Νέα VOLVO XC60 και XC90: Έως 200 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας και νέα τεχνολογία

Κοινοποίησε το άρθρο

Νέα VOLVO XC60 και XC90 με έως 200 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας, νέα σχεδίαση, Google Gemini και αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας. Όλες οι αλλαγές.

 

 

 

Η VOLVO πάει…πιο μακριά τα μοντέλα της, ειδικά τα plug-in υβριδικά SUV, παρουσιάζοντας τις νέες εκδόσεις των XC60 και XC90, με ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει έως τα 200 χλμ. παράλληλα, ανανεώνει τα XC40, EX40 και EC40, προσθέτοντας περισσότερη τεχνολογία, ασφάλεια και αναβαθμισμένη σχεδίαση.

Το νέο VOLVO XC60 είναι αυτό που ξεχωρίζει, καθώς προσφέρει έως 200 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, ενώ το μεγαλύτερο XC90 φτάνει έως τα 160 χλμ. Πρόκειται για αυτονομίες που είναι πάνω από δυόμισι φορές μεγαλύτερες από εκείνες των προηγούμενων plug-in υβριδικών εκδόσεων.

Η σημαντική αύξηση προέρχεται από τη νέα μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας και τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, με τον κινητήρα βενζίνης να αναλαμβάνει όταν απαιτείται. Και τα δύο SUV εξακολουθούν να διατίθενται και σε ήπια υβριδικές εκδόσεις.

Νέα εμφάνιση και περισσότερη τεχνολογία στο XC60

Το ανανεωμένο XC60 αποκτά πιο δυναμική εμφάνιση, με νέα μάσκα, προφυλακτήρα, καπό, φτερά και τροχούς. Σημαντική αλλαγή αποτελούν και τα νέα Matrix LED φωτιστικά σώματα με τη χαρακτηριστική σχεδίαση «Σφυρί του Θωρ».

Στο εσωτερικό, η VOLVO αναβαθμίζει την καμπίνα με νέα υλικά και μεγαλύτερη οθόνη 11,2 ιντσών, ενώ το σύστημα Volvo Car UX ενσωματώνει πλέον το Google Gemini, προσφέροντας φυσικότερη αλληλεπίδραση για πλοήγηση, μηνύματα και καθημερινές λειτουργίες.

Παράλληλα, το XC60 αποκτά εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, με ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες που μπορούν να προειδοποιήσουν τον οδηγό ή να παρέμβουν σε περίπτωση κινδύνου. Διαθέσιμες είναι επίσης λειτουργίες όπως Lane Change Assist και Camera 360 με τρισδιάστατη προβολή.

Αναβαθμίσεις και για τα XC40, EX40 και EC40

Η ανανέωση επεκτείνεται και στη Σειρά 40, με νέα σχεδίαση, οθόνη 11,2 ιντσών, Google Gemini και αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά EX40 και EC40 προσφέρουν αυτονομία έως 575 και 584 χλμ. αντίστοιχα, ενώ η νέα πλατφόρμα αισθητήρων φέρνει βελτιωμένες δυνατότητες ασφαλείας, όπως Door Opening Alert, αναβαθμισμένο Pilot Assist και τρισδιάστατη Camera 360.

Οι παραγγελίες για τα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων Black Edition, ξεκινούν άμεσα σε επιλεγμένες αγορές, ενώ η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο. Όπως και στα υπόλοιπα νέα μοντέλα VOLVO, οι ασύρματες over-the-air αναβαθμίσεις θα επιτρέπουν τη συνεχή προσθήκη νέου λογισμικού και λειτουργιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

OPEL Corsa Edition: Νέα προσιτή έκδοση με 100 ίππους – Τιμή

0
Το νέο OPEL Corsa Edition έρχεται με κινητήρα 1.2 Turbo 100 ίππων, πλούσιο εξοπλισμό, οθόνη 10’’ και τιμή από 17.300 ευρώ.
Ο Antonelli έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής όλων των εποχών, καθώς ο Verstappen κέρδισε ένα επεισοδιακό γκραν πρι στην Πόλη του Μεξικού

Φόρμουλα 1 – GP Μεξικό 2026: Ο Antonelli έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής όλων...

0
Ο Kimi Antonelli τερμάτισε τρίτος στο γκραν πρι του Μεξικού και εξασφάλισε τον πρώτο τίτλο του στη Φόρμουλα 1. Νικητής ο Max Verstappen, δεύτερος ο Lewis Hamilton.
GP Μεξικό 2026: Ιστορική pole position για τον Hamilton με τη FERRARI, μόλις 9 χιλιοστά μπροστά από τον Russell

Φόρμουλα 1 – GP Μεξικό 2026: Ιστορική pole position για τον Hamilton με τη...

0
Ο Lewis Hamilton κατέκτησε την pole position στο γκραν πρι του Μεξικού με τη FERRARI, αφήνοντας τον George Russell μόλις 0,009 δευτερόλεπτα πίσω.
Αξιοπιστία αυτοκινήτων: Ποια μάρκα βρίσκεται στην κορυφή και ποιες απογοητεύουν;

Αξιοπιστία αυτοκινήτων: Ποια μάρκα βρίσκεται στην κορυφή και ποιες απογοητεύουν;

0
Ποια είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων για το 2026; Η έκπληξη στην κορυφή και η θέση των TOYOTA και BMW
Ράλι Ντακάρ 2027: Επιστρέφει στην Αφρική μετά από 20 χρόνια – Οι χώρες που θα το φιλοξενήσουν

Ράλι Ντακάρ 2027: Επιστρέφει στην Αφρική μετά από 20 χρόνια – Οι χώρες που...

0
Μετά από 20 χρόνια, το Ράλι Ντακάρ επιστρέφει στην Αφρική. Η διοργάνωση του 2027 θα περάσει από την Πορτογαλία και το Μαρόκο, με περισσότερα από 7.800 χιλιόμετρα και 12 ειδικές διαδρομές.
ALFA ROMEO Junior για…Business, με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

ALFA ROMEO Junior για…Business, με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

0
Η ALFA ROMEO Junior Business προσφέρει 145 ίππους, κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και μηδενικό φόρο χρήσης για επαγγελματική παραχώρηση, με τιμή προ φόρων 19.972 ευρώ.

ΒΟΑΚ: Παραδόθηκαν 10 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου – Πότε ολοκληρώνεται το έργο

0
Παραδόθηκαν 10 χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα 169 εκατομμύρια ευρώ και η προθεσμία ολοκλήρωσης.
OMODA X: Το crossover για τις περιπέτειες του μέλλοντος

OMODA X: Το crossover για τις περιπέτειες του μέλλοντος

0
Το OMODA X συνδυάζει φουτουριστικό σχεδιασμό, απόσταση 20 εκ. από το έδαφος, δυνατότητες off-road και προηγμένη τεχνολογία AI. Δείτε τα χαρακτηριστικά του.