Porsche 357 Speedster: Με το βλέμμα στο μέλλον

Κοινοποίησε το άρθρο

Η σπουδή της Porsche 357 Speedster αφορά στο μέλλον και όχι στο παρελθόν όπως οι Ferrari Monza SP1 and SP2 ή το επερχόμενο Lister Knobbly. Η προσπάθεια γίνετε με στόχο την  αναζωπύρωση του πάθους του κόσμου για τα speedsters, μια κατηγορία που όπως φαίνεται είναι πλέον προνόμιο των hybercars. Η Porsche ως εξαίρεση στον κανόνα συνεχίζει να κατασκευάζει speedsters,έστω και σε περιορισμένο αριθμό με την σπουδή δημιούργημα του Clement Lacour να επιβεβαιώνει αυτήν την επιλογή καθώς η παραγωγή της αναμένεται κοντά στο 2040.

Επειδή δεν υπάρχει σχεδιαστικά παρθενογένεση, ίσως να μην είναι και επιθυμητή, η 357 του Lacour εμπνέεται από την Porsche 356. Ο γερμανός κατασκευαστής έχει μια μακρά και σημαντική παρουσία στην κατασκευή Speedsters από την δεκαετία του 1950 όταν έγινε η αρχή με την  ever 550 Spyder. Το 1987 έκανε μάλιστα την υπέρβαση παρουσιάζοντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ένα Speedster με άκαμπτο κάλυμμα που το μεταμόρφωνε σε μονοθέσιο. Με όλα αυτά στο μυαλό του ο Lacour σχεδίασε ένα Speedster με εξαιρετικά χαμηλό το εμπρός μέρος χωρίς  τα παραδοσιακά φωτιστικά και φλας, με τις γραμμές να  κυλούν αρμονικά από την μύτη προς τα πίσω κάνοντας μια εξαίρεση εκεί από όπου θα μπαίνει ο οδηγός.

Στην δεκαετία της παγκόσμιας οικονομικής  κρίσης εταιρίες όπως η  Ferrari, Bugatti και άλλες επένδυσαν στην παραγωγή περιορισμένου αριθμού hypercar για πολύ πλούσιους πελάτες, η Porsche δεν μπήκε σε αυτό το παιχνίδι αν και θα μπορούσε να το παίξει πολύ καλά ίσως και καλύτερα από τον ανταγωνισμό.