Στην Ελλάδα τα Golf GTI και Golf GTI Clubsport (+τιμές)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η γκάμα του νέου Volkswagen Golf στην ελληνική αγορά εμπλουτίζεται με δύο πολύ ισχυρές εκδόσεις. Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι η κάθε μία προσφέρει έντονες συγκινήσεις και όλες αναμένεται να αποτελέσουν best-seller στην κατηγορία τους.

Συγκεκριμένα, η Kosmocar-Volkswagen ανακοινώνει την άμεση έναρξη πωλήσεων και τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα Golf GTI και Golf GTI Clubsport

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

Το Golf GTI αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο της αυτοκίνησης, συνώνυμο της δυναμικής οδήγησης, συνδυάζοντας ιδανικά επιδόσεις και σπορ χαρακτήρα με τη μέγιστη άνεση.

Εξοπλίζεται με τον τελευταίας γενιάς υπερτροφοδοτούμενο 2.0 TSI κινητήρα που αποδίδει 245 PS (180 kW), με ροπή 370 Nm διαθέσιμη στις 1.600-4.300 σ.α.λ.. Επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων ή χειροκίνητο. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής είναι 38.225 € και 36.449 € αντίστοιχα.

Το Golf GTI Clubsport συνεχίζει την παράδοση της Volkswagen να προσφέρει εκδόσεις του GTI με ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις. Εδώ ο – ίδιος – δίλιτρος TSI κινητήρας αποδίδει 300 PS (221 kW), με κορυφαία για την κατηγορία ροπή 400 Nm (2.000-5.200 σ.α.λ.), επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα ενώ και στο Clubsport η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Σημαντική διαφορά, συνδυάζεται αποκλειστικά και μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG επτά σχέσεων ενώ στον μπροστινό άξονα το μοντέλο διαθέτει μπλοκέ ηλεκτρομηχανικό διαφορικό, ελεγχόμενο από το Vehicle Dynamics Manager, για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τα σπορ προσθιοκίνητα αυτοκίνητα. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι 42.718 €.