Νέο Volkswagen Transporter 6.1 : Προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις

Το ορόσημο στην κατηγορία του: αυτό είναι το Volkswagen Transporter που σε 70 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας έχει ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο το κόσμο.Τώρα, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσιάζει την έκδοση T6.1, επιλέγοντας αυτόν τον κωδικό με επιρροές από το χώρο των υπολογιστών, με έμφαση στην ψηφιακή πλέον υπόσταση του μοντέλου. Το νέο Transporter 6.1 συνδέεται online, προσφέρει, αν είναι επιθυμητό, ψηφιακές πληροφορίες, διαθέτει αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης, αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και σχεδιασμό. Στην Ελλάδα αναμένεται το Νοέμβριο, οι τιμές θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Το συνεχώς διαδικτυωμένο νέο Transporter 6.1

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα συνδέει το νέο Transporter 6.1 με τον έξω κόσμο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο πλήρως επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων προσφέρεται για πρώτη φορά με πλήρως ψηφιακά όργανα. Το Digital Cockpit μαζί με το σύστημα πολυμέσων δημιουργούν μια νέα ψηφιακή διάταξη. Όλα τα συστήματα πολυμέσων (infotainment) συνδέονται ως στάνταρ με μια ηλεκτρονική online μονάδα σύνδεσης (OCU ή Online Connectivity Unit) με ενσωματωμένη μια κάρτα eSIM.

Το νέο Transporter 6.1 στρίβει ηλεκτρομηχανικά

Το τιμόνι με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο νέο Transporter 6.1 και προσφέρει δύο σημαντικά οφέλη. Σε σχέση με το υδραυλικό σύστημα που αντικαθιστά, το νέο σύστημα διεύθυνσης ελέγχεται ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης και έτσι μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου. Ταυτόχρονα, χάρη στη δυνατότητα του ελέγχου, υποστηρίζει πολλά νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Παράδειγμα 1: Υποβοήθηση λωρίδας (Lane Assist). Χρησιμοποιεί κάμερες για την αναγνώριση οδικών σημάτων και βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα του.

Το νέο Transporter 6.1 με εντυπωσιακό εξοπλισμό

Το νέο Transporter 6.1 διαθέτει ιδιαίτερα αναβαθμισμένα στοιχεία βασικού εξοπλισμού. Ανάλογα με την έκδοση, μερικά από αυτά είναι τα ηλεκτρικά παράθυρα, το κεντρικό κλείδωμα, το καινούργιο δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, τα θερμαινόμενα καθίσματα, η διακοσμητική επένδυση στα όργανα και στις πλευρικές επιφάνειες οι νέοι Η7 προβολείς ή LED προβολείς και πίσω φώτα, ο εσωτερικός LED φωτισμός και το ηχοσύστημα Composition Audio με Bluetooth hands-free, θύρες USB και SD, συνδεσιμότητα Smartphone/iPhone, οθόνη αφής 8 ιντσών, το App Connect (έξυπνη ενσωμάτωση εφαρμογών τηλεφώνου), τα We Connect και We Connect Plus (online υπηρεσίες και λειτουργίες).

 

Το νέο Transporter 6.1 είναι κορυφαίο για τις καθημερινές εργασίες 

Σε μία διαρκή προσπάθεια εξέλιξης, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσιάζει συνεχώς λύσεις και ευκολίες και η έκδοση 6.1 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Αρκετά στοιχεία έχουν βελτιωθεί ενώ παρουσιάζονται μερικά εντελώς νέα χαρακτηριστικά για τις καθημερινές εργασίες. Ρυθμιζόμενες σε πολλές κατευθύνσεις θέσεις οδηγού και συνοδηγού όπως και το τιμόνι, εσωτερικές επενδύσεις σε χρώματα που «κρύβουν» τη σκόνη ή διχρωμίες που δημιουργούν πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα για οδηγό και επιβάτες, ιδιαίτερα ανθεκτικοί προφυλακτήρες, ταπετσαρίες καθισμάτων από πολύ ανθεκτικά υλικά, πολλές ηλεκτρικές ευκολίες (παράθυρα, καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα κλπ.), αποτελεσματικά συστήματα κλιματισμού και/ή εξαερισμού οροφής, φώτα ανάγνωσης LED για καλύτερη απόδοση, γυάλινες επιφάνειες που αντανακλούν τη θερμότητα του ηλιακού φωτός, μια ηλεκτρική πρίζα 230 V δίπλα στο κάθισμα του οδηγού και ένα ντουλαπάκι που κλειδώνει στο διπλό κάθισμα από την πλευρά του συνοδηγού και πολλά άλλα.

Το νέο Transporter 6.1 με αποδοτικούς TDI κινητήρες

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει κορυφαίους πετρελαιοκινητήρες δύο λίτρων. Οι πολύ αποδοτικοί turbo diesel (TDI) κινητήρες είναι διαθέσιμοι σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 110, 150 και 199 ίππους. Οι εκδόσεις με τους 150 και 199 ίππους μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Όλες οι εκδόσεις του νέου Transporter 6.1 με τους κινητήρες TDI πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP EAVP.

Το νέο Transporter 6.1 στην Ελλάδα

Η επιτυχία του Transporter οφείλεται και στο ότι σε κάθε έκδοση υπάρχει η απάντηση για κάθε επαγγελματική απαίτηση και ανάγκη. Η προϊοντική γκάμα στην Ελλάδα χωρίζεται στις εξής εκδόσεις:

  • Van
  • Chassis (ιδανική βάση για μετασκευές)
  • Multivan (7-θέσιο, με Luxury εξοπλισμό και design, ιδανικό για VIP μετακινήσεις) ,
  • Caravelle (σε διάφορες διαμορφώσεις, έως και 9-θέσιο)
  • Kombi (με βασικό πλούσιο εξοπλισμό, έως και 9-θέσιο)

Διαθέσιμη θα υπάρχει επίσης και η γνωστή ειδική έκδοση τύπου αυτοκινούμενου, το ιδιαίτερα γνωστό  California.

Το νέο Volkswagen Transporter 6.1 αναμένεται στην Ελλάδα το Νοέμβριο, με τη Kosmocar-Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα να ανακοινώνει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής τις προσεχείς εβδομάδες.