Το SKODA SUPERB ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε

Κοινοποίησε το άρθρο

Σχεδιαστική και τεχνολογική αναβάθμιση για το SKODA SUPERB, με τη ναυαρχίδα της μάρκας να εκσυγχρονίζεται πλήρως τρεισήμισι χρόνια μετά την παρουσίαση της τρίτης γενιάς. Επιπλέον, το κορυφαίο μοντέλο της SKODA θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο ως SUPERB SCOUT, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει και το SUPERB iV plug-in hybrid. Τεχνολογικά highlights όπως οι προβολείς Full LED Matrix καθώς και μια ακόμα πιο πλήρης γκάμα καινοτόμων συστημάτων υποβοήθησης καθιστούν το SKODA SUPERB ένα από τα ασφαλέστερα και πιο άνετα αυτοκίνητα στο δρόμο. Μάλιστα, σε ότι αφορά τους χώρους, το νέο μοντέλο αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Η SKODA ενδυνάμωσε περαιτέρω το SUPERB και το SUPERB COMBI, αναβαθμίζοντας τη ναυαρχίδα της με νέες τεχνολογίες και ένα ακόμη πιο εξελιγμένο εσωτερικό. Την άνοιξη του 2019, η τρίτη γενιά του SUPERB, η οποία παρουσιάστηκε το 2015, ξεπέρασε τον αριθμό ορόσημο των 500.000 μονάδων. Το SUPERB COMBI αντιπροσωπεύει περίπου το 54% των SUPERB που πωλούνται στην Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν το SKODA SUPERB είναι ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο στην κατηγορία του, τόσο ως λιμουζίνα όσο και ως στέισον/combi, έχοντας μια διευρυμένη πελατειακή βάση χάρη στα πολλά του χαρίσματα και πλεονεκτήματα. Το SUPERB είναι εξαιρετικό και ως εταιρικό αυτοκίνητο και αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του στον τομέα αυτό – ένα ποσοστό που σήμερα είναι της τάξης του 82%*.

* Τιμή για το 2018 και για επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβακία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία). 

Αυτά που λατρεύουν οι οικογένειες στο SKODA SUPERB είναι οι εξαιρετικά άνετοι χώροι, η ευελιξία και η πρακτικότητά του, καθώς και η κορυφαία σχέση τιμής-απόδοσής του. Το καινούργιο SUPERB SCOUT απευθύνεται στους πελάτες που θέτουν ως επίκεντρο τον πολυλειτουργικό χαρακτήρα και το μοντέρνο, ενεργό lifestyle και έτσι διευρύνει το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συνολική γκάμα του μοντέλου.

Πρώτος κινητήρας πετρελαίου της νέας γενιάς EVO

Το SKODA SUPERB, εξοπλίζεται με σύγχρονους κινητήρες, τρεις πετρελαίου και τρεις βενζίνης, η απόδοση των οποίων κυμαίνεται από τα 120 PS έως τα 272 PS. Ο 2.0 TDI που αποδίδει 150 PS – ο πρώτος diesel της SKODA από τη νέα γενιά κινητήρων Evo της Volkswagen – είναι μια εντελώς νέα σχεδίαση.

Συνολικά μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε δέκα διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρα / μετάδοσης, με το αυτόματο κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων να είναι, ανάλογα με τον κινητήρα και το επίπεδο εξοπλισμού, είτε στάνταρ είτε προαιρετικό. Ο κορυφαίος ντίζελ μπορεί, αν το επιθυμεί ο πελάτης, να συνδυαστεί και με τετρακίνηση, η οποία είναι στάνταρ στην πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης. Το SKODA SUPERB SCOUT διατίθεται αποκλειστικά με τους δύο αυτούς κινητήρες και στάνταρ τετρακίνηση.

Η τρίτη γενιά έφτασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου 

Ακολουθώντας τα βήματα του αρχέτυπου SUPERB, που κατασκευαζόταν από το 1934 έως και το 1949, η εποχή του σύγχρονου SUPERB ξεκίνησε το 2001 και συνεχίστηκε το 2008 με τη δεύτερη γενιά, η οποία ήταν για πρώτη φορά διαθέσιμη και ως στέισον αμάξωμα. Η τρίτη γενιά παρουσιάστηκε το 2015, ενώ η παραγωγή έφτασε τον αριθμό ορόσημο του ενός εκατομμυρίου SUPERB τον Απρίλιο του 2017.