μεταξύ τους, δημιουργώντας την αίσθηση μιας ενιαίας οθόνης. Για παράδειγμα, αν ο οδηγός θέλει τις διαδρομές και το χάρτη μπροστά από το τιμόνι, μπορεί να τα “μεταφέρει” εκεί. Επιπλέον, οι πληροφορίες μπορούν επίσης να μετακινηθούν στο κέντρο ή και να “εξαφανιστούν” όταν δεν χρειάζονται πλέον.

Όπως και με άλλα χαρακτηριστικά του Ariya Concept, η οθόνη σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια πλήρως λειτουργική εντύπωση. Από τη μουσική στο GPS, ήταν σημαντικό για τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της Nissan να δείξουν στον κόσμο τι θα μπορούσε να κάνει ένα Nissan, στο κοντινό μέλλον.