Νέα μοντέλα Panamera με έως 700 ίππους από την Porsche

Κοινοποίησε το άρθρο

H Porsche ολοκληρώνει τη γκάμα των προϊόντων της με τα νέα μοντέλα Panamera, στα οποία περιλαμβάνεται και μια κορυφαία έκδοση με 700 ίππους και ροπή 870 Nm.

Η νέα Panamera Turbo S E-Hybrid είναι πλέον η ισχυρότερη έκδοση, καθώς συνδυάζει έναν τετράλιτρο κινητήρα biturbo 571 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

BMW M4 CS : Από τις πίστες στους δρόμους (video)

H BMW M4 CS ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια. Το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, αλλά και να προσφέρει...

VIDEO : LOTUS Elise με κινητήρα V8 από Hayabusa ανεβαίνει στο ευρωπαϊκό “Pikes Peak”

Δείτε μια LOTUS Elise με κινητήρα 430 ίππων προερχόμενο από SUZUKI Hayabusa, στη μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική ανάβαση της Ευρώπης       Η ανάβαση από το Τρέντο...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Ποια οχήματα περνούν από τεχνικό έλεγχο το 2024 – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....
Η πλήρως ηλεκτρική αυτονομία της έχει αυξηθεί έως και κατά 30%, χάρη σε μια νέα μπαταρία 17,9 kWh και στα βελτιωμένα προγράμματα οδήγησης που διαθέτει. Αυτό ισχύει και για τη νέα Panamera 4 E-Hybrid, στην οποία ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται, όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, με έναν κινητήρα biturbo V6 με 330 ίππους, οπότε η συνολική ισχύς συστήματος αγγίζει τους 462 ίππους.
H σειρά ολοκληρώνεται με την 4S, η οποία αποδίδει 440 ίππους και επίσης διαθέτει όλα τα βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά των πιο πρόσφατων αναβαθμισμένων μοντέλων στους τομείς της ανάρτησης, του σχεδιασμού, του εξοπλισμού και του συστήματος infotainment.
Τρία υβριδικά μοντέλα με βελτιωμένη εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης
Παράλληλα με τη νέα Panamera 4S E-Hybrid με τους 560 ίππους που παρουσιάστηκε πρόσφατα, η Porsche διαθέτει πλέον για πρώτη φορά τρία υβριδικά μοντέλα plug-in. Καθένα από αυτά προσφέρεται στις τρεις εκδόσεις αμαξώματος: sport σεντάν, Executive (έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο) και Sport Turismo.
Έτσι, η Porsche διευρύνει συστηματικά τη στρατηγική της στον τομέα του E-Performance. Στο επίκεντρο της στρατηγικής αυτής βρίσκεται ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με το οκτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (PDK) και η απόδοσή του παραμένει στους 136 ίππους με μέγιστη ροπή 400 Nm. Σε συνδυασμό με τους διάφορους κινητήρες εσωτερικής καύσης που προσφέρονται, οι συνολικές επιδόσεις είναι εξαιρετικές.
Με το πακέτο Sport Chrono που περιλαμβάνεται στον βασικό της εξοπλισμό, αλλά και με τον τετράλιτρο κινητήρα V8 biturbo που πλέον αποδίδει 571 αντί για 550 ίππους, η νέα Panamera Turbo S E-Hybrid ολοκληρώνει πλέον την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, δηλαδή 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερα από το προηγούμενο μοντέλο. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα, είναι δηλαδή αυξημένη κατά 5 χλμ./ώρα.
Η Panmera 4 E-Hybrid χρειάζεται μόλις 4,4 δευτερόλεπτα (0,2 δευτερόλεπτα λιγότερα) για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 280 χλμ./ώρα (+2 χλμ./ώρα).
Η μεικτή χωρητικότητα της μπαταρίας υψηλής τάσης έχει αυξηθεί από 14,2 σε 17,9 kWh, χάρη στη χρήση βελτιστοποιημένων κυψελών, ενώ τα προγράμματα οδήγησης έχουν προσαρμοστεί για ακόμα πιο αποδοτική αξιοποίηση ενέργειας.
Η νέα Panamera Turbo S E-Hybrid διαθέτει πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως 50 χλμ. βάσει του προτύπου WLTP EAER City (NEDC: έως 59 χλμ.), ενώ η Panamera 4 E-Hybrid μπορεί να διανύσει έως και 56 χλμ. με μηδενικές εκπομπές ρύπων βάσει του προτύπου WLTP EAER City (NEDC: έως 64 χλμ.).
Το Σύστημα Διαχείρισης Επικοινωνιών Porsche (PCM) διαθέτει οθόνη υψηλότερης ανάλυσης και περιλαμβάνει πρόσθετες ψηφιακές λειτουργίες και υπηρεσίες, όπως τον βελτιωμένο online φωνητικό έλεγχο Voice Pilot, τη λειτουργία Risk Radar για πληροφορίες σχετικά με τα σήματα κυκλοφορίας και τους κινδύνους στον δρόμο, ασύρματο Apple® CarPlay και πολλές άλλες υπηρεσίες Connect.
Τα συστήματα ελέγχου του αυτοφερόμενου πλαισίου έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε να αυξάνουν τον sport χαρακτήρα και την άνεση όλων των νέων μοντέλων. Το νέο σύστημα διεύθυνσης και τα νέα ελαστικά εξασφαλίζουν βελτιωμένη πλευρική δυναμική και μεγαλύτερη ακρίβεια.
Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, η Panamera Turbo S E-Hybrid, προσφέρεται με βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα συστήματα ελέγχου όπως το Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Πλαισίου PDCC Sport με Σύστημα Κατανομής Ροπής Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), παθητική τετραδιεύθυνση με σύστημα Power Steering Plus, καθώς και κεραμικά φρένα Porsche (PCCB).