Νέο Peugeot 308 : Θέλει να ρίξει το Golf από τον θρόνο

Κοινοποίησε το άρθρο
νέο Peugeot 308

Το νέο Peugeot 308 αποκαλύφθηκε. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που φέρει το νέο λογότυπο της μάρκας

Μετά από οκτώ χρόνια στην αγορά και πολλά facelift, η δεύτερη γενιά Peugeot 308 αποσύρεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2024

Με τη συμμετοχή 80 αυτοκινήτων, που είχαν προορισμό τις Σπέτσες, διοργανώθηκε, για άλλη μια φορά το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ φέρνοντας εικόνες από άλλες εποχές,...

Ε65 : Στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

Δύο σημαντικά τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65 παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τις ταχύτερες μετακινήσεις σε προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας     Με την παράδοση στην κυκλοφορία του...

OPEL Grandland 2024 : Η επόμενη ημέρα (video)

Με το νέο Grandland ολοκληρώνεται ο εξηλεκτρισμός της OPEL, ενώ παράλληλα εμφανίζονται πολλά από τα «φουτουριστικά» στοιχεία που θα έχουν πλέον τα μοντέλα της...

Ο διάδοχός του άξιζε την αναμονή, και ενώ η ομορφιά είναι υποκειμενική, βρίσκουμε ότι η νέα γενιά είναι πιο ελκυστική από την προκάτοχό της.

Πλήρως επανασχεδιασμένο, ο αντίπαλος του VW Golf φαίνεται ολοκαίνουργιο ενώ αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν με ένα ρετρό σήμα και το λογότυπο “308” χαμηλά στο καπό.

νέο Peugeot 308

Τελικά υιοθετεί και αυτό τους κυνόδοντες του λιονταριού στα φώτα ημέρας LED που εκτείνονται προς τα κάτω στον μπροστινό προφυλακτήρα, φέρνοντας έτσι το 308 σε συμφωνία με τα προσφάτως ανανεωμένα SUV της Peugeot και το 208.

νέο Peugeot 308

Η μπροστινή γρίλια είναι παρόμοια με τα αναβαθμισμένα SUV όπως τα 3008 και 5008 και πλαισιώνεται από προβολείς matrix LED για τις εκδόσεις GT και GT Pack.

Το λιοντάρι ακονίζει τα τρία νύχια του στο πίσω μέρος για τα πίσω φώτα LED, ενώ ενώνεται με ένα γυαλιστερό μαύρο κομμάτι που απλώνεται στην πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το Olivine Green και το Vertigo Blue είναι οι αποχρώσεις που κάνουν εμφάνιση στις πρώτες εικόνες.
Αλλά οι πελάτες θα μπορούν επίσης να αποκτήσουν το νέο 308 σε Elixir Red, White Banquise Grey, Pearl White, Black Perla Nera και Artense (ασημί).

Διατίθεται ποικιλία τροχών 16 έως 18 ιντσών.

Όπως σχεδόν με όλα τα αυτοκίνητα που κάνουν τη μετάβαση στην επόμενη γενιά, το 308 είναι μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά.

νέο Peugeot 308Τώρα εκτείνεται στα 4,36 μέτρα μήκος, καθιστώντας το 11 εκατοστά μεγαλύτερο από πριν, με το μεταξόνιο να επεκτείνεται κατά 55 mm έως 2.675 mm για επιπλέον πίσω χώρο για τα πόδια.

Το ύψος έχει μειωθεί κατά 20 mm στα 1,44 μέτρα, επιτρέποντας στην Peugeot να μειώσει τον συντελεστή οπισθέλκουσας στα 0,28.

Αν ανοίξετε τις πόρτες θα νιώσετε ότι πρόκειται να μπείτε στην καμπίνα ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου. Η Peugeot είναι γνωστή για τον ψηφιακό κόσμο που την περιβάλλει και το νέο Peugeot 308 δεν αποτελεί εξαίρεση.

νέο Peugeot 308

Οι πιο ακριβές εκδόσεις έχουν ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών συνοδευόμενο από μια κεντρική οθόνη αφής του ίδιου μεγέθους που διατίθεται ως στάνταρ.

Τα χειριστήρια HVAC είναι εύκολα προσβάσιμα χρησιμοποιώντας ένα πλήκτρο αφής, ενώ τα άλλα κουμπιά συντόμευσης βρίσκονται κάτω από την κύρια οθόνη.

Εξακολουθείτε να έχετε κάποιους φυσικούς διακόπτες ρύθμισης ακριβώς παρακάτω, αλλά όπως και με άλλες μάρκες, η Peugeot έχει ενσωματώσει τις περισσότερες από τις λειτουργίες στο σύστημα ψυχαγωγίας για τον μινιμαλισμό της κεντρικής κονσόλας.