GEELY: Έρχεται στην Ελλάδα

Κοινοποίησε το άρθρο

Η αυτοκινητοβιομηχανία GEELY ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα με μια σύγχρονη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων.

 

 

Η…απόβαση των, προερχόμενων από την Κίνα, αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη συνεχίζεται. Με αρκετές από αυτές πλέον να δραστηριοποιούνται στη ελληνική αγορά. Και κάποιες άλλες, να ετοιμάζονται. Όπως για παράδειγμα η GEELY.

Πρόκειται ίσως για μια από τις πιο γνωστές κινεζικές μάρκες, αφού θεωρείται, ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ομίλους αυτοκινήτων.

Στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του 2025 με ηλεκτρικά, Plug in και υβριδικά μοντέλα. Η GEELY θα εισαχθεί από την GEO Mobility Hellas S.A. Θυγατρική της Union Group. Μιας πολυεθνικής εταιρείας με εκτεταμένες συμμετοχές στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου, της ενέργειας και του Real Estate.

Το πρώτο μοντέλο που θα εισάγει η Geo Mobility Hellas στην Ελλάδα θα είναι το GEELY Galaxy EX5. Ένα ηλεκτρικό C – SUV με 215 ίππους και αυτονομία 425 χιλιομέτρων.

Διαθέτει την καινοτόμο μπαταρία Geely Short Blade, σχεδιασμένη για διάρκεια ζωής έως και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας ADAS. Αργότερα θα ακολουθήσουν Plug-In ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Η Geely Holdings είναι μια κινεζική πολυεθνική εταιρεία που διαπραγματεύεται στο Χονγκ Κονγκ SE. Διαθέτει ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο διεθνών εμπορικών σημάτων. Συμπεριλαμβανομένων των VOLVO Cars, GEELY Auto, LYNK & Co, POLESTAR, ZEEKR, LOTUS, PROTON, SMART, FARIZON και άλλων.

Απασχολεί περισσότερα από 190.000 άτομα παγκοσμίως και λειτουργεί πάνω από 30 εργοστάσια και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Μαλαισία.

Η GEELY πραγματοποιεί πωλήσεις σε περισσότερες από 75 χώρες σε όλες τις περιοχές. Το 2023, ο όμιλος παρέδωσε περισσότερα από 2,79 εκατομμύρια οχήματα σε όλες τις μάρκες του, αύξηση 20% από το 2022. Τα έσοδα το 2023 ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο όμιλος κατατάχθηκε μεταξύ των 10 κορυφαίων παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών από την Brand Finance, για 13η συνεχόμενη φορά. Κατατάσσεται πλέον στην 185η θέση στις εταιρείες Fortune Global 500.

Ο Εισαγωγέας στην Ελλάδα, η Geo Mobility Hellas S. A. Είναι θυγατρική του Union Group που ιδρύθηκε το 1991. Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Union είναι ο εισαγωγέας των TOYOTA, LEXUS, GEELY και ZEEKR στο Ισραήλ και αντιπρόσωπος της TOYOTA και της NISSAN στον Καναδά.

Συμμετέχει επίσης στην Inchcape Plc, μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε 32 χώρες σε όλη την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική στη διανομή, το λιανικό εμπόριο και τις υπηρεσίες αυτοκινήτων.

Πέρα από τις δραστηριότητες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Union διαχειρίζεται και λειτουργεί μεγάλες μάρκες στο λιανικό εμπόριο, όπως η H&M, η COS και η DYSON. Στον τομέα των ακινήτων, η Union διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών έργων και ανάπτυξης ακινήτων παγκοσμίως. Διαχειρίζεται μάλιστα εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εμπορικών ακινήτων και συνεχίζει να επεκτείνεται σε αυτούς τους τομείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

WRC- Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Δείτε το Shakedown και την εκκίνηση (video)

Δείτε την εκκίνηση και το shakedown του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο είναι ο προτελευταίος αγώνας του 2024 για το WRC.     Μετά από συνεχόμενους χωμάτινους...

BMW Σειρά 2 Gran Coupé : Ανανέωση με στόχο την οδηγική απόλαυση (video)

Ανανεωμένα συστήματα κίνησης, βελτιωμένη τεχνολογία ανάρτησης και νέα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης διαθέτει μεταξύ άλλων η ανανεωμένη BMW 2 Gran Coupé.     H Gran Coupé...

ASTON MARTIN DB 12 Goldfinger: Με το «άρωμα» του James Bond (video)

Με τη συλλεκτική DB 12 Goldfinger, η ASTON MARTIN γιορτάζει τα 60 χρόνια συνεργασίας της με τον πράκτορα 007.     Στις περισσότερες από τις περιπέτειές του,...

CITROEN : Παγκόσμιες πρεμιέρες στο Παρίσι (video)

Τα περισσότερα νέα μοντέλα τη ιστορίας της σε εκθέσεις, παρουσίασε η CITROEN στο Παρίσι. Με μια πλήρως ανανεωμένη και ηλεκτροκίνητη γκάμα που φέρει τη...

RENAULT 4 E-Tech : Γαλλικό ρετρό «ρεύμα» (video)

Το RENAULT 4 μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στην γκάμα της μάρκας, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει ένα «λαϊκό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το οποίο θα...

ΒYD Sealion 7: Με ευρωπαϊκό «αέρα»

Το Sealion 7 είναι ένα SUV, φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό, με μέγεθος ιδανικό για τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, το οποίο συμπληρώνει την γκάμα της BYD.     Το Sealion...

TESLA Model Y: Τώρα και επταθέσιο – Τιμές

Η TESLA λανσάρει στην Ευρώπη μια νέα διαμόρφωση καμπίνας στο δημοφιλές Model Y, το οποίο πλέον μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες.   Το TESLA...

GEELY: Έρχεται στην Ελλάδα

Η αυτοκινητοβιομηχανία GEELY ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα με μια σύγχρονη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων.     Η...απόβαση των, προερχόμενων από την Κίνα, αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη...