Το SKODA ENYAQ iV στους φιναλίστ για το “Car of the Year 2022”

Car of the Year 2022

Με νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση του τίτλου «Χρυσό Τιμόνι 2021» ως το καλύτερο ηλεκτρικό SUV της χρονιάς, το SKODA ENYAQ iV βρίσκεται ανάμεσα στους επτά φιναλίστ για το “Car of the Year 2022”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κερδίστε προσκλήσεις για το Ράλι Ακρόπολις

Το Ράλι Ακρόπολις «κλείνει» τα 70 χρόνια και καλεί τους φίλους του να ψηφίσουν τους κορυφαίους στην ιστορία του. Όσοι λάβουν μέρος στο διαγωνισμό...

O Zlatan Ibrahimovic οδηγεί… (video)

Ο Zlatan Ibrahimovic ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του 21ου αιώνα, έχει ιδιαίτερη σχέση και με τα αυτοκίνητα. Σε ηλικία 41 ετών ο Zlatan Ibrahimovic...

Ράλι Στερεάς Ελλάδας 2023: Σκληρό και απρόβλεπτο

Οι Κύπριοι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία ήταν οι νικητές του συναρπαστικού, όπως εξελίχθηκε, Ράλι Στερεάς Ελλάδας. Το κυπριακό δίδυμο του Volkswagen Polo R5 δεν ξεκίνησε με...

Πρόκειται για το βραβείο με το μεγαλύτερο κύρος στην αυτοκινητοβιομηχανία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο. Απονέμεται σε ετήσια βάση από το 1963, σε ένα θεσμό που συνδιοργανώνουν εννέα έγκυρα και έγκριτα ευρωπαϊκά περιοδικά αυτοκινήτου.

Μέσα στο 2021 παρουσιάστηκαν συνολικά 65 νέα μοντέλα, με το SKODA ENYAQ iV να ψηφίζεται στην τελική επτάδα των υποψήφιων μοντέλων από μία διεθνή επιτροπή, αποτελούμενη από 61 δημοσιογράφους από 23 ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους και η κ. Ελένη Ξενάκη από το περιοδικό «4Τροχοί», μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Η ίδια επιτροπή θα αναδείξει τον τελικό νικητή, μετά από μία απαιτητική ολιγοήμερη διαδικασία οδήγησης-δοκιμών των επτά μοντέλων, στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Η παρουσία ενός αυτοκινήτου στην τελική επτάδα του Car of the Year αποτελεί από μόνη της μεγάλη επιτυχία, με το ENYAQ iV να διαδέχεται την OCTAVIA, που βρέθηκε στην ίδια θέση πριν ένα χρόνο. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το πρώτο μοντέλο της τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα ειδικά για την ηλεκτροκίνηση (ΜΕΒ) του Volkswagen Group, αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της μάρκας στη φιλόδοξη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση.

Διατίθεται τόσο σε πισωκίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, με επιλογή από τρία μεγέθη μπαταριών και πέντε επίπεδα ισχύος, από 109 έως 220 kW (148 έως 299 PS). Η αυτονομία του ξεπερνά τα 520 χλμ. (κατά WLTP), με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής στην Ελλάδα να ξεκινούν από 30.026 € (με συνυπολογισμό της επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Τα 61 μέλη της επιτροπής Car of the Year προέρχονται από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με τον αριθμό συμμετεχόντων από κάθε χώρα να εξαρτάται από το μέγεθος της εκάστοτε αγοράς. Με τον μέγιστο αριθμό των έξι δημοσιογράφων εκπροσωπούνται οι Γερμανία, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία.

Τα τελευταία χρόνια η ανακοίνωση του νικητή λάμβανε χώρα στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, κάθε άνοιξη. Με την ερχόμενη έκθεση να έχει ήδη αναβληθεί λόγω της πανδημίας, η ανακοίνωση θα γίνει πάλι στη Γενεύη, όμως σε τελετή ειδικά οργανωμένη για αυτόν τον σκοπό, τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου.