XC40 Recharge: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volvo

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Volvo Cars ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε στην καθολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης και στη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Από φέτος, κάθε νέο Volvo περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση, ενώ σήμερα η εταιρεία παρουσιάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το XC40 Recharge. Με αρχή το XC40 Recharge, η Volvo Cars θα γνωστοποιεί το μέσο αποτύπωμα άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε νέου της μοντέλου.

Το XC40 Recharge είναι το πρώτο αυτοκίνητο στη νέα σειρά Recharge της Volvo Cars. Το όνομα Recharge θα προσδιορίζει όλα τα Volvo που φορτίζονται, διαθέτουν δηλαδή αμιγώς ηλεκτρικό ή plugin υβριδικό σύστημα κίνησης. Η σειρά μοντέλων Recharge στοχεύει να δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volvo Cars και να ενθαρρύνει, μέσω παροχής κινήτρων, τους οδηγούς υβριδικών να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόγραμμα Pure που κινεί το αυτοκίνητο αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα.

 

Για να πετύχει την ιδιαίτερα σημαντική μείωση κατά 40% του αποτυπώματος CO2 ανά αυτοκίνητο έως το 2025, η εταιρεία εκπονεί ένα σύνολο στόχων που αφορούν διαφορετικά τμήματα των λειτουργιών της. Ο στόχος που έχει ήδη ανακοινωθεί, ότι έως το 2025 τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν το 50% των πωλήσεων της Volvo Cars, είναι πρωταρχικός. H επίτευξή του θα αποφέρει μείωση κατά 50% των εκπομπών άνθρακα ανά αυτοκίνητο “στην εξάτμιση”, μεταξύ του 2018 και του 2025.

Άλλοι βραχυπρόθεσμοι στόχοι περιλαμβάνουν:

  • Έως το 2025, μείωση κατά 25% των εκπομπών CO2 που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Έως το 2025, 25% των πλαστικών στα νέα αυτοκίνητα της Volvo θα προέρχονται από ανακυκλωμένο υλικό.
  • Μείωση κατά 25% των εκπομπών άνθρακα που προκύπτουν από τη συνολική δραστηριότητα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγικών της δραστηριοτήτων και του εφοδιασμού.