Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη ενώθηκαν. Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους

Κοινοποίησε το άρθρο

Allianz Ελλάδος και Ευρωπαϊκή Πίστη ενώθηκαν νομικά, για τη δημιουργία μίας εταιρείας, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ελλάδα.

Μια σημαντική εξέλιξη στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία βέβαια ήταν ήδη γνωστή, ανακοινώθηκε και επίσημα. Πρόκειται για την…ένωση της Allianz Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Πίστης. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά θα σημαίνει τη δημιουργία μίας εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2022, αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων.
Οι δύο εταιρείες δημιουργούν από κοινού μια ενιαία διοικητική και οργανωτική δομή, διαμορφώνοντας παράλληλα και μία ενιαία κουλτούρα, που θα συνδυάζει τα πιο δυνατά τους σημεία.
Τα επόμενα ορόσημα στην κοινή πορεία των δύο εταιριών, αναμένονται μέσα στο 2024 και αφορούν:
Την ολοκλήρωση μιας ενοποιημένης εμπορικής δομής, στο μεγαλύτερο και πιο ισχυρό δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα.
Τη μετάβαση σε ένα κοινό εμπορικό brand.
Την εφαρμογή ενός ενιαίου ανταγωνιστικού προϊοντικού καταλόγου.
Τη σταδιακή υιοθέτηση ενός πλήρως ευθυγραμμισμένου μοντέλου λειτουργίας, με κοινές διαδικασίες, συστήματα και υποδομές, βασιζόμενοι στα επιτυχημένα μοντέλα και των δύο εταιρειών.

Ο CEO της ενοποιημένης εταιρείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Tο αναλλοίωτο διαχρονικά όραμά μας είναι:
Να εξασφαλίζουμε στους ασφαλισμένους μας τα αγαθά για τα οποία αγωνίζονται νυχθημερόν όπως το εισόδημά τους, η οικογένειά τους, η περιουσία τους και η ποιότητα της ζωής τους.
Να εξασφαλίζουμε στους εργαζομένους μας και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής, συνθήκες ασφάλειας, ανεμπόδιστων προοπτικών εξέλιξης, ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας και δίκαιη ανταμοιβή της προσφοράς τους.
Να εξασφαλίζουμε στους μετόχους μας την καλύτερη δυνατή απόδοση με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας καθώς έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι το όνειρο και η πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό και ότι αυτό που τα χωρίζει είναι μόνο ο χρόνος».

Οι ασφαλισμένοι των δύο εταιρειών θα πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω.

Οι δύο Νομικές οντότητες ενοποιούνται σε μία με την επωνυμία: Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία, ΑΦΜ 094007989 και έδρα Λ. Κηφισίας 274, 15232 Χαλάνδρι.

Η νομική συγχώνευση δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των πελατών τόσο σε επίπεδο όρων, ασφαλιστικών καλύψεων και υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο διαμόρφωσης των ασφαλίστρων τους.

Η συγχώνευση δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των πελατών τόσο σε επίπεδο όρων, ασφαλιστικών καλύψεων και υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο διαμόρφωσης των ασφαλίστρων τους.

Οι πελάτες θα μπορούν να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους ίδιους τρόπους που χρησιμοποιούσαν μέχρι και σήμερα και στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.

Τα σήματα των δύο εταιρειών θα παραμείνουν διακριτά μέχρι την εμπορική ενοποίηση των δύο εταιρειών, οπότε και θα…συστηθούν ξανά στην ελληνική αγορά κάτω από ένα μοναδικό εμπορικό σήμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...