Nissan Z Proto: Κόντρα στην ηλεκτρική λαίλαπα

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Nissan παρουσίασε το Z Proto, σηματοδοτώντας την πρόθεση της  να λανσάρει  μια νέα γενιά του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου Z

Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του  σε μια εικονική εκδήλωση παγκοσμίου εμβέλειας από το Nissan Pavilion στη Yokohama, το πρωτότυπο αυτοκίνητο διαθέτει νέο σχεδιασμό εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς και έναν κινητήρα V-6 twin turbo με χειροκίνητο κιβώτιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Δημιουργημένο με την έμπνευση της ομάδας σχεδιασμού στην Ιαπωνία, το Z Proto διαθέτει ένα νέο, ελκυστικό εξωτερικό σχεδιασμό  με σιλουέτα που επικοινωνεί τον σεβασμό στο αρχικό μοντέλο. Διαθέτει ένα λαμπερό κίτρινο χρώμα πέρλας, σε συνδυασμό με μαύρη οροφή, ως  φόρο τιμής στο δημοφιλές χρώμα τόσο της πρώτης γενιάς Z (S30), όσο και του 300ZX (Z32).

Σχεδιασμένη για να ταιριάζει σαν γάντι στον οδηγό, αλλά  και στον  συνοδηγό, η καμπίνα του Z Proto συνδυάζει απρόσκοπτα τη σύγχρονη τεχνολογία με τις γνώριμες  vintage πινελιές ενός Z.

Η ομάδα εσωτερικού σχεδιασμού αναζήτησε συμβουλές από θρυλικούς οδηγούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού  για να δώσει στο Z Proto μια ιδανική καμπίνα σπορ αυτοκινήτου, τόσο για τον δρόμο, όσο και για την πίστα.

Αυτό γίνεται εμφανές από τον πίνακα οργάνων του  Ζ. Όλες οι ζωτικές πληροφορίες βρίσκονται στην  ψηφιακή οθόνη  των 12,3 ιντσών και είναι διατεταγμένες με τρόπο τέτοιο ώστε να βοηθούν τον οδηγό να τις κατανοήσει με μια ματιά.

Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγή παρανοήσεων,  το Z Proto διαθέτει ισχυρές επιδόσεις. Κάτω από το μεγάλο καπό  υπάρχει ένας ενισχυμένος V6 κινητήρας διπλού turbo, που συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Καθώς πρόκειται για  πρωτότυπο μοντέλο, οι εργασίες για τον συγχρονισμό της ισχύος του βρίσκονται τώρα στην φάση της εξέλιξης, εμπνευσμένες από την  χάρη και τον έλεγχο που ορίζει  το λογότυπο  Z, εδώ και 50 χρόνια.