Το VW ID R θέλει να δοξαστεί στο Nürburgring

Κοινοποίησε το άρθρο

Το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό της  VW θέλει το σκαλπ του NIO EP9. Μετά την κατάκτηση της κορφής στο Pikes Peak το 2018, το VW ID R θα επιχειρήσει φέτος το καλοκαίρι να κατακτήσει το Nürburgring και να γίνει το πιο γρήγορο ηλεκτροκίνητο του κόσμου.

Το αφεντικό της VW motorsport, Sven Smeets, εξηγεί πως «ένα ρεκόρ στη Nordschleife είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για κάθε αυτοκίνητο άσχετα να πρόκειται για  αγωνιστικό ή για αυτοκίνητο παράγωγης». Η ομάδα στοχεύει στο ρεκόρ του Peter Dumbreck, τον άνθρωπο που έκανε το 2017 χρόνο 6 λεπτά 45.9 δευτερόλεπτα με το ηλεκτροκίνητο NIO EP9.

Στο VW ID R θα γίνουν αλλαγές που αφορούν κυρίως την διαφορετική μορφολογία της διαδρομής, στο Pikes Peak η ειδική ξεκινά από τα 2862 μέτρα καταλήγοντας στα 4302 μέτρα ενώ στο Ring η διαδρομή κυμαίνεται μεταξύ 320 και 617 μέτρων πάνω από την θάλασσα. Το ID R θα οδηγήσει ο Romain Dumas, υπεύθυνος για το ρεκόρ του Pikes Peak και πολλές φορές νικητής του 24ωρου αγώνα του Nürburgring και διακρίσεις στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. «Ανατριχιάζω και μόνο στη σκέψη πως οδηγώ το ID R στην Nordschleife. Ξέρω την διαδρομή πολύ καλά αλλά με το ID R η πρόκληση είναι παντελώς διαφορετική λόγω της τεράστιας δυνατότητας να επιταχύνει και τις ψηλές ταχύτητες στις στροφές. Η κατάρριψη του ρεκόρ της κατηγορίας ηλεκτροκίνητων  δεν θα είναι εύκολη υπόθεση» είπε σε συνέντευξη ο Dumas.