Peugeot 508 Sport Engineered Concept (+vid)

Κοινοποίησε το άρθρο

Το concept της  Peugeot είναι AWD, θέλει 4.3 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα και όπως είναι φυσικό παρέχει μια γεύση από το μέλλον της εταιρίας σε ότι αφορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ψηλών επιδόσεων.

Η Peugeot Sport δημιούργησε το Engineered Concept ξεκινώντας με το νέο 508 Hybrid που θα φοράει  τον κινητήρα PureTech 200 ο οποίος θα συνεργαστεί με τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων να στέλνει την δύναμη στον εμπρός άξονα. Ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 200 ίππων κινεί τους πίσω τροχούς.

Η ροπή φτάνει τα  500 Nm και η τελική ταχύτητα περιορίζεται μηχανικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μπαταρία των 11.8 kWh μπορεί και κινεί το αυτοκίνητο 50 χιλιόμετρα. «Η δουλειά όλων μας είναι η ανάπτυξη των ονείρων μας που σχετίζονται  με την ηλεκτροκίνηση, που μας κάνει να κινούμαστε πιο γρήγορα από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Το 508 Peugeot Sport Engineered concept μας δείχνει τι είναι εφικτό και μας δίνει μια γεύση από αυτά που θα έρθουν τα επόμενα πέντε χρόνια» λέει ο David Peel,  διευθυντής της Peugeot UK.