Ράλι Ντακάρ 2027: Επιστρέφει στην Αφρική μετά από 20 χρόνια – Οι χώρες που θα το φιλοξενήσουν

Κοινοποίησε το άρθρο

Ράλι Ντακάρ 2027: Επιστρέφει στην Αφρική μετά από 20 χρόνια – Οι χώρες που θα το φιλοξενήσουν

Το Ράλι Ντακάρ 2027 επιστρέφει στην Αφρική μετά από 20 χρόνια! Πορτογαλία και Μαρόκο φιλοξενούν τον αγώνα με 7.824 χλμ. διαδρομής και 12 ειδικές διαδρομές.

 

 

 

Το Ράλι Ντακάρ επιστρέφει στην αφρικανική ήπειρο το 2027, έπειτα από απουσία δύο δεκαετιών, με την Πορτογαλία και το Μαρόκο να αναλαμβάνουν τη διοργάνωση του ιστορικού αγώνα. Η FIA επιβεβαίωσε ότι η 49η έκδοση του θρυλικού αγώνα αντοχής θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 23 Ιανουαρίου 2027, υπό την προϋπόθεση βέβαια της έγκρισης από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο gonews.gr, η αλλαγή σχεδιασμού σημαίνει ότι το Ντακάρ δεν θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή. Η επιστροφή στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει προγραμματιστεί για το 2028, χρονιά κατά την οποία ο αγώνας θα γιορτάσει την 50ή επέτειό του.

Η διοργάνωση του 2027 θα αποτελέσει τον εναρκτήριο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA και θα περιλαμβάνει πρόλογο και 12 ειδικές διαδρομές. Το συνολικό μήκος της διαδρομής θα φτάσει τα 7.824 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 4.341 χιλιόμετρα θα είναι αγωνιστικά, ενώ οι συμμετέχοντες θα περάσουν από έξι bivouac.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το Λουλέ-Φάρο της Πορτογαλίας, με το Στάδιο του Αλγκάρβε να φιλοξενεί τις πρώτες δραστηριότητες. Μετά τον πρόλογο στις 9 Ιανουαρίου, τα πληρώματα θα αναχωρήσουν για το Μαρόκο μέσω θαλάσσιας μεταφοράς από τη Μεσόγειο, φτάνοντας στη Ναντόρ στις 11 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, η διαδρομή θα κινηθεί μέσα από περιοχές όπως η Μπουάρφα, η Ζαγόρα, το Αγκαντίρ, η Σμάρα και η Ντάχλα, με απαιτητικές ειδικές σε ερημικό και μικτό τερέν. Οι περισσότερες θα έχουν μήκος από 350 έως 500 χιλιόμετρα.

Ο τερματισμός του Ράλι Ντακάρ 2027 θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακές στις 23 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας μια ιδιαίτερα συμβολική επιστροφή στις αφρικανικές διαδρομές που έχουν γράψει ιστορία στον θεσμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιοπιστία αυτοκινήτων: Ποια μάρκα βρίσκεται στην κορυφή και ποιες απογοητεύουν;

Αξιοπιστία αυτοκινήτων: Ποια μάρκα βρίσκεται στην κορυφή και ποιες απογοητεύουν;

0
Ποια είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων για το 2026; Η έκπληξη στην κορυφή και η θέση των TOYOTA και BMW
ALFA ROMEO Junior για…Business, με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

ALFA ROMEO Junior για…Business, με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

0
Η ALFA ROMEO Junior Business προσφέρει 145 ίππους, κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και μηδενικό φόρο χρήσης για επαγγελματική παραχώρηση, με τιμή προ φόρων 19.972 ευρώ.

ΒΟΑΚ: Παραδόθηκαν 10 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου – Πότε ολοκληρώνεται το έργο

0
Παραδόθηκαν 10 χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα 169 εκατομμύρια ευρώ και η προθεσμία ολοκλήρωσης.
OMODA X: Το crossover για τις περιπέτειες του μέλλοντος

OMODA X: Το crossover για τις περιπέτειες του μέλλοντος

0
Το OMODA X συνδυάζει φουτουριστικό σχεδιασμό, απόσταση 20 εκ. από το έδαφος, δυνατότητες off-road και προηγμένη τεχνολογία AI. Δείτε τα χαρακτηριστικά του.
PORSCHE Carrera GT πωλήθηκε για 2,62 εκατομμύρια – Οι εντυπωσιακές τιμές σε δημοπρασία που συγκέντρωσε πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ

PORSCHE Carrera GT πωλήθηκε για 2,62 εκατομμύρια – Οι εντυπωσιακές τιμές σε δημοπρασία που...

0
Μια PORSCHE Carrera GT πωλήθηκε για 2,62 εκατομμύρια ευρώ στη δημοπρασία της Artcurial. Δείτε τις τιμές των MERCEDES-BENZ και FERRARI.
FORD – Ready, Set: Από το Ranger Raptor στη Mustang Dark Horse - Η απόλαυση του «Μπλε Οβάλ»

FORD Ready, Set: Από το Ranger Raptor στη Mustang Dark Horse – Η απόλαυση...

0
Η FORD αποκαλύπτει τον σπορ χαρακτήρα της στην πίστα των Μεγάρων. Ranger Raptor, Mustang Dark Horse, Mustang Mach-E Rally και BlueCruise σε μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία.

Ράλι Ντακάρ 2027: Αλλάζει χώρα ο αγώνας – Πού θα διεξαχθεί, πότε επιστρέφει στη...

0
Το Ράλι Ντακάρ 2027 δεν θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία. Η διοργάνωση μεταφέρεται σε άλλη χώρα, ενώ το Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον αγώνα το 2028.
FIAT Multiplina: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3 μέτρων που χωράει 4 επιβάτες!

FIAT Multiplina: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3 μέτρων που χωράει 4 επιβάτες!

0
Το FIAT Multiplina είναι ένα ηλεκτρικό τετραθέσιο concept μήκους 3,04 μέτρων. Δείτε τη σχεδίαση, τις διαστάσεις και τη σύνδεσή του με το ιστορικό FIAT 600 Multipla.