Volkswagen ID. BUGGY: Τα beach buggies στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Κοινοποίησε το άρθρο

Τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα dune ή beach buggies του παρελθόντος και του νέου ID. BUGGY συμπιέζουν μια περίοδο πέντε δεκαετιών στο χρονικό διάστημα που διαρκεί το κλείσιμο του ματιού: όλα τα buggies της δεκαετίας του ’60 εκφράζουν ένα υψηλό βαθμό μεταβλητότητας.

Βασίζονταν στο πλαίσιο του θρυλικού Beetle και είχαν έναν τετρακύλινδρο κινητήρα boxer στο πίσω μέρος τους, ενώ ένας αριθμός μικρών κατασκευαστών δημιουργούσε αμαξώματα κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο με υαλόνημα (fiberglass, GFRP) που κάλυπταν κινητήρα και πλαίσιο γράφοντας ταυτόχρονα αυτοκινητική ιστορία. Το ID. BUGGY ακολουθεί πιστά αυτή τη λογική σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές δυνατότητες της σύγχρονης εποχής.

Η βάση εδώ είναι η σύγχρονη πλατφόρμα MEB, στο δάπεδο της οποίας υπάρχει ενσωματωμένη μια μπαταρία υψηλής τάσης, ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 62 kWh. Τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια ένα ηλεκτροκινητήρα 150 kW / 204 PS στο πίσω μέρος, εξασφαλίζοντας αυτονομία 250 χιλιομέτρων (κατά WLTP).

Ο χαρακτήρας του ID. BUGGY ταιριάζει με τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος προσφέρει ροπή 310 Nm από τις μηδέν στροφές. Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρικό αυτό αυτοκίνητο έχει πάντα αρκετή ισχύ στον πίσω άξονα του, ακόμα και για κίνηση off road. Με πλήρη επιτάχυνση το πρωτότυπο φτάνει τα 100 χλμ./ ώρα μετά από μόλις 7,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ ώρα. Συμπληρωματικά στην πίσω κίνηση, ένας επιπρόσθετος ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα μπορεί να εμπλακεί εξασφαλίζοντας την τετρακίνηση.