Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024: Τα μοντέλα του τελικού

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Για 17η χρονιά τα μέλη του Συλλόγου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ετοιμάζονται για την ανάδειξη του αυτοκινήτου που θα κερδίσει τον τίτλο για το 2024.

 

Η σχετική διαδικασία έχει μπει στην τελική ευθεία και 27 δημοσιογράφοι του Ελληνικού Ειδικού Τύπου, ψήφισαν, ο καθένας ξεχωριστά, από την αρχική λίστα των 21 νέων μοντέλων που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά μέσα στο 2023, αυτά που θα περάσουν στον τελικό.

Τα οποία κάθε χρόνο είναι 10, αλλά αυτήν τη χρονιά θα είναι 11, αφού δύο μοντέλα συγκέντρωσαν τις ίδιες ψήφους.
Με αλφαβητική σειρά, τα αυτοκίνητα που θα διεκδικήσουν τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» είναι:

1. Citroen C4 X

2. Dacia Spring

3. Honda Civic e:HEV

4. Hyundai Kona

5. Jeep Avenger

6. Kia Niro

7. MG4

8. MG ZS

9. Nissan X-Trail

10. Peugeot 408

11. Renault Austral

Από τα 11 μοντέλα, τα δύο είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, τα πέντε έχουν στην γκάμα τους και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα διατίθενται και ως υβριδικά.

Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο βραβεύεται το αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη του θεσμού θεωρούν πως έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα καινούργια που πρωτοκυκλοφόρησαν στους δρόμους της πατρίδας μας μέσα στη χρονιά.

Η επιλογή γίνεται με κριτήρια όπως η τεχνολογία, η ασφάλεια, η ποιότητα, η πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην εκάστοτε ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών για την αυτοκίνηση.

Η τελική φάση της ανάδειξης του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024 περιλαμβάνει την συγκριτική οδήγηση των 11 μοντέλων από τα 27 μέλη του θεσμού, ενώ η τελική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Δείτε εδώ ποιο αυτοκίνητο κέρδισε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023».